Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Joi, 08 Decembrie 2022
ABONARER REVISTE
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - SOMFY creste cu 20% si aniverseaza cinci decenii de activitate pe plan international
SOMFY creste cu 20% si aniverseaza cinci decenii de activitate pe plan international
Oportunitati & Comunicate Publicat de Camelia Pantel 01 Oct 2019 21:33
Somfy Romania, lider in furnizarea de sisteme de control automatizat pentru tehnica de umbrire si acces in locuinte si cladiri comerciale, dar si un jucator-cheie pentru solutii smart home, estimeaza afaceri in crestere cu 20% in anul 2019, comparativ cu perioada similara a anului trecut, cand a atins 2 milioane de euro. Estimarile pozitive sunt sustinute de motorizarea produselor de umbrire pentru exterior: rulouri, jaluzele venetiene exterioare, copertine, de cele pentru interior: perdele, draperii, jaluzele pentru interior, dar si de cresterea cererii de produse pentru smart home.
Somfy Romania este subsidiara locala a Somfy Group SA, care aniverseaza anul acesta 50 de ani de existenta la nivel global. Pionier in motorizarea echipamentelor de umbire pentru locuinte si ulterior in sisteme de automatizare pentru cladiri rezidentiale si comerciale, Somfy este prezent astazi in 59 de tari, detine 8 fabrici, produce 20 de milioane de motoare anual si raporteaza afaceri de 1,127 miliarde euro in 2018.
”Modelul de business si punctele forte ale grupului au fost aplicate cu succes inca din anul 2006, de la infiintarea Somfy in Romania, bazandu-ne pe o dezvoltare sustinuta de inovatie, produse de calitate si parteneriate puternice. Misiunea noastra pe plan local este de a inspira un model de viata confortabil, accesibil, oferind produse si servicii specifice nevoilor utilizatorilor, tot mai exigenti si atenti la caracteristicile locuintei lor. De asemenea, patrundem in segmentul de proiecte cu solutii automatizate de umbrire solara care imbunatatesc performanta energetica a fatadelor si aduc beneficii reale dezvoltatorilor si locuitorilor cladirilor”, a declarat Vlad Rovo, Country Manager Somfy Romania si Moldova.
In prezent, vanzarile Somfy Romania provin in mare parte din segmentul rezidential, unde solutiile de automatizare pentru sisteme de umbrire de exterior reprezinta peste 50% din totalul afacerilor, urmate in proportii egale de cele pentru sisteme de umbrire de interior, acces, securitate si smart home. Incepand de anul acesta, compania dezvolta si pe plan local segmentul de proiecte, accesand zona comerciala de birouri si institutii. Strategia de business a Somfy Romania se bazeaza pe digitalizarea activitatii si pozitionarea ca jucator de referinta in domeniul solutiilor de automatizare si smart home, care va aduce noi oportunitati pe piata de profil.
”In primul rand, digitalizarea pietei de produse traditionale ne va permite sa raspundem asteptarilor consumatorilor care isi doresc tot mai mult sa isi interconecteze si sa controleze echipamentele din casa de oriunde, aspect posibil prin intermediul aplicatiilor dedicate pentru telefoane mobile si tablete. In plus, prin abordarea de noi segmente de piata, asa cum am facut-o in cazul solutiilor de securitate, dar si prin dezvoltarea de parteneriate pentru extinderea universului de produse conectabile, validam modelul deschis de colaborare”, completeaza Vlad Rovo.
In ceea ce priveste industria constructiilor in care activeaza, reprezentantii Somfy considera ca anul 2020 va aduce noi provocari legislative. Directiva UE 844/2018 vine cu modificari si imbunatatiri asupra Directivei UE 31/2010/31 privind performanta energetica a cladirilor si a Directivei UE 27/2012 privind eficienta energetica, pe care toate statele membre trebuie sa le transpuna in legislatia locala pana in luna martie 2020. Aceste noi reglementari in domeniul performantei energetice stabilesc exigente mai mari pentru industria constructiilor si instituie necesitatea instalarii unui sistem de umbrire automatizat. Provocarea va consta in gasirea solutiei optime care sa asigure atat confortul locatarilor si accesul la lumina naturala, cat si eficienta energetica. In plus, vom asista la o expansiune a gradului de automatizare a locuintelor si cladirilor. In acest context, portofoliul companiei va veni in intampinarea cerintelor utilizatorilor pentru siguranta, eficienta energetica si confort ca furnizor de solutii de automatizare si control al sistemelor de umbrire, deschidere si inchidere, precum si ca jucator important in digitalizarea acestora.
”Vom vedea din ce in ce mai multe case conectate, cu servicii interoperabile, de diferite origini, dar pe deplin integrate. Prin intermediul unitatii de comanda Tahoma, oferim clientilor nostri posibilitatea de a gestiona nu numai produsele Somfy, ci si libertatea de a-si echipa locuinta cu produse de la marci compatibile, parteneri Somfy”, concluzioneaza Vlad Rovo.
Momente cheie in istoria de 50 de ani de inovatie Somfy:
1969 - Somfy dezvolta primul motor tubular si deschide drumul spre rulourile, copertinele si jaluzelele electrice.
1997 - Somfy integreaza tehnologia radio RTS (Somfy Radio Technology) in motoarele sale. Astfel, rulourile, ecranele, copertinele si jaluzelele pot fi acttionate cu ajutorul telecomenzii.
2007 - Somfy semneaza prima alianta pentru automatizarea casei, cu VELUX, si lanseaza io-homecontrol, protocolul radio bidirectional wireless.
2010 - Lansarea unitatii de comanda TaHoma care permite controlul usor al casei de pe un smartphone, o tableta sau un computer.
2015 - Aparitia celei mai recente generatii de motoare pentru rulouri, cu modelul de referintǎ Somfy S&SO RS100: inteligent, silentios si conceput cu impact redus asupra mediului inconjurator.
2017 - Somfy achizitioneaza doua brand-uri reprezentative din piata de dispozitive conectate, lansand astfel o noua gama de produse smart: incuietoarea si termostatul conectate si camera Somfy One, o camera video cu alarma incorporata.
2018 - Somfy isi extinde programul de parteneriate prin programul „So Open with Somfy” si deschide API (Application Programming Interface) pentru dezvoltatori, oferind noi posibilitati de interconectare.
Despre Somfy Romania
Somfy este liderul mondial in domeniul sistemelor de umbrire, acces si automatizare pentru locuinte si cladiri. Compania a fost fondata in Franta, in anul 1969, iar in prezent are 6,120 de angajati in intreaga lume, 8 fabrici in Franta, Italia, Polonia, Tunisia si China, cu afaceri de 1,127 miliarde euro raportate in 2018. In Romania, compania Somfy a fost infiintata in anul 2006, avand in prezent o echipaa de 12 angajati, un depozit logistic la Brasov si un birou central in Bucuresti, dar si o retea de parteneri si reprezentanti teritoriali care asigura acoperirea la nivel national. Portofoliul de produse include o oferta globala adaptata tuturor tipurilor de aplicatii: sisteme de motorizare si comanda destinate tehnicii de umbrire pentru exterior si interior, sisteme automatizate de acces rezidential, solutii de umbrire solara dinamica si Smart Living. Informatii suplimentare, la www.somfy.ro
 
rehau
2021-video-fer
Meesenburg
SISECAM
TOP-500-PRODUCERS
In curand apare editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2022!
 

Autentificare

simonswerk left
hospice doneaza