Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Sambata, 21 Decembrie 2024
Hilti
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - GIN MAR: Contestare a neacceptarii planului de reorganizare
GIN MAR: Contestare a neacceptarii planului de reorganizare
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Cosmin Dincu 17 Aug 2016 16:13
Dupa un an de cand producatorul de geam termoizolant Gin Mar - Galati a intrat, la cererea sa, in procedura generala a insolventei, completul C2 LJ CIV II din cadrul sectiei a II-a civile a Tribunalului Galati a acordat termen la 20 septembrie 2016, cel mai probabil pentru a constata solutionarea unui dosar asociat in care se solicita anularea hotararii adunarii creditorilor prin care s-a respins planul de reorganizare. Acesta este deja al treilea termen stabilit in scopul respectiv, deoarece, la 2 februarie a.c., in urma hotararii creditorilor, s-a discutat trecerea debitoarei in faliment.
Pentru societatea aflata in dificultate de plata, condusa de omul de afaceri Ion Bertia, insolventa - decisa la 18 august 2015 - s-a derulat cu dificultate, mai ales ca administratorul judiciar provizoriu (Consult Bancruptcy IPURL) a fost inlocuit ulterior, la decizia judecatorului sindic, de societatea profesionala Expert Insolventa SPRL Filiala Bucuresti care abia la finele anului trecut a beneficiat de un termen administrativ pentru a depune la BPI tabelul definitiv al creantelor si a face dovada indeplinirii procedurii ce presupunea votarea planului de reorganizare, potrivit legii. Acest plan nu a fost acceptat, propunandu-se in schimb intrarea companiei in faliment, dar hotararea respectiva a fost atacata in instanta, formand obiectul unui dosar asociat. Anterior, creditorul Cristian Glass a contestat hotararea adunarii creditorilor din 28 ianuarie a.c., dar in iunie 2016 magistratii au admis  exceptia lipsei calitatii procesuale active a Cristian Glass, invocata de paratul Expert Insolventa SPRL Filiala Bucuresti, respingand actiunea respectiva. In dosarul principal figureaza 13 creditori, printre care se afla Piraeus Bank Romania, firme precum Cristian Glass, Cavala Glass, Imroglass (prin avocat Cristian Marius Pantea), Dafermann etc.
Cele mai recente informatii comunicate in iunie 2015 de Ion Bertia, referitoare la activitatea Gin Mar, au evidentiat faptul ca principalele probleme intampinate ca producator de geam termoizolant constau in practicile de concurenta neloiala si optiunile preponderente ale beneficiarilor pentru vitraje economice, in acel moment estimandu-se o scadere de pana la 15% a incasarilor. Ca imagine, managementul societatii a insistat pe recunoasterea Gin Mar ca una din companiile ce realizeaza produse de calitate, insa contextul economic dificil si-a pus amprenta asupra operatiunilor companiei, determinand inclusiv amanarea/ sistarea unui proiect de investitii finantat din fonduri europene, aceasta situatie fiind datorata si modului birocratic excesiv caracteristic procedurilor specifice, dupa cum a relatat directorul general al Gin Mar. La nivelul lui 2015, firma avea posibilitatea indeplinirii comenzilor la nivel national, desi cele preponderente proveneau din judetul Galati. Ca structura, in oferta se regaseau modele de tip «4 seasons», sablate, ornamentale, duplex, bombate si pentru pereti cortina. Pe acest segment, Gin Mar avea o capacitate de productie de 2.200 mp/luna, iar contributia comercializarii vitrajelor la incasarile totale era de aproximativ 95%. Diferenta a fost reprezentata de efectuarea operatiunilor de prelucrare a sticlei (slefuire, gaurire, sablare etc.).
***
Informatiile disponibile la Ministerul Finantelor Publice atesta faptul ca, in 2015, Gin Mar a realizat o cifra neta de afaceri de 1,2 milioane de lei, in contextul unei pierderi de peste 0,18 milioane de lei, avand insa datorii totale de 2,08 milioane de lei. Activele imobilizate nu depaseau insa ca valoare 1,1 milioane de lei. Insa, in 2010, societatea lucra cu 20 de angajati in conditii de profitabilitate, rulajul fiind de 3,13 milioane de lei. Informatii suplimentare, la www.just.ro
 
SISECAM
rehau
ABONARE REVISTE
TSV
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
 
hospice doneaza
simonswerk left