Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Marti, 23 Iulie 2024
Hilti
PAGINA PERSONALIZATA


BUCOVRAD COM SRL

BUCOVRAD COM SRL

Adresa: Str. Iraclie Porumbescu nr. 6, Radauti, Judet SUCEAVA
Telefon: 0230/564.195
Fax: 0230/564.195
Mobil: 0722-641.089
E-mail: bucovrad@yahoo.com
Web site: www.bucovrad.ro
Domenii: Tamplarie din PVC | Tamplarie din aluminiu
Descriere activitate
producator de tamplarie din PVC - VEKA si tamplarie din aluminiu Grecia
Prezentare companie/institutie
BUCOVRAD: Majorare de 15% a cifrei de afaceri la nivel de grup in 2023
 
 
 
 
 
 
Dan Mironiuc (66 de ani)
Functia/Firma: director general, Bucovrad;
Experienta profesionala: 25 de ani in domeniul tamplariei termoizolante.
 
Strategia de afaceri implementata anul acesta de compania Bucovrad, membra a unui grup, alaturi de firma Profil Exim, ambele cu sediul in judetul Suceava, presupune adoptarea, cu precadere, a unor masuri de mentinere a activitatii, datorita conditiilor dificile de piata. Singurul proiect de dezvoltare programat sa se deruleze in 2024 este, dupa cum precizeaza Dan Mironiuc, directorul general al companiei, unul de digitalizare si presupune modernizarea calculatoarelor si a programelor aferente.
 
- Cum decurg activitatile de productie si de distributie ale firmei?
- Tamplaria termoizolanta din PVC pe care o realizam integreaza exclusiv profile Veka, sisteme de feronerie precum Siegenia sau G-U si geam termoizolant realizat in cadrul celeilalte firme membre a grupului (Profil Exim), cu sticla Saint-Gobain. Distribuim ferestrele si usile pe care le fabricam, in principal, la nivel zonal (in judetul Suceava si in alte parti din zona Moldovei), precum si, la cerere, pe plan national. In acelasi timp, suntem furnizori de geam termoizolant pentru aproape toti producatorii de tamplarie termoizolanta din judet. Aproximativ 40% din ansamblurile termoizolante pe care le-am fabricat in 2023 au fost exportate in tari europene, precum Italia, Germania sau Franta, unde este operational un punct de lucru propriu, aceasta fiind, de altfel, pentru noi, cea mai de succes piata externa. Anul trecut, ne-am implicat preponderent in proiecte rezidentiale.
- Ce alte obiective mai aveti in vedere pentru anul in curs?
- Ne vom axa, prioritar, pe derularea investitiei in digitalizare, pe care ne pare rau ca nu am reusit sa o dezvoltam cu fonduri europene, desi am depus, in trecut, un proiect in acest sens si ajunsesem chiar la faza de implementare. Este un aspect important pentru noi, mai ales in contextul demararii programului national E-Factura, dar si a nevoii de imbunatatire continua a fluxului tehnologic. De asemenea, vom continua sa luam si anul acesta toate masurile impuse de autoritati pentru protejarea mediului. Totodata, avem in vedere cel putin sa ne mentinem rezultatele financiare la nivelul celor inregistrate anul trecut si nu putem face alte estimari cu privire la vanzari, datorita gradului foarte ridicat de instabilitate a pietei. Am incheiat anul precedent cu o majorare a cifrei de afaceri de aproximativ 15% la nivel de grup, in raport cu valoarea de 11,3 milioane de lei inregistrata in 2022. La realizarea cifrei de afaceri a companiei Bucovrad, contributia predominanta o are fabricarea tamplariei din PVC (cu 80% din total), diferenta revenind executiei ansamblurilor din aluminiu.
- Care este, in acest moment, problematica pietei de profil?
- Una dintre cele mai mari probleme ale pietei este cea a legislatiei fiscale, care este labila si oscilanta si speram ca guvernantii nu vor mai introduce noi modificari fiscale si alte taxe in acest an. Nesiguranta mediului de afaceri in principal in ceea ce priveste fiscalitatea, lipsa proiectelor si a fortei de munca specializate sunt alte probleme presante. Firmele de constructii intampina si ele dificultati, mai ales in ceea ce priveste fluctuatiile la preturile materialelor de constructii.
(articol aparut in revista Fereastra, editia Martie/Aprilie 2024)

Produse & tehnologii

Stiri & Comunicate

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 021-336.04.17
rehau
SISECAM
TSV
ABONARE REVISTE
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left