Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Joi, 28 Noiembrie 2024
Hilti
Home - Stiri - Producatori de Tamplarie - GREEN GROUP: Investitie importanta in prima unitate de reciclare a sticlei
GREEN GROUP: Investitie importanta in prima unitate de reciclare a sticlei
Producatori de tamplarie Publicat de Cosmin Dincu 27 Mai 2013 16:32
Anuntata din februarie a.c., investitia in prima fabrica de reciclare a sticlei din Romania, derulata de societatea Green Group, se implementeaza conform planului, urmand a deveni operationala cel mai tarziu in septembrie 2013. Situata in proximitatea Capitalei, in cadrul fostei platforme industriale Danubiana, noua unitate va beneficia de un acces optim la infrastructura de transport, iar pentru dezvoltarea acesteia Green Group a alocat, din fonduri proprii, suma de 6 milioane de euro. „Green Glass Recycling va beneficia de o linie de reciclare a deseurilor din sticla post-consum, sistem care lipseste nu numai din Romania, dar si din alte tari invecinate. Green Glass Recycling va avea o capacitate de procesare de 110.000 de tone pe an, adica aproape 10.000 de tone pe luna, puritatea fragmentelor de sticla urmand a fi sporita. Am luat decizia ca acest obiectiv sa fie operational in proximitatea Bucurestiului, intrucat estimam ca aproape 50% din cantitatea necesara de reziduuri din sticla sa fie furnizata din capitala si ariile limitrofe. In acest proiect avem ca partener si co-actionar, cu o cota de aproximativ 20%, unul dintre cei mai mari reciclatori de sticla din Europa, Rehab Glassco - Irlanda, care are o experienta indelungata in acest domeniu. Impreuna cu specialistii irlandezi, am monitorizat si evaluat piata locala timp de doi ani inainte de initierea proiectului. Avem capacitatea de a primi sticla in amestec, chiar cu alte materiale, iar prin intermediul unei instalatii de ultima generatie de sortare optoelectronica, pot fi obtinute granule din sticla sortate in functie de culoare, calitate si granulatie”, a declarat Constantin Damov, cofondator al Green Group. Compania a semnat o scrisoare de intentie cu patronatul din industria de profil, Stirom, in vederea intensificarii viitorului proces de reciclare, deoarece – pana in prezent – acest material ce poate fi reutilizat cu succes ajungea la centrele de depozitare a deseurilor menajere. Informatia este interesanta si pentru producatorii de geam termoizolant si alte firme implicate in procesarea vitrajelor (concentrati cu precadere in zona Capitalei si judetele din proximitate), mai ales daca se pot stabili colaborari, in conditii reciproc avantajoase, cu unitatea de reciclare a sticlei. Dupa cum se cunoaste, numerosi fabricanti din bransa semnalau costurile relativ ridicate pe care trebuie sa le achite in vederea eliminarii deseurilor din sticla, rezultate in urma procesului productiv. Daca acestea vor fi mai mari decat tarifele percepute de Green Glass Recycling, atunci oportunitatea unei colaborari merita a fi analizata cu atentie.
***
Cu sediul central in Buzau, Green Group are o experienta de peste un deceniu in domeniul reciclarii, infiintand prima sa unitate Greentech de recuperare a deseurilor din mase plastice in anul 2002. Holdingul – ce mai include alte trei firme – s-a dezvoltat atat pe plan national, cat si peste hotare, coordonand doua centre Greentech in Fosta Republica Iugoslava a Macedoniei si in Serbia. De asemenea, a lansat un sistem „inteligent” de colectare selectiva pentru sticle PET si doze de aluminiu, prin intermediul aparatelor Sigurec, instalate in cadrul unor centre comerciale. Potrivit informatiilor disponibile pe portalul Ministerului Finantelor Publice, Greentech SA – Buzau a raportat pentru anul 2011 o cifra de afaceri de 114,9 milioane de lei. Green Group SA are ca actionar majoritar societatea Romcarbon SA, care – recent – a incheiat o tranzactie cu Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si cu South Eastern Europe Fund (SEEF), administrat de Global Finance, in valoare de 22,7 milioane de euro. Aceasta presupune o infuzie majora de capital in sectorul reciclarii deșeurilor din Romania, urmand a sustine strategia Green Group de a deveni cel mai important parc de reciclare a deseurilor din regiunea Europei de Sud-Est. Informatii suplimentare, la www.green-group.ro
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 021-336.04.17
ABONARE REVISTE
TSV
rehau
SISECAM
Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
 
hospice doneaza
simonswerk left