INDEX COMPANII | Inscriere/Adaugare |
INTER MAX SRL |
Adresa: Str. Pitești nr. 44, Slatina, Judet Olt |
Telefon: (+40) 249/415.568 |
Fax: (+40) 249/415.568 |
Mobil: (+40) 756-077.134 |
E-mail: contact@inter-max.ro |
Web site: www.inter-max.ro |
Domenii: Pereti cortina & placari | Profile aluminiu & materiale pentru placari | Tamplarie din aluminiu |
Descriere activitate Anvelopări exterioare - pereți cortină și fațade ventilate. Compartimentări interioare RF - uși, ferestre și pereți din sticlă rezistente la foc. |
Prezentare companie/institutie INTER MAX: Tendinte in schimbare pe segmentul fatadelor cortina
Ion Vatafu (52 de ani)
Functia/Firma: administrator, Inter Max;
Experienta profesionala: 24 de ani in domeniul tamplariei termoizolante.
Strategia de afaceri adoptata anul acesta de catre compania Inter Max (din judetul Olt) se axeaza pe o organizare cat mai atenta a activitatii. Ion Vatafu, administratorul firmei, precizeaza ca, astfel, se are in vedere o cat mai mare atentie in ceea ce priveste proiectele si ofertele. Infiintata in anul 1998, firma producatoare de tamplarie termoizolanta se distinge pe piata nationala prin faptul ca isi fabrica produsele cu atentie si le instaleaza conform standardelor internationale de calitate. De asemenea, fiecare client colaborator este abordat in functie de individualitatea acestuia.
- Cum caracterizati relatiile de afaceri aparte pe care le dezvoltati cu beneficiarii?
- In relatiile cu clientii nostri, sunt definitorii cateva linii de actiune, precum interactiunea permanenta cu acestia, flexibilitatea la modificarile solicitate, rapiditatea rezolvarii tuturor cerintelor si respectarea stricta a termenelor contractuale. Totodata, nu ne recomanda numai calitatea lucrarilor, ci si promisiunile pe care ni le onoram intotdeauna, atat fata de clienti, cat si fata de partenerii de afaceri.
- Care sunt tendintele de dezvoltare a pietei nationale de profil?
- Piata nationala a tamplariei termoizolante este caracterizata actualmente de instabilitate. Aceasta este generata mai ales de scumpirea preturilor la materiile prime, fenomen pentru care nu vedem o stabilizare in viitorul apropiat, ci, dimpotriva, o si mai mare instabilitate, pe fondul tensiunilor legate de pandemie si mai ales al celor geo-strategice.
- Ce structura are activitatea proprie in prezent?
- Activitatea firmei a suferit o modificare semnificativa in cursul anului 2021. Mai exact, anul trecut am dezvoltat un departament de constructii civile si industriale, a carui contributie este deja de aproximativ 40% la cifra totala de afaceri, care s-a situat in 2020 la valoarea de 15,3 milioane de lei. Domeniul principal de activitate revine, in continuare, executiei tamplariei din aluminiu si a peretilor cortina, lucrarilor de executie a fatadelor ventilate, precum si ansamblurilor termoizolante din lemn stratificat si celor din PVC. Ultimele doua activitati se deruleaza ocazional si doar in parteneriat cu anumiti colaboratori. In general, activitatea de pe segmentul tamplariei termoizolante este structurata in cadrul a doua divizii principale - Anvelopari exterioare si Compartimentari interioare.
- Cum se deruleaza operatiunile specifice segmentului de tamplarie?
- In domeniul executiei tamplariei din aluminiu, realizam in principal orice tip posibil constructiv de pereti cortina, ansambluri termoizolante speciale, rezistente la foc, precum si ferestre/usi clasice. Accesam, in principal, proiecte industriale/de interes public, cele rezidentiale fiind doar punctuale. In ultima perioada, am observat nu doar o cerere in crestere, ci si o migrare a orientarii clientilor din zona rezidentiala de la fatade ventilate placate cu panel compozit/ materiale tip Alucobond catre cele placate cu elemente ceramice. Pentru realizarea ansamblurilor termoizolante din aluminiu, detinem o capacitate de productie de 5.000 mp/ luna, pe care reusim sa o exploatam in totalitate si utilizam profile Schuco, Reynaers, Aluprof, Etem sau Alumil. Produsele finite ajung atat pe plan national, iar 10% dintre acestea se comercializeaza pe pietele din Franta si Elvetia.
(articol aparut in revista Fereastra, editia Mai 2022)
|