Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Vineri, 27 Mai 2022
2022-FensterbauFrontale
PAGINA PERSONALIZATA


OPTIMEDIA SRL

OPTIMEDIA SRL

Adresa: Calea Santandreiului nr. 38, Oradea, Judet BIHOR
Telefon: 0259/442.821, 0259/442.823
Fax: 0259/442.821
E-mail: marketing@optimedia.eu
Web site: www.optimedia.eu
Domenii: Tamplarie din PVC | Tamplarie din aluminiu
Descriere activitate
Producători de tamplarie din PVC , aluclip si si aluminiu.
Prezentare companie/institutie
OPTIMEDIA: Investitii de 4,2 milioane de euro pentru modernizare
 
In 2013, compania Optimedia, din Oradea, a realizat o cifra de afaceri de 10,5 milioane de euro, ceea ce reprezinta o majorare de aproximativ 35% fata de exercitiul financiar precedent.
 
Marius Pantis (44 de ani)
Functia/Firma: administrator, Optimedia;
Experienta profesionala: 19 ani in domeniul tamplariei termoizolante.
 
 
- In ce masura credeti va evolua piata pe care activati in intervalul urmator?
- Pentru anul in curs, estimam o crestere de circa 20% fata de 2013. Evolutia se datoreaza, in principal, activitatii derulate la export, unde ne consolidam in mod constant prezenta. Totodata, acordam o atentie deosebita si pietei interne, care continua sa fie focalizata pe pret, dar constatam ca sunt tot mai multi clienti care au inceput sa ia in considerare, in mod primordial, criteriul calitatii. Desi in 2013 cererea de ferestre din Romania a fost in scadere, noi am reusit sa pastram echilibrul, realizand pe plan local livrari similare celor din 2012. Comercializarea produselor in Europa si in Canada este un avantaj din perspectiva marketingului, dar aceasta presupune o diversificare a ofertei, pentru a ne adapta la cerintele fiecarei tari. Productia pe diferite serii de profile este mult mai complicata fata de cea care presupune utilizarea unui singur tip de sisteme si impune existenta unor stocuri mai mari de materiale (care ajung, in acest moment, la circa 5.300 de repere diferite). Este o mare provocare sa gestionam aprovizionarea, finantarea, productia si expedierea unui spectru atat de diversificat de tipuri de tamplarie .
- Ce masuri de consolidare a pozitiei competitive ati aplicat in ultima perioada?
- Anul 2014 reprezinta un nou punct de reper in istoria companiei noastre, datorita unei investitii de 4,2 milioane de euro, pe care o realizam inclusiv prin intermediul unor fonduri europene. Sumele sunt destinate constructiei unei noi hale de productie, cu o suprafata de 6.100 mp. In ceea ce priveste sectia de executie a geamului, proiectul prevede achizitia unei linii automate de debitare a sticlei si a uneia de asamblare a pachetului termoizolant, utilata cu un robot de sigilare si o presa cu gaz . Dotarile tehnologice ale sectiei de ferestre din PVC vor fi completate, la randul lor, cu doua linii de sudura-debavurare si un centru de debitare/ prelucrare Schirmer, cu o capacitate de procesare a 300 u.f./ schimb. De asemenea, capacitatea sectiei de infoliere a profilelor PVC va fi marita anul acesta, prin achizitionarea a doua echipamente specializate.
- Cum evaluati perspectivele de dezvoltare a sectorului local de tamplarie termoizolanta?
- Piata locala ramane un punct important din agenda firmei noastre si nu vom neglija nici un moment potentialul acestei regiuni, consolidandu-ne relatiile de afaceri cu partenerii nostri interni cu care avem legaturi stranse si pe care ii sustinem in tot ceea ce intreprind. Prezenta la export va avea in continuare un rol semnificativ in ceea ce priveste cresterea vanzarilor. Avem deja o experienta de sapte ani in activitatea de livrare a produselor specifice in Europa de Vest si America de Nord, iar in prezent suntem in discutii avansate pentru lansarea operatiunilor comerciale si in alte zone.

OPTIMEDIA: 4.2 million EUR investment for technological upgrading
Optimedia is one of the leading local manufacturers of PVC and aluminum joinery. Currently, the company management highlights an obvious trend, represented by the increasing demand for products characterized by performant thermal and acoustic coefficients. The main partners of the company are the leading suppliers from the field - Veka and Profine (PVC) and Schüco Cortizo (aluminum), Saint-Gobain (float glass), Winkhaus, Maco (hardware). Thus, multiple opportunities are provided in order to meet the diverse and demanding requests of the customers from the many markets where the company is present.
(articol aparut in Fereastra, editia Martie/Aprilie 2014 )

Produse & tehnologii

Stiri & Comunicate

ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 021-336.04.17
rehau
2021-video-fer
Meesenburg
SISECAM
TOP-500-PRODUCERS
A aparut editia
MAI 2022!
 

Autentificare

simonswerk left
hospice doneaza
Culisante cu ridicare SUKI
nhdp
dualsoft
DECEUNINCK

Parteneri

trocal
ROTO
ALUPROF
VBH
URBAN
PC-500-2019
GHID de INSTALARE