Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Duminica, 29 Decembrie 2024
Hilti
Home - Stiri - Producatori de Tamplarie - ES-SO: Balanta energetica, instrument vital in masurarea performantei ferestrelor
ES-SO: Balanta energetica, instrument vital in masurarea performantei ferestrelor
Producatori de tamplarie Publicat de Ovidiu Stefanescu 15 Nov 2018 06:53
Asociatia Europeana din domeniul Sistemelor de Umbrire (ES-SO) a anuntat recent ca, la nivel european, noua forma a directivei EPBD ofera beneficiarilor oportunitati unice de optimizare a modalitatilor in care implementeaza programele de reabilitare energetica a cladirilor existente. In acest context, evaluarea performantelor ferestrelor necesita o abordare complet noua, pentru a asigura caracteristicile solicitate in cazul sistemelor moderne de anvelopare. In prezent, expertii Es-So observa ca in procesul de eficientizare a imobilelor accentul se pune inca pe reducerea consumului pentru producerea agentului termic si pe limitarea emisiilor de dioxid de carbon. Este clar ca in viitor, problematica racirii se va pune in termeni mult mai fermi, mai ales pe fondul cresterii temperaturilor, ca urmare a intensificarii fenomenului de incalzire globala. Tot mai multe rapoarte realizate de autoritatile nationale ale statelor membre ale UE demonstreaza ca noile constructii, care beneficiaza de sisteme superioare de termoizolare si etansare, prezinta o cerere mai mica de energie pentru producerea agentului termic (atunci cand sunt optimizate si retelele de distributie a acestuia), insa au tendinta de a se supraincalzi. Masuratorile curente indica faptul ca, de exemplu, pana in 2050 consumul de resurse pentru conditionarea aerului se va majora cu 150% - 600%. Din pacate, actualmente evaluarile energetice se ghideaza aproape exclusiv pe nivelul coeficientului de transfer termic, fara a lua in considerare impactul aportului solar. Calculele de optimizare a costurilor, la randul lor, ignora in multe state europene valoarea factorului g, ceea ce duce la obtinerea unor rezultate eronate. In realitate, partea transparenta a ferestrelor este expusa, mai ales in sezonul estival, unei calduri excesive, care induce, in mod automat, riscul de supraincalzire a incintelor, in absenta unor solutii potrivite de protectie solara ce au tocmai rolul de a diminua nivelul factorului g. In acest context, realizarea unei balante energetice dinamice devine obligatorie, in vederea asigurarii unei imagini de mare acuratete a performantei ansamblurilor de tamplarie. Pentru corectarea situatiei actuale, organizatia europeana a propus adoptarea unui set de trei masuri imediate, pentru atingerea obiectivelor propuse in strategia 2050: accelerarea ritmului de inlocuire a ferestrelor existente; utilizarea balantei energetice pentru a masura performantele ansamblurilor respective; recunoasterea beneficiilor asigurate de iluminarea si ventilarea naturala, respectiv de managementul solar.
 
SISECAM
ABONARE REVISTE
rehau
TSV
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
 
hospice doneaza
simonswerk left