Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Duminica, 24 Septembrie 2023
EDGETECH
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - GUVERN: Termen extins pentru obtinerea autorizatiei de securitate la incendiu
GUVERN: Termen extins pentru obtinerea autorizatiei de securitate la incendiu
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Cosmin Dincu 26 Aug 2016 13:12
Persoanele care detin constructii si amenajari ce functioneaza fara autorizatie de securitate la incendiu vor putea obtine acest document pana cel tarziu la data de 30 iunie 2017, potrivit unei ordonante adoptate de Guvernul Romaniei in sedinta din 24 august a.c.
„Pana la data obtinerii autorizatiei de securitate la incendiu, raspunderea pentru functionarea constructiilor si amenajarilor din punct de vedere al asigurarii cerintei de securitate la incendiu revine in exclusivitate beneficiarilor investitiilor. Prin prevederile Legii nr. 33/2016 privind aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 52/2015 pentru modificarea si completarea Legii nr. 307/2006 privind apararea impotriva incendiilor, a fost prorogat termenul in care persoanele cu responsabilitati legale au obligatia obtinerii autorizatiei de securitate la incendiu pana la data de 31 decembrie 2016, perioada in care acestea nu sunt sanctionate contraventional. Totusi, in urma analizelor efectuate, s-a constatat ca in cele patru luni pana la expirarea termenului stabilit, chiar daca se pastreaza acelasi ritm de avizare/autorizare, nu toti proprietarii sau detinatorii constructiilor vor putea atinge obiectivul propus. Prin urmare, extinderea perioadei in care se realizeaza conformarea de bunavoie la norma de autorizare va duce la cresterea numarului de constructii autorizate, fara a fi necesara aplicarea unor masuri coercitive”, se arata intr-un comunicat al Executivului.
 
Numarul solicitarilor respinse pentru neconformitati ar urma sa scada
Totodata, dupa cum arata oficialii guvernamentali, prin prelungirea termenului pentru obtinerea autorizatiei, se urmareste reducerea riscului de nerespectare a termenelor de obtinere a avizelor/ autorizatiilor de securitate la incendiu de catre beneficiarii care nu s-ar fi incadrat in termenul actual. „Prelungirea cu jumatate de an a termenului implica si reducerea numarului de solicitari de autorizare respinse pentru neconformitati, beneficiarii urmand astfel sa aiba la dispozitie o perioada mai mare de timp in care sa efectueze lucrarile necesare obtinerii autorizatiei de securitate la incendiu”, se mai precizeaza in comunicat.
***
Potrivit Legii nr. 307/2016, obligatia obtinerii autorizatiei de securitate la incendiu revine beneficiarului investitiei ori persoanei fizice sau juridice care finanteaza si realizeaza investitii noi sau interventii la constructiile existente. Totusi, in timpul derularii controalelor de prevenire, personalul ISU poate opri functionarea constructiilor si amenajarilor in cazul in care se constata incalcarea grava a cerintei de securitate la incendiu, conform criteriilor stabilite prin HGR nr. 915/2015. Informatii suplimentare, la www.gov.ro
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 021-336.04.17
SISECAM
2021-video-fer
rehau
TSV
TOP-500-PRODUCERS
IN CURAND, editia
AUGUST 2023!
 

Autentificare

simonswerk left
hospice doneaza