Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Sambata, 13 Aprilie 2024
Hilti
Home - Stiri - Producatori de Tamplarie - DECOPLAST: Cererea de tamplarie premium va creste cu pana la 10% in 2023
DECOPLAST: Cererea de tamplarie premium va creste cu pana la 10% in 2023
Producatori de tamplarie Publicat de Camelia Pantel 28 Mar 2023 10:30
Articolele sustenabile, prietenoase cu mediul, cu un impact dovedit la nivel de crestere a eficientei energetice primeaza in alegerile romanilor pentru casa anul acesta, inclusiv cand vine vorba de tamplaria din PVC. Potrivit reprezentantilor Decoplast, gamele superioare din portofoliul companiei, care optimizeaza consumul de energie si utilizeaza la maxim lumina naturala, genereaza peste 30% din vanzarile producatorului, iar cererea pe categorie va creste cu pana 10% anul acesta.
Potrivit reprezentatilor Decoplast, in ultimii ani au crescut considerabil solicitarile de tamplarie din gamele superioare, care asigura astazi 30% din volumul total de vanzari, pe fondul cererii tot mai mari de sisteme eficiente energetic. Iar tendinta se va mentine inclusiv anul acesta, avand in vedere ca resursele naturale sunt limitate, iar costurile energetice ridicate si imprevizibile.
”Este o directie globala, la care Romania se aliniaza din aceleasi motive de baza: energia electrica este tot mai scumpa, iar resursele naturale din ce in ce mai putine si mai costisitoare. Sa nu uitam, in plus, ca trebuie sa ne aliniem si noi la normele Near Zero Energy Building (nZEB) pentru toate tipurile de cladiri. Asta inseamna ca energia regenerabila trebuie sa acopere cel putin 30% din consum intr-o cladire cu standard nZEB. Automat, este nevoie de izolatie termica foarte buna, cu punti termice cat mai reduse, un strat continuu de termoizolare, ferestre si usi performante si un sistem de ventilare care sa asigure calitatea aerului din interior”, explica Mirela Ivascu, Managing Partner Decoplast.
Astfel, ferestrele mari, panoramice si peretii din sticla raman o tendinta de top a anului 2023 in amenajare, fiind printre cele mai eficiente solutii de valorificare a luminii naturale si a soarelui.
”Anul acesta se va pune si mai mult accentul pe valorificarea resurselor naturale, simplitate si maximizarea functionalitatii. In acest context, deja am observat o crestere importanta pe gamele noastre premium DecoSensio si DecoSpatio, sisteme care ofera suprafete generoase de sticla, pentru a beneficia de cat mai multa lumina si transparenta. Mai mult, profilele de rama umplute cu spumagaranteaza cele mai bune valori de izolare termica la nivelul locuintei si garniturile circulare de etansare, sudate la colturi, asigura etanseitate maxima contra curentilor de aer si averse”, adauga Mirela Ivascu.
O alta tendinta care se reflecta anul acesta atat in alegerile designerilor, arhitectilor, dar si a clientilor domestici, sunt produsele sustenabile, fie ca sunt reciclate, artizanale sau au componente zero waste, iar tamplaria PVC nu face exceptie. Astfel, toate profilele produse de Decoplast au in compozitie minim 30% PVC reciclat.
Tot in 2023 se observa o afinitate crescuta pentru smart living, care se reflecta inclusiv in accesorii si device-uri aplicabile sistemelor de tamplarie, cum ar fi clante si yale inteligente, sau lacate cu Wi-Fi si amprenta digitala.
*** 
Activa pe piata locala din 2004, Decoplast este unul dintre producatorii de tamplarie cu traditie in Romania, si unul dintre putinii producatori cu prezenta internationala in Italia, Franta si Belgia. Gamele Decoplast - DecoSensio, DecoSpatio, DecoVisio si DecoVitrio sunt dezvoltate la cele mai inalte standarde de calitate, eficienta termica si fonica, design si tehnologie de ultima generatie. Produsele Decoplast respecta principiile sustenabilitatii, din grija fata de prezervarea si conservarea resurselor naturale, materialul cadru fiind 100% reciclabil. Informatii suplimentare, la www.decoplast.ro
    
 
SISECAM
rehau
ABONARE REVISTE
TSV
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left