Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Vineri, 01 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Producatori de Tamplarie - ANALIZA: Afaceri bazate pe export pentru producatorii si furnizorii de usi
ANALIZA: Afaceri bazate pe export pentru producatorii si furnizorii de usi
Producatori de tamplarie Publicat de Elena Icleanu 17 Oct 2023 06:05
Pe fondul intensificarii graduale a efectelor conflictului militar din Ucraina (in continuarea pandemiei de Covid-19), dar care nu au avut deocamdata un impact negativ asupra trendului de recuperare din domeniu, bransa fabricantilor si furnizorilor/distribuitorilor de usi de interior/exterior a urmat si continua sa parcurga o tendinta asemanatoare celei specifice pietei nationale de tamplarie termoizolanta (pentru care s-a raportat inca o ascensiune in 2022). Domeniul continua sa depinda si de situatia sectorului de constructii imobiliare, ce a consemnat o dinamica relativ optima anul trecut (cu unele fluctuatii), dar a inregistrat o scadere usoara in primele sase luni a.c. Cu toate acestea, exista mai multi factori de risc, precum si o serie de probleme greu de solutionat, cum ar fi sincopele de aprovizionare a materiei prime, scumpirea excesiva a cotatiilor (mai ales la energie), destabilizarea cursului de schimb valutar (moneda americana a continuat sa fie la paritate cu euro, in raport cu moneda nationala), lipsa fortei de munca etc. Un aspect ingrijorator este si faptul ca numarul autorizatiilor de construire pentru cladiri a scazut semnificativ, iar o eventuala sincopa a cererii se va remarca pe termen scurt si mediu, astfel incat afacerile ar trebui sa se deruleze preponderent la export.
Dupa cum se cunoaste, pentru societatile active pe piata usilor de interior/ exterior, semestrul al doilea al fiecarui an reprezinta, de obicei, momentul propice pentru livrari, constituind perioada in care noile cladiri sau cele supuse reabilitarii sunt aproape definitivate si prevazute cu ansambluri de usi. In acest sens, indiferent de dinamica livrarilor de ferestre, piata autohtona de usi depinde, mai degraba, de evolutia altor indicatori macroeconomici, dintre care se distinge situatia actualizata a autorizatiilor de construire din mediul rezidential, ce are o importanta majora in ceea ce priveste conturarea perspectivelor domeniului diverselor categorii de usi. In intervalul ianuarie-iulie a.c. s-au eliberat 20.196 de autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale, in scadere cu -24% fata de aceeasi perioada din 2022, anuntand o perioada de scadere a comenzilor de usi rezidentiale.
Materialul include perspectivele de dezvoltare pentru perioada urmatoare, precum si opinii ale managerilor unor firme reprezentative din domeniu, respectiv:
 • Aurel Iancu, director general al companiei Alpa Prest;
 • Adriana Rus, director general al showroom-ului Benati Usi & Ferestre;
 • Tamas Csaba, directorul economic al Bradul Ezüstfenyö;
 • Corneliu Malinoiu, director tehnic al Conf Binale Impex;
 • Dan Cucu, administrator Danprod;
 • Lucian Baciu, manager general al Eurobac Romania;
 • Sorin Luca, General Manager al LUCA Global Group;
 • Adriana Bazga, director executiv al Mobimpex;
 • Francesco Curcio, CEO Pinum Doors & Windows;
 • Ecaterina Guzun, reprezentanta a Porta Brand B&M;
 • Aurora Popescu, director de achizitii in cadrul Wooden Doors International;
 • Daniela Pop, administratorul firmei YTP Fenêtre;
 • Mihaela Haidiner, CEO al Eco Euro Doors.
 
Editia Septembrie 2023 a revistei Fereastra este disponibila pentru abonati click aici
Versiunea completa a tematicii revistei Agenda Constructiilor & Fereastra 2023 si 2024click aici
 
rehau
TSV
SISECAM
ABONARE REVISTE
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left