Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Luni, 17 Iunie 2024
Hilti
Home - Stiri - Producatori de Tamplarie - STIALMET implementeaza un proiect de investitii de peste 1,5 milioane euro
STIALMET implementeaza un proiect de investitii de peste 1,5 milioane euro
Producatori de tamplarie Publicat de Camelia Pantel 10 Iun 2024 06:15
Producatorul de tamplarie termoizolanta din PVC si aluminiu Stialmet - Galati se afla, in prezent, in plin proces de extindere. Tiberiu Ungureanu, administratorul firmei, precizeaza ca proiectul, in valoare de aproximativ 1,5 milioane de euro, presupune realizarea unei noi hale de productie cu o suprafata de circa 2.000 mp, ce va fi dotata cu utilaje noi, de ultima generatie, respectiv cu linii de productie semiautomatizate, atat pentru sistemele din PVC, cat si pentru cele din aluminiu.
- Precizati ce alte planuri de extindere aveti in vedere pentru 2024.
- Odata cu noua investitie, am planificat, bineinteles, o extindere de personal, echipa Stialmet urmand sa includa undeva la 30-40 de lucratori noi, calificati. Daca pe segmentul principal de activitate - cel al tamplariei din PVC - lucram cu profile binecunoscute in domeniu, precum VEKA, Salamander, REHAU, Gealan sau Deceuninck, in ceea ce priveste extinderea productiei pe partea de aluminiu tot ce putem divulga in prezent este ca ne dorim extinderea productiei pe acest segment de activitate, intr-o hala noua si cu un profil, respectiv cu materiale premium. Investitiile derulate in prezent sunt realizate cu capital propriu, in strategia de dezvoltare a companiei urmand sa ne concentram in continuare pe accesarea unei linii de finantare partial nerambursabile, in valoare de circa 6,5 milioane de euro. De 25 de ani ne straduim sa ne respectam promisiunile si sa producem permanent tamplarie de calitate, avand grija sa ajustam mereu procesul tehnologic, sa investim in oameni si sa ne dezvoltam.
- Mentionati cum a evoluat cifra de afaceri in 2023 si ce va propuneti din punct de vedere financiar pentru 2024.
- Intrucat nu avem inca finalizate analizele, nu putem comunica la momentul actual procentul de crestere pentru tot anul 2023. Insa, data fiind executia bugetara pe care o are compania, vorbim despre o evolutie in pas cu industria din care facem parte, fiind inregistrat un prag de crestere de aproximativ 20% - 25%. Cifra de afaceri pe care am consemnat-o in 2022 a atins nivelul de 26,8 milioane de lei, iar profitul s-a situat la 985.667 milioane de lei. Comparativ cu anul anterior (2021), in 2022 am inregistrat o crestere a cifrei de afaceri de 14,7%. Insa, anul trecut, exporturile de tamplarie au ajuns la circa 25% din volumul total de livrari. In prezent, avem o colaborare foarte buna si constanta cu partenerii din Italia, insa, in perioada urmatoare, estimam o evolutie a exportului catre alte tari din UE, acesta fiind, de altfel, unul dintre principalele obiective proprii in viitor.
- Enumerati principalele dificultati intampinate in ultima perioada in activitatea proprie.
- Domeniul propriu de activitate a fost destul de afectat de crizele din 2023 din toate punctele de vedere, de la intarzieri sau aprovizionare deficitara cu materiale, care au dus la termene mai mari de executie si montaj si pana la scumpiri de materie prima, utilitati etc. Am incercat, pe cat posibil, sa raspundem acestor provocari in etape, cu un impact cat mai mic in ceea ce priveste stabilirea pretului final si am redus la maximum partea ce tine de manopera, prelucrare si montaj. Atat in tara, cat si in strainatate, asiguram un set complet de servicii, ce include livrare, montaj, executie si intretinere in exploatare.
 
  
 
 
 
    
 
SISECAM
ABONARE REVISTE
TSV
rehau
Editia
MAI 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left