Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Duminica, 26 Mai 2024
Hilti
Home - Stiri - Producatori de Tamplarie - EUROWINDOOR: Este necesara definirea nivelurilor minime de performanta energetica
EUROWINDOOR: Este necesara definirea nivelurilor minime de performanta energetica
Producatori de tamplarie Publicat de Ovidiu Stefanescu 09 Ian 2024 06:30
Confederatia patronala europeana EuroWindoor saluta acordul provizoriu privind Directiva referitoare la performanta energetica a cladirilor. Astfel, asociatia producatorilor de ferestre, usi si fatade activi la nivel comunitar apreciaza recentul acord provizoriu privind forma revizuita a EPBD. Noul document, care face parte din initiativa "Fit for 55", semnaleaza un angajament care devenise obligatoriu in vederea implementarii unor programe mai ambitioase de reabilitare energetica a stocului existent de cladiri, pentru a le aduce a un nivel de emisii nule de gaze cu efect de sera, pana in 2050, conform abitiilor enuntate in Green Deal. Oficialii EuroWindoor si-au manifestat optimismul in ceea ce priveste accentul pus de directiva revizuita de renovare, recunoscand rolul important al acesteia in reducerea impactului cladirilor asupra mediului. Acordul propus stabileste un cadru extrem de clar in ceea ce priveste cerintele de performanta energetica pentru cladirile noi si cele existente, determinand statele membre sa acorde prioritate renovarilor energetice. Acesta inseamna implicit faptul ca toate cladirile noi ar trebui sa fie Net Zero pana in 2030, iar fondul de imobile existente ar trebui sa atinga acelasi obiectiv, pana in 2050. De asemenea, asociatia patronala sustine cu tarie obiectivul extins al EPBD, ce permite o mai buna luare in considerare a calitatii mediului interior (IEQ) din cladiri. EuroWindoor afirma ca imobilele nu ar trebui sa fie doar eficiente din punct de vedere energetic, ci si sa ofere o calitate ridicata a vietii, punand accentul pe asigurarea unor parametri tehnici optimi ai aerului si pe disponibilitatea lumina naturale. De asemenea, oficialii EuroWindoor pledeaza pentru cerinte minime de performanta energetica mai ambitioase pentru cladirile rezidentiale si nerezidentiale, sub forma unor standarde minime de performanta energetica (MEPS), pentru a atinge obiectivele pentru 2030 si 2050. Pe masura ce acordul provizoriu se indreapta spre adoptarea formala, expertii asteapta cu nerabdare sa ofere contributii viitoare, in special in faza de implementare la nivelul statelor membre, pentru a se asigura ca EPBD revizuita se aliniaza cu angajamentul industriei fata de sustenabilitate, eficienta energetica si practici de constructie care sa aiba in centrul lor beneficiarul.
 
ABONARE REVISTE
TSV
rehau
SISECAM
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left