Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Marti, 23 Iulie 2024
Hilti
PAGINA PERSONALIZATA


TERMOEXPRESS TRADING

TERMOEXPRESS TRADING

Adresa: DN1 Km 488+300, sat Luna de Sus, Florești, Judet Cluj
Telefon: 0371-384.050
Fax: -
Mobil: 0755 835 438
E-mail: contact@termoexpress.com
Web site: www.termoexpress.com
Domenii: Tamplarie din PVC | Tamplarie din aluminiu
Descriere activitate
Producător de ferestre, uși și sisteme de umbrire din aluminiu, PVC, lemn sau mixte; rulouri, pereți cortină, verande, uși automate, uși de garaj
Prezentare companie/institutie
TERMOEXPRESS livreaza la export peste 85% din productia de tamplarie
 
 
 
 
 
 
Razvan Pamparau
Functia/Firma: director comercial, Termoexpress;
Experienta profesionala: 15 ani in domeniul vanzarilor.
 
Compania Termoexpress, cu sediul in judetul Cluj, activa in domeniul executiei tamplariei din aluminiu (in proportie de 70% din cifra totala de afaceri) si PVC, livreaza la export peste 85% din productia totala de ansambluri termoizolante. Razvan Pamparau, director comercial in cadrul Termoexpress, precizeaza ca, datorita atentiei deosebite acordate fiecarui proiect in parte si focalizarii pe cerintele distribuitorilor, in 2022, desi acesta a fost un an dificil prin perspectiva contextului economic, gradul de utilizare a liniilor tehnologice a fost de aproximativ 85% din total.
 
- Prezentati principalele game de ferestre si usi din aluminiu comercializate.
- Pe segmentul tamplariei din aluminiu lucram cu producatori de profile de top la nivel mondial, precum Cortizo sau Reynaers. Deoarece suntem extrem de exigenti in ceea ce priveste calitatea produselor livrate clientilor, alegem intotdeauna profile cu caracteristici tehnice superioare si eficienta dovedita in ceea ce priveste izolarea termica si fonica, securitatea si durabilitatea. Suntem conectati la tendintele internationale si, foarte important, asiguram consultanta tehnica, solutii optime si produse personalizate in proportie de 100% la cerintele fiecarui proiect in parte, astfel incat fiecare spatiu la a carui realizare contribuim sa fie eficientizat din punct de vedere ambiental, estetic si functional. Cele mai apreciate ferestre din portofoliul propriu au fost in 2022 cele care au integrat profile de aluminiu Cortizo (COR 70 si COR 80). In ceea ce priveste partea de usi principale si secundare, cele mai numeroase comenzi au vizat modele ce au avut la baza profilele Milenium Plus. In cazul usilor pivotante clientii au preferat profilele Marteline 8, iar Core Vision si Core Vision Plus au fost preferate la categoria usilor culisante, datorita elegantei si performantelor tehnice deosebite. De asemenea, in cadrul gamei de usi premium Porte Royale, am inregistrat o cerere ridicata pentru modelele Axis, Onix si Michelangelo. De retinut este faptul ca aceasta gama de produse se adreseaza cu preponderenta celor care pe langa eficienta si securitate isi doresc un element arhitectural deosebit. Usile Porte Royal sunt extrem de versatile si pot fi personalizate intr-o varietate nelimitata de modele, astfel incat sa devina un punct de referinta in estetica unei cladiri.
- Precizati care sunt obiectivele stabilite in privinta distributiei pentru 2023.
- Strategia adoptata din punct de vedere al distributiei vizeaza consolidarea pozitiei pe pietele pe care suntem prezenti atat prin dezvoltarea portofoliului de produse, cat si prin extinderea retelei de distributie. Avand in vedere expertiza tehnica si flexibilitatea in ceea ce priveste partea de productie, proiectele arhitecturale si colaborarea cu arhitectii vor ramane in centrul activitatii noastre, indiferent daca vorbim de proiecte rezidentiale, comerciale sau logistice.
- Estimati care va fi evolutia rezultatelor financiare din acest an.
- Din perspectiva vanzarilor, consideram ca anul 2023 nu va fi unul al cresterilor spectaculoase. Estimam o revenire a pietei pe trendul ascendent incepand cu trimestrul IV si un avans total de pana in 3% comparativ cu 2022.
(articol aparut in revista Fereastra, editia Mai 2023)
 

 
Adrian Salajan, General Manager in cadrul Termoexpress: "In ultimul timp ne-am axat pe productia de ansambluri termoizolante din aluminiu, activitate care are o contributie de peste 70% la total, chiar daca in Romania, in principal datorita ponderii mari pe care o are pretul in alegerea ferestrelor si usilor termoizolante, cererea este ceva mai sustinuta pentru modelele din PVC. Din punct de vedere cantitativ, solicitarile pentru ansamblurile termoizolante din aluminiu au fost mai mari cu 30% in 2022, fata de 2021. Aceste date trebuie insa interpretate in contextul in care principala piata proprie de desfacere este reprezentata de tarile din Europa de Vest, respectiv Franta, Italia, Belgia si Irlanda. In ceea ce priveste piata din Romania, am observat o crestere usoara a preferintei catre usi si ferestre din profile de aluminiu, mai ales in cazul caselor nou-construite, insa nivelul comenzilor se mentine, in continuare, scazut. Din punct de vedere strategic, dorim sa ne consolidam pozitia pe pietele pe care suntem prezenti atat prin extinderea portofoliului de produse, cat si a retelei de distributie. In Romania lucram la eficientizarea portofoliului de produse astfel incat sa avem o gama mult mai diversa de ansambluri de tamplarie din PVC, la preturi foarte competitive. Pentru Franta si Irlanda, strategia proprie vizeaza o dezvoltare pe verticala, prin incheierea de parteneriate cu dezvoltatori locali, iar pentru Italia dorim o dezvoltare atat din perspectiva zonelor de distributie, cat si a segmentului dedicat beneficiarilor finali. In acest sens, de curand, am inaugurat un nou showroom in Torino, care va deservi partea de nord a Italiei si analizam mai multe oportunitati de extindere. Tot in primele doua luni ale anului curent, am demarat un proiect important in Statele Unite ale Americii, care ne deschide noi perspective in ceea ce priveste partea de export si este o confirmare a faptului ca suntem foarte conectati la tendintele internationale. Contributia realizarii tamplariei din aluminiu la cifra totala de afaceri este de aproximativ 70%, iar in procesul de executie lucram cu profile furnizate de producatori de top la nivel mondial, precum Cortizo sau Reynaers".
(opinie aparuta in revista Fereastra, editia Martie-Aprilie 2023)
 

 
TERMO EXPRESS TRADING a lansat gama Pure Handle, in contextul pandemiei
 
 
 
 
 
 
Ovidiu Tomoiaga (42 de ani)
Functia/Firma: General Manager, Termo Express;
Experienta profesionala: 20 ani in domeniul tamplariei termoizolante.
 
Prezenta pe piata nationala din anul 2007, compania Termo Express Trading (judetul Cluj) este activa in domeniul productiei de usi si ferestre din aluminiu, PVC, lemn stratificat, sisteme de umbrire si de inchidere, precum rulouri, usi (automate si de garaj) si accesori. Potrivit lui Ovidiu Tomoiaga, General Manager in cadrul Termo Express, incepand cu anul 2013 firma si-a creat propriul serviciu de transport, avand in prezent si o retea stabila de distribuitori, extinsa in Europa. Peste 90% dintre beneficiarii societatii provin actualmente din Franta, Belgia, Elvetia, Italia, Germania si Irlanda.
 
- Care au fost obiectivele de dezvoltare a firmei in 2020?
- Principalul obiectiv al acestui an a fost reprezentat de consolidarea pozitiei de producator important de tamplarie termoizolanta pe pietele din Uniunea Europeana, prin modernizarea capacitatii de fabricatie. De asemenea, ne-am propus sa ne dezvoltam parteneriatele care sunt in derulare cu colaboratorii Porte Royale (Italia), impreuna cu care fabricam usi rezidentiale si cu Pure Handle (Marea Britanie), companie prin intermediul careia distribuim manere antimicrobiene. Din punct de vedere financiar, pana la finalul exercitiului financiar curent, estimam o crestere optimista in contextul pandemiei fata de 2019 cand rezultatele financiare au atins nivelul de 9,6 milioane de lei.
- Ce puteti sa ne spuneti despre gama Pure Handle?
- Am inclus aceasta gama in portofoliul propriu ca o necesitate in contextul actualei crize sanitare internationale, iar in numai cateva luni, a devenit indispensabila in preventia infectiilor pentru toti colaboratorii. Ulterior, am extins aplicarea tratamentului antimicrobian Pure Handle si la gama proprie de usi rezidentiale Porte Royale, pe intreg sistemul acestora, respectiv toc, panel si feronerie. Rezultatul - acelasi produs premium, dar mai sigur pentru sanatate! Spitalele din Cluj-Napoca au fost primele care au beneficiat de avantajele uimitoare ale noilor manere de usi Pure Handle. De asemenea, la inceputul pandemiei, am montat manere antimicrobiene Pure Handle la toate usile din fabrica proprie.
- Precizati masurile adoptate pentru a contracara efectele negative ale pandemiei.
- La inceputul crizei sanitare din Romania, activitatile proprii zilnice nu au fost afectate, birourile de ofertare si proiectare, precum si departamentele de productie lucrand in regim normal. Am continuat sa facem stocuri de materie prima si am cerut furnizorilor garantii suplimentare cu privire la livrarea lor la termen. Am adoptat masuri speciale pentru siguranta angajatilor si a transportatorilor si am desemnat un manager care sa monitorizeze atent respectarea acestora. In continuare, facem tot ce este nevoie pentru a avea grija de noi si de cei din jur. In acelasi timp, schimbarile de trend si de mentalitate, presiunea economica si recalibrarea intereselor ne provoaca permanent sa ne reinventam, interesul pentru inovatie fiind insa o constanta in activitatea proprie, la fel ca si acordarea permanenta de servicii de consultanta specializata.
(articol aparut in revista Fereastra, editia Noiembrie/Decembrie 2020)

Stiri & Comunicate

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 021-336.04.17
SISECAM
TSV
rehau
ABONARE REVISTE
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left