Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Marti, 23 Iulie 2024
Hilti
Home - Stiri - Producatori de Tamplarie - ARCER SIGHET: Tedinta de stagnare a comenzilor de usi din semestrul al doilea
ARCER SIGHET: Tedinta de stagnare a comenzilor de usi din semestrul al doilea
Producatori de tamplarie Publicat de Camelia Pantel 20 Oct 2022 06:10
Dupa o crestere importanta a cererii de usi dedicate sectorului rezidential in prima jumatate a acestui an, din trimestrul al treilea comenzile au intrat pe o tendinta de stagnare, in contextul in care proiectele de locuinte individuale sunt in stand by, pe fondul contextului dificil de piata si al inflatiei, potrivit lui Dan Ofrim, administratorul firmei Arcer Sighet, cu sediul in judetul Maramures. Compania este specializata in fabricarea de tamplarie din lemn stratificat pentru exterior (cu o contributie de 30% la totalul activitatii), pentru interior (25%), mobilier (30%) si confectii de interior/ exterior, precum scari, placari pentru pereti etc. Totodata, firma este membra a unui grup de firme alaturi de Arcer, ce a inchiriat imobile si know-how societatii Arcer Sighet.
"In domeniul tamplariei din lemn stratificat, realizam in proportie de 75% ferestre si de 25% usi de exterior. Usile din portofoliul propriu integreaza profile din esente de stejar, molid, pin si meranti, dar si feronerie Roto.
In prezent, avem comenzi, insa am observat totusi si o tendinta de stagnare a acestora, pe fondul proiectelor de locuinte individuale care sunt in stand-by, dar si al lucrarilor pentru care avem semnate contracte de antrepriza si care sunt, de asemenea, sistate, in mare masura. Estimam ca incepand de anul viitor aceasta tendinta se va accentua. Distributia produselor noastre se realizeaza atat pe plan national, cat si la export, unde, in 2021, am livrat aproximativ 20% din productia totala, pe piete precum Germania, Franta si Ungaria.
O alta dificultate careia trebuie sa ii facem fata este greutatea cu care gasim materii prime si prelungirea termenelor de livrare. Suntem complet debusolati, mai ales ca fluxul este foarte lung de la comanda la livrare si poate fi cuprins intre o luna si patru luni. De asemenea, pana desenam produsele perioada este foarte mare, iar la o usa de exterior intregul proces poate dura si pana la trei saptamani. In acelasi timp, durata unui proiect in care ne implicam, cum ar fi cele de reabilitare, poate atinge si doi ani.
Intampinam probleme si cu resursele umane in ultima perioada, in randul angajatilor remarcandu-se o schimbare a atitudinii fata de munca si etica. Muncitorii nu mai au aceeasi abordare si atitudine, iar in plus, a reinceput migratia catre tarile din Vest. Muncitorii pleaca si e foarte greu sa gasim personal. In aceste conditii, am fost nevoiti sa aducem angajati si din alte tari, cum ar fi Sri lanka sau India. Chiar daca nu sunt calificati, acestia se adapteaza foarte repede, iar noi ne straduim sa ii calificam la locul de munca.
Din punct de vedere financiar, pentru 2022, ne-am propus o stabilizare a cifrei de afaceri la valoarea de 8 milioane de lei inregistrata in 2021", a mentionat Dan Ofrim, administratorul firmei. Informatii suplimentare, la www.arcer.ro 
 
rehau
ABONARE REVISTE
SISECAM
TSV
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left