Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Joi, 22 Februarie 2024
Frontale
Home
ANALIZA: Piata usilor de garaj/automate, sub semnul incertitudinii investitorilor
Producatori de tamplarie Publicat de Elena Icleanu 28 Sep 2022 06:12
Din declaratiile unor respondenti specializati in domeniul usilor automate si sistemelor automatizate de acces, care au decis sa-si prezinte opiniile in cadrul analizei de fata, piata sistemelor de acces automat s-a dezvoltat extensiv in perioada pandemiei. Valoarea pietei sistemelor de acces automat a fost evaluata la 334,6 milioane de lei in anul 2020, dar cea mai mare parte din vanzari (38%) revine solutiilor de acces industrial si sistemelor de andocare, in timp ce usile automate propriu-zise constituie 17% din valoarea anuntata. Ca destinatie, insa, 29,7% din aceasta piata reprezinta instalarile in sectorul rezidential, alte 27,2% fiind imobilele cu functiuni comerciale, iar 25,7% revine celor industriale. Sectorul constructiilor de cladiri rezidentiale si nerezidentiale este principalul factor ce influenteaza evolutia pietei pentru sisteme de acces automat, fie ca este vorba despre constructii noi, reparatii capitale, modernizari sau despre cele mai noi tendinte de reconversie a spatiilor construite, trendul crescator fiind accelerat in timpul pandemiei. Potrivit estimarilor MKOR, companie de cercetare de piata, industria solutiilor de acces automat din Romania se va mentine pe un trend ascendent in urmatorii ani, insa cu un ritm de crestere mai lent fata de anii anteriori. Astfel, estimarile arata ca pana in 2024 acest sector va atinge o valoare de aproximativ 459 milioane lei, cu 37% mai mult fata de 2020. Totusi, fiind publicate inainte de inceperea razboiului din Ucraina, ale carui efecte negative sunt deja vizibile, aceste estimari trebuie receptate cu precautie, luandu-se in considerare o valoare a pietei ce nu va depasi pragul psihologic de 400 milioane de lei in anul 2024 (care este si unul electoral, cu toate tipurile de alegeri prevazute in calendar - europarlamentare, locale, parlamentare si prezidentiale).
Analiza pietei de usi de garaj, usi automate si automatizari este inclusa in editia Septembrie 2022 a revistei Fereastra. Pentru a citi gratuit publicatia, click aici!
 
rehau
ABONARE REVISTE
TSV
SISECAM
Editia
NOIEMBRIE/DECEMBRIE 2023!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left