Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Joi, 24 Iunie 2021
GHID de INSTALARE
Home - Stiri - PREMIILE EURO-FEREASTRA - SUSTENABILITATE&CSR: Dezvoltare durabila si responsabilitate sociala
SUSTENABILITATE&CSR: Dezvoltare durabila si responsabilitate sociala
PREMIILE EURO-FEREASTRA Publicat de Ovidiu Stefanescu 18 Iun 2015 14:42
Abordarea responsabila a conceptelor de sustenabilitate si CSR, presupunand inclusiv delimitarea de asa-numitul comportament de tip "green washing", care a adus multe prejudicii in ultima perioada ideii de dezvoltare durabila, a constituit un bun prilej pentru recompensarea unor companii importante din Romania care implementeaza astfel de strategii. In cadrul ceremoniei de premiere EURO-Fereastra, la sectiunea "Sustainability and CSR", au primit trofee Velux Romania, Aluminos Cortizo Romania, VBH Romcom, Mediapress si Winkhaus Austria Gmbh - Reprezentanta, in vreme ce societatile Leykom Import-Export, Isopalrom, Feroneria Prod, Orbansoft, Temad Co si Verofer au fost recompensate cu Diplome de Excelenta, ce atesta performantele inregistrate de toate societatile mentionate anterior in planul sustenabilitatii si responsabilitatii sociale corporatiste.
 
Produse pentru cladirile certificate in sisteme LEED si BREEANM
Terminologia contemporana legata de ecologie, eficienta, integrare socio-culturala etc. este relativ noua in vocabularul managerilor companiilor locale, insa fenomenul respectiv evolueaza in mod accelerat, fiind favorizat inclusiv de impactul pe care subsidiarele autohtone ale unor corporatii internationale il exercita in sensul implementarii unor asemenea concepte. In mod obiectiv, pe o piata cum este cea din Romania exista riscul unei deformari a ideilor respective, avand in vedere inclinatia spre accentuarea formelor si ignorarea fondului. Acest lucru s-a intamplat deja, dupa cum se stie, inclusiv in alte domenii, cum ar fi, de exemplu, cel al managementului calitatii, unde impostura a dus la deprecierea unei idei constructive. Din fericire, prin puterea exemplului unor firme de prim rang, un fenomen similar nu s-a constatat inca in planul sustenabilitatii si responsabilitatii sociale, iar acest lucru este imbucurator, cu atat mai mult cu cat se observa o crestere a cererii de certificare a imobilelor in sisteme consacrate de genul LEED sau BREEAM. Desigur, drumul de parcurs este inca destul de lung si presarat cu obstacole, insa perseverenta unor furnizori de a include in portofoliile proprii produse care sa corespunda caracteristicilor mentionate anterior va netezi aceasta cale.
 
Liderii globali ai sustenabilitatii, premiati la EURO-Fereastra
Revenind la firmele premiate la EURO-Fereastra 2015, trebuie pornit de la Velux Romania - subsidiara a unui grup international in a carui strategie de dezvoltare sustenabilitatea ocupa de mult timp prima pozitie. Furnizorul global de ferestre de mansarda pune un accent deosebit pe calitate, ecologie, eficienta energetica, minimizarea consumului concomitent cu majorarea aportului de lumina naturala, la toate acestea adaugandu-se calitatea ireprosabila a produselor promovate. Un exemplu edificator in ceea ce priveste implicarea companiei in programele de dezvoltare durabila este constituit de proiectul «Model Home 2020», al carui obiectivul a fost acela de realizare a unor imobile fara emisii de dioxid de carbon, care sa beneficieze, in mod suplimentar, de un grad sporit de confort, ce poate fi obtinut prin optimizarea caracteristicilor de climat interior, imbunatatirea circulatiei aerului si a nivelului de iluminare naturala. La randul sau, holdingul spaniol Cortizo are ambitia de a livra o gama extinsa de profile arhitecturale din aluminiu, perfect adaptabile cerintelor ecologice actuale si compatibile cu exigentele sistemelor de certificare a sustenabilitatii.
 
Argumente viabile pentru acordarea distinctiilor de excelenta
Celelalte companii care au primit Trofeul EURO-Fereastra (VBH Romcom, Mediapress si Winkhaus) nu mai au nevoie de nicio prezentare, furnizand sisteme de mare performanta, care, prin caracteristicile lor tehnice, contribuie, in mod activ, la imbunatatirea performantelor de confort, siguranta si limitare a transferului termic. Profilele Salamander, distribuite in Romania de Mediapress, constituie solutii optime pentru realizarea unor ferestre de inalta calitate, iar cererea pentru asemenea solutii constructive creste tot mai mult in ultima perioada. Prezenta in randul celor mai vizibile companii din domeniul sustenabilitatii si CSR a firmelor care au fost distinse Premii de Excelenta demonstreaza faptul ca aceste abordari castiga tot mai mult teren in Romania. Leykom, prin distributia de profile Metra si-a castigat un binemeritat loc in randul societatilor ce pun accent pe dezvoltarea durabila, inovatiile de ultima ora ale furnizorului italian facilitand obtinerea unor proprietati optime ale fatadelor ce vor echipa imobilele viitorului. Verofer si Feroneria Prod s-au dezvoltat mult in ultimul timp, iar produsele oferite partenerilor asigura gradul necesar de confort in utilizare. In ceea ce priveste Temad Co, livrarea sortimentelor Bison a reprezentat un argument suficient pentru recunoasterea rolului pe care firma respectiva il are in sustinerea programelor de sustenabilitate. Gestionarea optima a activitatii de productie a tamplariei termoizolante reprezinta obiectul activitatii Orbansoft, care, prin livrarea unor programe specializate, reuseste sa contribuie in mod permanent la cresterea performantelor ecologice. In fine, Isopalrom, datorita accentului pe care il pune pe promovarea pachetelor vitrate destinate instalarii la "cladirile verzi", a fost selectata printre castigatorii acestei categorii.    
 
ghid_montaj
athena_370px
SISECAM
2021-video-fer
rehau
A aparut editia
MAi 2021!
 

Autentificare

Conferinta EURO-Fereastra - 2019
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
hautau 2017
hospice doneaza
SIMONSWERK
 
Culisante cu ridicare SUKI
nhdp
dualsoft

Parteneri

VBH
ALUPROF
ROTO
trocal
URBAN
PC-500-2019
GHID de INSTALARE