Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Luni, 21 Octombrie 2019
TERAPLAST
Home - INDEX COMPANII - CASA NOASTRA SRL
PAGINA PERSONALIZATA

CASA NOASTRA SRL

CASA NOASTRA SRL
Adresa: Calea Bucuresti nr. 113, Pielesti, Judet DOLJ
Telefon: 0251/429.532 , 08008 QFORT (73678)
Fax: 0251/429.533; 0251/459.115
E-mail: office@casanoastra.ro
Web site: www.qfort.ro
Domenii: Tamplarie din PVC
Descriere activitate
Producator de tamplarie din PVC cu geam termoizolant.
Prezentare companie/institutie
Incredere. Pasiune. Performanta. Responsabilitate sociala. Acestea sunt valorile de baza ale companiei Casa Noastra, unul dintre liderii pietei locale de tamplarie termoizolanta. Pe baza acestor principii-cheie, societatea a ajuns sa dispuna de o retea de 66 de magazine la nivel national, de trei hale de productie dotate cu aparatura de ultima generatie si de o echipa solida, alcatuita din 550 de angajati. Succesul inregistrat de firma Casa Noastra pe plan local a fost confirmat si de premiile obtinute de aceasta in decursul ultimilor ani. De exemplu, in 2008, a ocupat primul loc in ceea ce priveste volumul vanzarilor si, implicit, al activitatii, intr-un top al producatorilor de tamplarie realizat de publicatia specializata Fereastra.
 
Casa Noastra a investit masiv pentru a putea sa deruleze operatiuni specifice si pe plan international. In anul 2007, s-a lansat noua linie de productie a geamului termoizolant, care este una dintre cele mai moderne din regiunea sud-estica a Europei. De asemenea, in cursul aceluiasi an, s-a definitivat marca QFORT, ce urma sa fie lansata in luna mai a anului 2008. In termenii stabiliti de expertii in marketing, marca respectiva inseamna confort, calitate, caldura („Q”) si soliditate („FORT”), iar sloganul „Proiectat sa reziste”, ce insoteste sigla, este o promisiune de valoare. Eficienta ferestrelor Qfort a fost apreciata atat pe plan local, cat si de clienti din Austria, Bulgaria, Elvetia, Franta, Germania, Italia si Portugalia, confirmand astfel inalta calitate si performantele deosebite ale produselor companiei Casa Noastra. Aceasta a finalizat implementarea standardelor ISO 9001, ISO14001 si ISO 18001. www.casanoastra.ro
 
 
 
CASA NOASTRA: Abordare pragmatica a pietei de tamplarie termoizolanta
 
Rezultatele obtinute in 2014 de compania Casa Noastra - detinatoare a marcii QFORT - au fost favorabile, societatea ce detine o moderna unitate de fabricatie in localitatea Pielesti - Dolj raportand o cifra de afaceri in crestere cu 13% fata de exercitiul financiar anterior. Din punct de vedere valoric, incasarile din anul precedent au cumulat 160 milioane de lei, ceea ce plaseaza firma in topul producatorilor de tamplarie termoizolanta din Romania. Pentru 2015, conducerea executiva a companiei este optimista, estimand ca livrarile vor consemna un nou avans semnificativ, care se va situa in jurul valorii de 15%. Aceasta evolutie va reprezenta o consecinta a consolidarii pozitiei detinute atat pe piata din Romania, cat si pe cele externe, unde Casa Noastra deruleaza operatiuni constante de comercializare a unei game extinse de produse, prin intermediul a peste 1.000 de dealeri activi la nivelul continentului european.
 
Doua noi centre logistice inaugurate in prima jumatate a anului
Stefan Cherciu, actionarul majoritar al societatii fondate in urma cu doua decenii, accentueaza faptul ca "firma a reusit o evolutie spectaculoasa, pornind de la o afacere locala in 2004 si ajungand, in prezent, la plasarea pe o pozitie dominanta pe piata locala si cea internationala". Pe plan national, Casa Noastra coordoneaza o retea de distributie de 58 de centre de prezentare/comercializare, amplasate in 44 de localitati. Parcul auto este format din mai mult de 250 de masini si camioane, in Europa compania detinand deja cinci centre logistice. "Intentionam ca si in acest an sa ne mentinem ritmul consacrat de dezvoltare a activitatii, in sensul respectiv avand deja programata inaugurarea a doua noi unitati de distributie, procesul respectiv urmand sa se finalizeze in luna mai a.c.", a precizat oficialul Casa Noastra.
Obiectiv de atingere a unei cote de 75% la export
In ultimii ani portofoliul de produse promovat de companie s-a dezvoltat in mod semnificativ, gratie dotarilor tehnologice de exceptie (care recent s-au extins cu aproximativ 30%), disponibile atat pe segmentul de procesare a ansamblurilor de ferestre/usi, cat si pe cel de fabricatie a geamului termoizolant. De asemenea, performantele produselor finite sunt garantate de caracteristicile tehnice ale materialelor utilizate. In acest sens, Stefan Cherciu a mentionat ca "pe segmentul profilelor din PVC, Veka si Gealan reprezinta principalii nostri parteneri, la care, recent, s-a adaugat si Aluplast. In ceea ce priveste sistemele de feronerie, dupa o colaborare de zece ani cu firma Roto Romania, in 2014 am luat decizia semnarii unui contract cu furnizorul german Winkhaus". Aceasta strategie de orientare spre calitate a reprezentat principalul argument folosit in procesul de abordare a clientilor. "Exportul este deosebit de puternic dezvoltat in structura distributiei companiei noastre. Datele disponibile in acest moment arata ca in 2014 ponderea livrarilor pe pietele externe a atins 67% din cifra de afaceri. Obiectivul pentru actualul exercitiu este reprezentat de atingerea unei cote de 75%. Momentan, produsele sunt livrate preponderent in Italia, pe pozitia a doua plasandu-se Franta, urmata de Austria, Germania, Belgia, Olanda si Elvetia. Este adevarat ca fiecare regiune din Europa are caracteristici specifice, la care oferta trebuie sa se adapteze, in vederea obtinerii unei profitabilitati optime. Modul curent de lucru presupune preluarea comenzilor prin intermediul unei retele proprii de colaboratori, tot in sarcina companiei noastre intrand transportul pana la fiecare obiectiv sau santier. Cu toate ca rezultatele obtinute in regiunile mentionate anterior sunt pozitive, ne confruntam cu o serie de dificultati, generate mai ales de abordarea nationalista, multi potentiali beneficiari refuzand colaborarea cu firme din estul Europei si preferand sa incurajeze dezvoltarea industriei locale".
Succesul pe plan international ar putea duce la redresarea activitatii locale
Pentru relansarea cererii si ofertei in Romania, conducerea Casa Noastra a identificat cateva masuri ce ar putea fi implementate cu succes. "Ar fi utile anumite politici de incurajare a firmelor exportatoare de bunuri economice reale, care au o contributie deosebita la crearea de locuri de munca, de valoare adaugata etc. Astfel, dobanzile la liniile de creditare utilizate pentru investitii ar putea fi subventionate, concomitent cu o reducere a impozitelor pe profitul reinvestit, folosit pentru finantarea dezvoltarii capacitatilor de productie si pentru angajarea de personal. Aceasta masura foarte buna a Guvernului ar fi binevenita inclusiv pentru domeniul constructiilor, precum si pentru orice activitate de dezvoltare. In ceea ce priveste exportul, sfatul nostru pentru companiile ce deruleaza astfel de operatiuni este de a promova produse si servicii de inalta calitate, care sa corespunda exigentelor beneficiarilor occidentali. Aceasta este conditia esentiala pentru a putea obtine un pret optim pentru produsele respective si a genera, in mod implicit, rezultate financiare care sa permita cresterea veniturilor companiei si ale angajatilor. Consideram ca este complet contraproductiva adresarea catre beneficiari care achizitioneaza deja ferestre de la firme din estul Europei, fiind indicata abordarea clientilor companiilor din tara noastra, astfel incat sa se obtina un nivel optim de rentabilitate a activitatii. Doar astfel firmele locale se vor putea redresa din punct de vedere financiar si vor putea, gratie eliminarii presiunilor pe afacerile proprii, sa-si vanda produsele la un pret acceptabil inclusiv pe piata din Romania", a incheiat Stefan Cherciu.
(articol aparut in revista Fereastra, editia Martie-Aprilie 2015)

Lucrari de referinta

ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 021-336.04.17
ghid_montaj
athena_370px

Autentificare

Revista Fereastra editia nr. 146 (Octombrie 2019)
Conferinta EURO-Fereastra - 2019
GHID de INSTALARE
hautau 2017
hospice 2%
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
SIMONSWERK
23 oct 2019 Smart Governance for S... Bucuresti, RO
23 oct 2019 SMART Cities of Romani... Bucuresti, RO
24 oct 2019 7th Annual EuropaPrope... Warszawa, PL
24 oct 2019 URBAN-INCERC - Conferi... Cluj Napoca, RO
24 oct 2019 SAP NOW: Explorati vii... Bucuresti, RO
25 oct 2019 DEVO - Large Developer... Bucuresti, RO
28 oct 2019 Pria Fire Safety of Bu... Bucuresti, RO
30-03 nov 2019 INDAGRA - Targ interna... Bucuresti, RO
31 oct 2019 Industry Expo & B2B Me... Arad, RO
04-08 nov 2019 BATIMAT Paris, FR
05-08 nov 2019 DEMO Metal Brasov, RO
06-07 nov 2019 RoBuild - Conferences ... Bucuresti, RO
06-07 nov 2019 Architect@work Munich, DE
07 nov 2019 PREFBETON: Solutii pre... Bucuresti, RO
07 nov 2019 PPTT: Specialistii fer... Cluj-Napoca, RO
14 nov 2019 SEMINAR PFEIFER - Stru... Cluj-Napoca, RO
25-28 nov 2019 THE BIG 5 - Internatio... Dubai, SA
28-29 nov 2019 Conferinta EUROCONSTRU... Warsovia, PL
28-29 nov 2019 RENEXPO InterHydro Salzburg, AT
28 nov 2019 PPTT: Specialistii fer... Bucuresti, RO
04-05 dec 2019 Architect@work Düsseldorf, DE
04 dec 2019 GALA FPSC: Star Constr... Bucuresti, RO
14-18 ian 2020 SWISSBAU Basel, CH
15-17 ian 2020 POLYCLOSE - Ferestre s... Gent, BE
04-07 feb 2020 BUDMA - Construction a... Poznan, PL
06-09 feb 2020 BAUEN & Wohnen Salzburg, AT
11-13 feb 2020 digital BAU: Solutii d... Koln, GE
18-21 feb 2020 BAUTEC Berlin, DE
20-23 feb 2020 BAUEN & Energie Viena, AT
25-28 feb 2020 Bulgaria Building Week Sofia, BG
26-29 feb 2020 IBF - Targul Internati... Brno, CZ
29-08 mar 2020 BATIBOUW - Exhibition... Bruxelles, BE
04-07 mar 2020 PENCERE - Instanbul Wi... Instanbul, TR
04-07 mar 2020 DOOR EXPO Instanbul, TR
04-06 mar 2020 WORLD Sustainable Ener... Wels, AT
04-07 mar 2020 EURASIA Glass Fair Instanbul, TR
06-08 mar 2020 Energiesparmesse World... Wels, AT
08-13 mar 2020 LIGHT & BUILDING - Teh... Frankfurt, DE
17-20 mar 2020 MOSTRA CONVEGNO Expoco... Milano, IT
18-21 mar 2020 FENSTERBAU FRONTALE - ... Nürnberg, DE
20 mar 2020 15th Annual EuropaProp... Bucuresti, RO
21-25 mar 2020 SaMoTer 2020 - Târg d... Verona, IT
01-05 apr 2020 CONSTRUMA - Echipament... Budapesta, HU
07-09 apr 2020 S-E European Exhibitio... Sofia, BG
09-12 apr 2020 ROMTHERM - Expozitie ... Bucuresti, RO
09-12 apr 2020 MOBILA Expo 2020 Bucuresti, RO
09-12 apr 2020 CONSTRUCT-AMBIENT EXPO... Bucuresti, RO
16-19 apr 2020 DOOR FAIR Istanbul, TR
21-24 apr 2020 PAINT EXPO Karlsruhe, DE
04-08 mai 2020 IFAT worldwide Munchen, DE