Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Duminica, 02 Aprilie 2023
ABONARER REVISTE
Home
PINUM DOORS & WINDOWS aniverseaza 30 de ani de activitate in Romania
Producatori de tamplarie Publicat de Camelia Pantel 16 Mai 2022 06:10
Compania Pinum Doors & Windows se afla in prezent in plin proces de crestere a capacitatii de productie, deruland investitii in amenajarea unei noi hale de productie, in achizitia de utilaje si in angajarea de personal calificat. Dupa cum precizeaza Adina Preoteasa, director comercial al Departamentului Ferestre, se lucreaza in acelasi timp la diversificarea portofoliului de activitati. In 2021 s-a achizitionat un utilaj performant de procesare a placilor din materiale compozite - tip Alucobond si HPL - in vederea realizarii de placari ventilate, pe langa achizitia celei de-a doua linii CNC pentru prelucrarea profilelor din aluminiu. Compania are un istoric in ceea ce priveste exportul in Italia, unde livreaza preponderent tamplarie din PVC, iar anul trecut a realizat noi parteneriate de afaceri, ceea ce a dus la triplarea productiei de astfel de ansambluri. Tot in 2021, a reluat exporturile si catre SUA, unde a livrat tamplarie din aluminiu pentru un proiect reprezentativ din New York. Compania Pinum Doors & Windows, fondata in anul 1992, este o firma romano-italiana si face parte din Grupul Nusco. Bazele acesteia au fost puse in momentul in care compania Nusco Porte din Italia a inceput o colaborare cu fabrica de mobila din Pipera, unde astazi se realizeaza productia Pinum. Anul acesta, Pinum Doors & Windows aniverseaza trei decenii de activitate efectiva pe piata din Romania, dar si de excelenta in domeniul usilor de interior si exterior, al tamplariilor exterioare din PVC si aluminiu si al parchetului. Firma se afla intr-o continua dezvoltare si ofera permanent clientilor produse de inalta calitate.
- Care a fost evolutia financiara a firmei din ultimul timp si ce estimari aveti pentru intervalul urmator?
- Anul 2021 a fost unul bun pentru fabrica de ferestre Pinum, intrucat am reusit sa ne consolidam pozitia pe piata tamplariei din PVC si aluminiu, fatade cortina si placari ventilate si am fost placut surprinsi de numarul mare de comenzi. Astfel, pe segmentul tamplariei din PVC si aluminiu, am reusit sa inregistram o cifra de afaceri de 4,2 milioane euro, cu 50% mai mare decat in 2020. Am inceput in forta anul 2022, volumul productiei din primul trimestru fiind triplu fata de perioada similara a anului trecut. In continuare, perspectivele sunt foarte bune atat pe termen scurt, cat si mediu. Ne aflam in plin proces de extindere si dorim sa dublam capacitatea de productie atat pentru linia de PVC, cat si pentru cea de aluminiu (prin amenajarea unei hale suplimentare de productie).
- In ce masura a fost afectata activitatea proprie de criza sanitara si conflictul din Ucraina?
- Am reusit sa ne desfasuram activitatea in toata perioada pandemiei, intrucat am aplicat masurile de preventie necesare si, din fericire, am inregistrat doar cateva cazuri izolate de infectare cu SARS-CoV-2 in randul angajatilor. De asemenea, pana in prezent, nu am resimtit o perturbare grava si directa generata de razboiul din Ucraina. Suntem insa afectati, ca si ceilalti producatori, de lipsa de predictibilitate in ceea ce priveste evolutia preturilor si de disponibilitatea redusa a materialelor de constructii. Majorarile de preturi in cascada ale profilelor din PVC si aluminiu, dar si ale sticlei ne obliga sa actionam cat mai precaut.
- Cum se deruleaza activitatile pe piata nationala si pe cea internationala de profil?
- Planul National de Redresare si Rezilienta al Romaniei - PNNR, aprobat de Consiliul UE (la 28 octombrie 2021), pune presiune mare pe piata materialelor de constructii, dar si pe cea a fortei de munca. Pe de-o parte, genereaza cerere si implicit productie, iar pe de alta, nevoie de forta de munca, astfel incat, daca Romania ar renunta la facilitatile acordate acum lucratorilor din sectorul constructiilor, proiectele ar putea intarzia. Pe de alta parte, in Bucuresti, piata imobiliara va fi afectata in urmatorii ani de anularea Planurilor Urbanistice Zonale (PUZ) de sector si de amanarile inregistrate de dezvoltatori. Inca nu se simt problemele pe partea de autorizatii in sectorul imobiliar, insa unele efecte negative s-ar putea remarca din 2023. Momentan, proiectele incepute vor fi construite. Daca in prezent piata este sustinuta de constructiile noi, in perioada urmatoare tot mai multe imobile existente vor fi reabilitate si implicit vor creste cererile pentru modernizari.
- Ce relatii de afaceri aveti cu dezvoltatorii de proiecte imobiliare?
- Pinum Doors & Windows, marca recunoscuta pentru calitatea in materie de productie de usi si ferestre, atat in Romania, cat si Italia, reprezinta unul dintre pilonii de rezistenta ai Grupului Nusco. In Romania, Pinum este intr-o continua dezvoltare, iar in cei 30 de ani de activitate am devenit cel mai important producator roman de usi de interior. Arhitectura de interior si exterior sunt intr-o continua schimbare, fie ca vorbim de orase mari, unde modernismul primeaza sau de localitati cu incarcatura istorica si arhitecturala deosebita, care inca isi pastreaza aspectul consacrat. Compania noastra vine permanent in intampinarea acestor schimbari, ofera solutii unice in materie de design, la o calitate inalta si lucreaza cu cei mai buni specialisti in domeniu, plasand astfel procesul de design si productie la standarde inalte nationale si internationale. Cererea mare pentru produsele proprii ne-a determinat sa majoram capacitatea de productie si sa ne numaram printre primii producatori de profil din Romania. Punem la dispozitia celor interesati showroom-uri atat in Bucuresti, cat si in alte 25 de locatii din Romania, firma noastra detinand si cel mai mare showroom de usi, ferestre si parchet din Europa de Est. Dispunem de o capacitate de productie de 100.000 de usi de interior pe an si 30.000 de ferestre pe an. Calitatea superioara a produselor proprii ne face sa avem un nivel mare de adresabilitate catre dezvoltatorii de proiecte rezidentiale atat in Bucuresti, cat si in restul Romaniei, 70% dintre proiectele rezidentiale din Bucuresti finalizate sau in curs de finalizare fiind echipate cu produse Pinum. Acest lucru se datoreaza in principal faptului ca am invitat de-a lungul timpului numerosi dezvoltatori sa ne calce pragul fabricii, pentru a viziona procesul de productie. Prin transparenta totala vis-a-vis de acest proces, dar si datorita personalului specializat, am incheiat parteneriate solide, cu scopul de a oferi beneficiarilor produsele cu cel mai inalt standard al calitatii de pe piata din Romania. Dezvoltatorii de proiecte rezidentiale ne aleg si pentru gama extinsa de produse pe care o pot achizitiona de la un singur producator. 
 
SISECAM
TSV
rehau
2021-video-fer
TOP-500-PRODUCERS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
 

Autentificare

simonswerk left
hospice doneaza