Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Marti, 22 Iunie 2021
GHID de INSTALARE
Home - Stiri - Producatori de Tamplarie - COMFORTEX, o afacere care se dezvolta pe baza lansarii de produse noi
COMFORTEX, o afacere care se dezvolta pe baza lansarii de produse noi
Producatori de tamplarie Publicat de Camelia Pantel 23 Sep 2020 05:10
Activ pe piata din anul 2008, grupul Comfortex, ce reuneste companiile Comfortex Tehno Systems, Comfortex Production, Comfortex Home Design si Nice CFT, a consemnat o evolutie sustinuta a activitatii, inregistrand in 2019 o cifra de afaceri de 7 milioane de euro. Grupul detine in prezent, in localitatea Glina, din judetul Ilfov, o fabrica noua, operationala din anul 2018, in cadrul careia se produc plase de protectie impotriva insectelor, rulouri, usi de garaj si componente dedicate executiei acestora. Aurel Voicu, fondatorul Comfortex, precizeaza ca aceasta este, in prezent, „singura din domeniu care lucreaza in doua schimburi si care are cea mai buna politica de preturi de pe piata din Romania”. Intrucat cererea depaseste in prezent capacitatea unitatii de productie, pe termen scurt, se are in vedere expansiunea activitatii tot in zona Capitalei, investitie cu o valoare de aproximativ 3 milioane de euro. De asemenea, este vizata atingerea, la nivel de grup si in cel mai scurt timp posibil, a unei cifre de afaceri de 10 milioane de euro.
Segmentul productiei subansamblurilor, esential pentru Comfortex
Dupa cum precizeaza managerul grupului, motorul dezvoltarii afacerii a fost de-a lungul timpului - si este in continuare - dezvoltarea de produse noi. „Sunt pasionat de partea de cercetare si de dezvoltare a unor produse noi si performante sub sigla proprie CFT - Made in Romania. Avem in fiecare an astfel de proiecte de succes, iar in ultimii cinci ani, am investit constant in productia de subansambluri si piese destinate sistemelor de inchidere. Tinta este sa reusim sa producem singuri aproximativ 80% din tot volumul de  componente pe care le folosim in procesul de fabricatie. In prezent, reusim acest lucru in proportie de 100% pentru plasele de protectie impotriva insectelor, de 60% pentru rulouri si de 40% pentru usile de garaj. Suntem astfel una dintre putinele firme independente pe piata din Romania si reprezentam, in acest moment, unicul producator de componente destinate fabricarii de rulouri exterioare, plase de protectie impotriva insectelor si usi de garaj, detinand in acest sens propriile matrite de lucru. Avem stocuri permanente de peste 2 milioane de euro, iar in viitor ne dorim sa detinem cel mai mare depozit de profile pentru plasele de protectie impotriva insectelor din Romania si care sa gestioneze stocuri foarte mari. Pentru 2021, ne-am propus, de asemenea, sa initiem productia de pergole din aluminiu. Imi da un sentiment de bine faptul ca reusim sa realizam produse complexe aici, in Romania, in loc sa le importam sau sa exportam plusvaloare”, mentioneaza Aurel Voicu.
Organizarea afacerii, cea mai importanta pentru buna sa evolutie
Fondatorul Comfortex spune ca bazele afacerii au fost puse intr-o perioada de criza, ceea ce inseamna ca din aceasta initiativa curajoasa toti cei de la Comfortex au avut multe de invatat, iar organizarea operatiunilor sub forma celor patru firme a adus un mare plus activitatii. „Prima companie pe care am dezvoltat-o in anul 2008 a fost Comfortex Production, iar in cadrul acesteia, am implementat reguli pe care le aplicam si astazi. Era o perioada in care a fost necesar sa ne adaptam la piata si in care a fost nevoie de o mare rapiditate in productie. Astazi, Comfortex Production administreaza fabrica proprie, complet utilata cu echipamente fabricate in Germania. Ulterior, am fondat Comfortex Home Design, care activeaza pe segmentul instalarilor, un domeniu cu care, de altfel, am inceput aceasta afacere si caruia ii acordam, in continuare, o atentie deosebita, inclusiv pentru ca ne ajuta foarte mult in procesul de dezvoltare a noilor noastre produse. O alta firma din cadrul grupului este Comfortex Tehno Systems, care detine un depozit de profile si accesorii necesare in procesul de productie a rulourilor, plaselor de protectie impotriva insectelor si a usilor de garaj. Si firma Nice CFT, cea de-a patra membra a grupului, detine la randul sau un depozit de motoare, marcile Nice si CFT, destinate automatizarii portilor, usilor de garaj si barierelor. Am devenit, astfel, distribuitori autorizati ai reputatei marci Nice, iar in aceasta calitate distribuim aproximativ 25% din produsele ce poarta acest brand si care intra pe piata din Romania. Volumele foarte mari cu care lucram ne-au permis sa avem un adaos minimal, dar, in acelasi timp, corect, si sa devenim astfel cei mai accesibili din intreaga tara. Consider ca am trecut de cea mai grea etapa, a investitiilor substantiale, si sunt relaxat din acest punct de vedere”, precizeaza fondatorul Comfortex, care se declara multumit de evolutia activitatii in cei 12 ani de existenta ai grupului.
Portofoliul de rulouri, extins permanent cu produse noi
In cadrul grupului Comfortex se realizeaza in principal rulouri exterioare suprapuse (in proportie de 60% din operatiunile totale de productie), segment in cadrul caruia, dupa cum precizeaza managerul grupului, „suntem cel mai mare producator din tara, cu cel mai mare numar de produse”. Diferenta este reprezentata de fabricarea plaselor de protectie impotriva insectelor (20%), de usile de garaj tip rulou si de diverse componente care sunt livrate altor fabrici de profil. In domeniul rulourilor si cel al usilor de garaj tip rulou (cu lamele de 55 mm sau 77 mm), firma detine o capacitate de productie de 110 unitati/zi. „Pe segmentul rulourilor suprapuse, am reusit sa lansam pe piata un produs nou, prevazut cu plasa de protectie impotriva insectelor care este instalata partial pe suprafata totala a ruloului fara sectionarea campului de lamele. Din cate stim, acesta este un produs unic pe piata din Romania si, probabil, chiar la nivel european. O alta inovatie pe segmentul rulourilor este reprezentata de crearea unui sistem care permite actionarea ruloului, chiar daca acesta nu este in pozitie verticala. Astfel, am gandit un sistem prin care ruloul poate functiona chiar si in pozitie orizontala si am inregistrat, astfel, numeroase cereri pentru protectia unor panouri solare, luminatoare sau terase de tip wintergarden, cu acoperis din sticla, unul dintre avantajele acestui produs fiind reprezentat de reducerea efectului de sera. Cel de-al treilea produs - si care asigura o foarte buna protectie impotriva vantului - este reprezentat de ruloul transparent cu caseta, ghidaje si folie incolora, ce are ca arie de utilizare inchiderile de terase, restaurante, balcoane, foisoare etc. Acesta este un produs, deosebit realizat din aluminiu cu matrite proprii si care face parte din din categoria premium”, a mai subliniat Aurel Voicu.
„Ne dorim sa detinem cel mai mare depozit de plase de protectie din Romania”
In fiecare an, grupul Comfortex lanseaza pe piata cel putin un produs nou. „In 2019, acesta a fost plasa de tip plisee, pentru care am si creat un departament nou in cadrul firmei noastre. Este un produs proiectat si realizat 100% in Romania si pentru care detinem o capacitate de productie de 2.000 unitati/luna. Lansarea acestui model, potrivit deopotriva pentru inchiderea ferestrelor si a usilor, a fost un pariu pe care l-am facut pentru piata din tara noastra, unde produsele de acest tip erau greu accesibile cumparatorilor, din cauza pretului foarte mare. Noi am reusit sa-l facem un produs accesibil tuturor, la un pret fara concurenta”, a adaugat Aurel Voicu. Capacitatea de productie totala pe segmentul plaselor de protectie impotriva insectelor se situeaza la nivelul de 3.500 unitati/luna. Portofoliul firmei include si modele tip rulou, pe balamale clasice etc., iar managerul grupului afirma ca, pe segmentul plaselor de protectie contra insectelor, planul de afaceri vizeaza cresterea capacitatii de stocare, astfel incat „Comfortex sa detina cel mai mare depozit de plase de protectie din Romania”.
Toate produsele noi, foarte bine primite de clienti
In acest an, grupul Comfortex a lansat pe piata din Romania un produs nou, foarte bine primit pe piata, respectiv jaluzele integrate intre foile de sticla ale ferestrelor/usilor. Acesta este un produs partial importat (instalarea jaluzelelor intre foile de sticla se face in regie proprie), iar jaluzelele pot fi montate intre diferite tipuri de sticla, se pot roti la 180°, se pot opri in orice pozitie, se pot ridica sau cobori si pot fi actionate electric sau cu telecomanda.
„Promovam si compartimentari cu sticla glisanta sau «cu parcare», cum am denumit-o noi. Lansat in 2019, acesta este un produs importat, pe care, pana la finalul anului 2020, dorim sa il producem in Romania. Pentru realizarea acestuia, folosim o sticla securizata de 10 mm, iar particularitatea sistemului este ca poate acoperi suprafete mari la restaurante, balcoane sau foisoare, dar si la ferestre sau usi. Este un produs pentru care am inregistrat, de asemenea, o cerere in crestere, mai ales in contextul crizei sanitare internationale, cand accesul in incaperi trebuie sa fie facil, dar si in contextul evolutiei bune de pe segmentul imobiliar, unde se proiecteaza modalitati speciale de inchidere”, precizeaza administratorul Comfortex.
Produse marca proprie ce fac diferenta pe piata
Pe segmentul subansamblurilor, grupul Comfortex promoveaza brandul CFT care este integrat, de exemplu, si in cadrul rulourilor proprii. „Sub aceasta marca, grupul nostru comercializeaza profile din aluminiu, piese din material plastic, coltari etc., toate realizate cu matrite proprii. Crestem anual numarul de matrite noi si ne dorim, in continuare, sa producem diverse piese inovatoare, pe care nu le realizeaza nimeni in prezent in Romania. Sub egida marcii proprii CFT, am incheiat un parteneriat cu Somfy pentru distributia motoarelor tubulare marca Somfy, din cadrul depozitului propriu din localitatea Glina. De asemenea, detinem o gama proprie de automatizari, compatibila cu toate produsele proprii, cu exceptia plaselor de protectie impotriva insectelor si compartimentarilor din sticla. In cadrul acesteia sunt incluse telecomenzi de baza, telecomenzi cu touchscreen si un intrerupator de perete wireless (tip telecomanda). Paleta standard de culori, disponibila la toate gamele de produse, include noua nuante care se afla permanent in stoc, insa la cerere putem acoperi toata gama RAL”, a mai explicat fondatorul Comfortex.
Toate produsele realizate in cadrul grupului sunt distribuite pe 70% din teritoriul Romaniei, iar 15% dintre acestea ajung la export, pe pietele din Germania, Italia, Franta, Belgia etc. Extinderea pe pietele externe este unul dintre principalele obiective ale Comfortex si, potrivit managementului firmei, va fi atins cu siguranta, prin profesionalism, pasiune, o buna viziune asupra pietei, investitii constante si rabdare, elemente care au asigurat si pana acum, dar asigura si in continuare, indiferent de evolutia crizei sanitare pe care o traversam, succesul deplin al Comfortex. Informatii suplimentare, la www.jaluzele-ro.ro 
 
athena_370px
ghid_montaj
rehau
2021-video-fer
SISECAM
A aparut editia
MAi 2021!
 

Autentificare

Conferinta EURO-Fereastra - 2019
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
hautau 2017
hospice doneaza
SIMONSWERK
 
InfoliereProfile.ro
nhdp
dualsoft

Parteneri

VBH
ALUPROF
trocal
ROTO
URBAN
PC-500-2019
GHID de INSTALARE