Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Marti, 24 Noiembrie 2020
GHID de INSTALARE
Home
IZOTEC (IzoKlass): Parametri optimi obtinuti la testele de certificare CE
Oportunitati & Comunicate Publicat de Camelia Pantel 26 Oct 2017 11:05
Dupa rezultatele deosebite obtinute de fereastra IzoSense - powered by Trocal, revenim acum cu noutati legate de perfomantele atinse de fereastra IzoKlass - powered by KOMMERLING - la testele de certificare CE.
IzoKlass este cea mai noua gama din portofoliul Izotec. Aceasta a urmat traseul standard al produselor noastre, respectiv odata cu intrarea in productia de serie s-a trimis la testare si o mostra de fereastra executata cu profilul KOMMERLING.
La laboratorul certificat IFT Rosenheim Germania a fost supusa testelor o fereastra IzoKlass, cu dimensiuni generoase de 1 m latime si 2,35 m inaltime si greutate cercevea de 66 kg.
Metodele de incercare, conform standardului SR EN 14351-1:A2:2016, sunt concepute pentru a lua in considerare conditiile de utilizare ideale, atunci cand fereastra este executata, montata si utilizata conform prevederilor producatorului si cerintelor standardelor europene.
Este important sa retinem ca o fereastra la care nu se respecta din executie dispunerea elementelor de inchidere conform catalogului tehnic, sau este montata si manevrata incorect, nu va reusi sa atinga parametrii testelor de laborator, pentru ca nu indeplineste toate conditiile specificate mai sus.
Performantele obtinute la teste de fereastra IzoKlass - powered by KOMMERLING sunt cele mai bune la toate categoriile. Etanseitatea la apa, rezistenta la incarcare din vant si permeabilitatea la aer pozitioneaza aceasta fereastra in clasa cea mai ridicata de performanta.
Cu gama IzoKlass - powered by KÖMMERLING - investiti intr-o fereastra premium, a carei calitate este garantata de rezultatele deosebite obtinute la teste!
 
Parametri de top pentru fereastra IzoKlass la testele de certificare
 
Permeabilitate la aer
Fereastra IzoKlass a obtinut la acest test maximul de performanta, respectiv clasa 4 (cu presiunea la incercare de peste 600 Pascali).
Permeabilitatea la aer este cantitatea de aer care, datorita presiunii de incercare, traverseaza fereastra testata, in pozitie inchisa si blocata. Permeabilitatea de baza este clasa 1, la o presiune a aerului de 150 Pascali.
Daca transformam in km/ h presiunea de 600 Pascali, cat este valoarea de test la clasa 4, obtinem viteza de 112,5 km/ h. Aceasta viteza a vantului apare in timpul furtunilor de nivel 10- 11, cu copaci scosi din radacina, valuri de peste 12 metri.
 
Etanseitate la apa
Etanseitatea la apa arata capacitatea ferestrei, supuse presiunii vantului, de a rezista la patrunderea apei.
Testele ordoneaza crescator ferestrele in clase, de la 1A pana la 9A (ferestrele sunt etanse la o presiune a vantului de 600 Pascali). Clasa 10 este pentru ferestrele care rezista la presiunea vantului mai mare de 600 Pa.
Fereastra IzoKlass a intrat direct in clasa 10, deoarece a obtinut la acest test valoarea de exceptie- E1350 (rezista la presiunea de 1350 Pascali).
Practic fereastra este impermeabila, in conditii de furtuna violenta, cu vant de peste 160 km/ h (valoarea rezulta prin transformarea presiunii de 1350 Pascali in km/h).
 
Rezistenta la vant
Rezistenta ferestrei la incarcare din vant masoara incovoierea celei mai solicitate sectiuni a ramei, la o anumita sarcina exercitata de presiunea vantului.
Si la acest test, fereastra IzoKlas a obtinut rezultatul maxim, prin incadrarea in clasa C5 (presiunea de incercare este de 2000 Pascali- viteza vantului de aproximativ 200 km/h).
Testul confirma faptul ca ferestrele IzoKlass au o statica deosebita si sunt foarte rezistente la deteriorarile cauzate de vant. Pe termen lung, va veti bucura de un camin stabil, cu un grad sporit de siguranta si confort.
 
Cu fereastra IzoKlass - powered by KÖMMERLING te bucuri cu adevarat de confort, izolare termica si siguranta antiefractie sporita!
Parametrii de exceptie atinsi de ferestrele IzoKlass se datoreaza si echiparii standard cu feronerie germana activPilot Winkhaus, certificata IFT. Aceasta sporeste siguranta locuintei, prin piesele din otel rezistente la efractie.
Microventilatia in 4 trepte si contraactionarea gresita sunt de asemenea in standardul de echipare al ferestrelor Izotec.
Optional se poate alege echiparea cu feronerie pana la clasa de siguranta RC2, cu deschidere in plan paralel (perimetrala- 3D) sau cu balamale ascunse, pentru design deosebit. Informatii suplimentare, la www.izotec.ro
 
 
rehau
2020-video-C_
ghid_montaj
athena_370px
TELECOAUTOMATION
SISECAM
A aparut editia
OCTOMBRIE 2020!

Autentificare

Conferinta EURO-Fereastra - 2019
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
hautau 2017
hospice doneaza
SIMONSWERK
 
InfoliereProfile.ro
nhdp
deceunink_2020
dualsoft

Parteneri

VBH
ROTO
trocal
ALUPROF
URBAN
PC-500-2019
GHID de INSTALARE