Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Vineri, 02 Iunie 2023
TSV
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - ASSA ABLOY Romania: Crestere de 16% a cifrei de afaceri obtinuta in anul 2021
ASSA ABLOY Romania: Crestere de 16% a cifrei de afaceri obtinuta in anul 2021
Oportunitati & Comunicate Publicat de Camelia Pantel 03 Mai 2022 12:17
ASSA ABLOY Romania, filiala a grupului suedezo - finlandez cu acelasi nume, dar si unul dintre jucatorii de top ai pietei de solutii de acces, a inregistrat, in 2021, o cifra de afaceri de peste 33 milioane de euro, in crestere cu 16% fata de anul precedent. Compania preconizeaza mentinerea ritmului de crestere si pentru acest an, mizand pe dezvoltarea prezentei in proiectele office - comerciale si in segmentul retail - rezidential.
Potrivit companiei, cea mai mare parte a business-ului din 2021, respectiv 55%, a fost generata de vanzarile pe segmentul rezidential, cele mai solicitate produse mecanice fiind cilindrii, broastele ingropate, manerele si accesoriile pentru usi. In acelasi timp, dintre solutiile electronice s-au remarcat seifurile electronice, incuietoarea inteligenta Yale si camerele de supraveghere.
In ceea ce priveste segmentul de proiecte, reprezentand 45% din business-ul companiei, in topul celor mai vandute produse se regasesc usile de siguranta cu rezistenta la efractie, sistemele de control acces, amortizoare si accesorii. Acestea au fost integrate cu precadere in proiecte office, cladirile de birouri avand nevoie de reamenajarea spatiilor in contextul pandemiei, in proiecte cu specific militar, dar si in categoria depozitelor logistice.
Rezultatele foarte bune inregistrate anul trecut au fost determinat si de evolutia diviziei de productie, sustinute mai ales de cererea tot mai mare pentru export.
„Desi am traversat inca un an plin de provocari, atat in ceea ce priveste deficitul fortei de munca, siguranta sanitara si costurile ridicate la materiile prime, ne bucuram sa vedem o piata din ce in ce mai matura si consumatori tot mai educati, interesati de solutii tehnice de calitate. Acest lucru, alaturi de investitiile planificate pentru perioada urmatoare, ne fac sa fim increzatori in evolutia companiei si in acest an. Ne confruntam in continuare cu efectele pandemiei, cu un context inflationist si timpi crescuti de livrare din partea furnizorilor, insa remarcam o dezmortire a pietei de constructii, motiv pentru care rezultatele financiare din primele trei luni ale acestui an sunt deja mai mari comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent”, a declarat Florin Tihulca, Managing Director ASSA ABLOY Romania.
Potrivit acestuia, compania mizeaza pe un avans al business-ului si in acest an. De altfel, primul trimestru din acest an confirma acest aspect. In primele trei luni din 2022 business-ul companiei a crescut cu peste 15% comparativ cu perioada similara a anului trecut.
Florin Tihulca a subliniat, de asemenea, ca asteptarile la nivelul pietei locale de solutii de acces vizeaza si o revenire a proiectelor pe segmentul office. In contextul ridicarii restrictiilor sanitare si reluarii activitatilor profesionale cel putin in sistem hibrid, solutiile de control al accesului pe baza de card sunt in continuare printre cele mai solicitate. De altfel, si cererea din zona rezidentiala continua sa fie una stabila. Ca urmare a proiectelor noi sau de reamenajare impulsionate de contextul pandemic, oamenii se indreapta din ce in ce mai mult catre solutii de tip smart home.
„Pe langa acestea, remarcam si alte doua tipologii de proiecte care au crescut substantial in ultimul timp si care au potential de dezvoltare. Ne referim aici la segmentul depozitelor logistice, o categorie care evolueaza semnificativ o data cu accelerarea pietei de e-commerce ce atrage nevoia retailerilor de a imbunatati timpii de livrare, dar si la proiectele cu specific guvernamental, determinate de contextul geopolitic actual”, a completat reprezentantul companiei.
Extinderea echipei si lansari de noi produse
In ceea ce priveste planurile pentru acest an, ASSA ABLOY Romania isi propune, in primul rand, cresterea capacitatii de productie prin atragerea de noi proiecte. De asemenea, o alta directie este cea de extindere a echipei, avand deja o serie de noi pozitii vacante precum business development manager pentru solutii digitale, technical project manager, analisti IT, controlori calitate, personal lucrativ pentru procesele de productie din fabrica s.a.
De asemenea, in gama Yale, ce include o varietate de produse pentru smart home, este prevazuta lansarea unei incuietori inteligente pentru dulap, menita sa ajute utilizatorii sa nu lase la indemana copiilor anumite obiecte periculoase. Aceasta lansare vine in completarea sortimentului de device-uri smart recent lansate ce include, printre altele, camere de supraveghere, amortizoare certificate rezistente la foc, seifuri inteligente si biometrice.
Nu in ultimul rand, prin achizitia companiei poloneze Malkowski, va fi completata si gama de solutii pentru protectia la incendiu cu produseprecum cortine rezistente la foc cu izolare termica, obloane tip ghilotina, porti glisante telescopice, dar si inchideri automate rezistente la foc pentru linii de productie.
Despre ASSA ABLOY
ASSA ABLOY, companie suedezo - finlandeza, este liderul global in solutii de acces, dedicat satisfacerii nevoilor utilizatorilor finali de securitate, siguranta si confort. De la infiintarea sa, in 1994, ASSA ABLOY a crescut dintr-o companie regionala intr-un grup international cu aproximativ 50.000 de angajati, operatiuni in peste 70 de tari si vanzari de aproape 71 miliarde coronae suedeze. Pe segmentul de securitate electromecanica, Grupul are o pozitie de lider in domenii precum controlul accesului, tehnologia de identificare, automatizarea intrarilor si securitatea hoteliera.
ASSA ABLOY a intrat pe piata din Romania in 1994, prin preluarea Urbis - marca recunoscuta a produselor de securitate din Romania. Cu o expertiza de peste 45 de ani, ASSA ABLOY Romania activeaza cu succes pe piata sistemelor de inchidere din Romania, oferind produse la standarde de calitate si durabilitate ASSA ABLOY. Forta ASSA ABLOY consta in portofoliul de marci divers, care include unele din cele mai cunoscute si mai de incredere nume din industria sistemelor de inchidere: Yale, ABLOY, effeff, HID, Mercor, Metalind, Malkovski, TESA, dar si altele.
Pe plan local, ASSA ABLOY Romania comercializeaza solutii de acces prin divizia Opening Solutions. Grupul ASSA ABLOY detine, de asemenea, o unitate de productie la Bucuresti - centru de excelenta regional in Europa de Est pentru fabricarea broastelor. Grupul mai este prezent, in Romania, prin inca doua divizii - ASSA ABLOY Entrance Systems si ASSA ABLOY Global Solutions. Informatii suplimentare, la www.assaabloy.com
 
 
SISECAM
rehau
2021-video-fer
EDGETECH
TOP-500-PRODUCERS
In curand apare editia
MAI 2023!
 

Autentificare

simonswerk left
hospice doneaza