Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Marti, 28 Mai 2024
Hilti
Home
MELCRET: Strategie de mentinere a afacerii la parametri optimi
Producatori de tamplarie Publicat de Camelia Pantel 20 Apr 2012 10:48
Cele mai importante vanzari la nivel national ale grupului Melcret se inregistreaza in Iasi, Botosani, Oradea, Suceava si Neamt, iar operatiunile de vopsire in camp electrostatic sunt solicitate de numerosi parteneri din Moldova si Maramures. Pentru executia tamplariei se utilizeaza sisteme Exalco, Alumil, Schuco, Reynaers, Teraplast, Gealan, feronerie Winkhaus sau G-U si vitraje din sticla Saint-Gobain sau AGC. Capacitatea de fabricatie se situeaza la 2.000 mp/luna pe segmentul ferestrelor si la 800 mp/luna in cazul geamului termoizolant.

Corneliu Veliscu, director general al grupului Melcret: „Prin intermediul celor trei firme care fac parte din grupul nostru, respectiv Melcret SA, Melcret Fonoterm si Termocolor, desfasuram activitati in domeniul productiei de tamplarie din aluminiu (cu o cota de 35% din vanzarile totale) si din PVC (20%). Diferenta implica realizarea geamului termoizolant, fiind angrenati, totodata, in executia de lucrari de placare cu materiale compozite si de vopsire in camp electrostatic (prin sublicromie, in nuante ce imita lemnul). Pe fondul unei dezvoltari semnificative a domeniului placarii cu materiale compozite, in 2011 am inregistrat o majorare de 15% a cifrei de afaceri. Pentru 2012, ne-am propus sa ne mentinem veniturile la o cota optima, intrucat in bransa se remarca o scadere a numarului de proiecte atat la nivel local, cat si pe plan national, mai ales in ceea ce priveste obiectivele private de mici dimensiuni, volumul acestora fiind cu 80% mai redus fata de momentul de varf al bransei (2007-2008). De asemenea, clientii (persoane fizice) isi exprima reticenta in a investi in reabilitarea locuintelor proprii, asteptand aplicarea programelor nationale. Astfel, situatia pietei de profil este problematica in general, iar numarul de insolvente a crescut semnificativ. Dintre masurile care ar sprijini dezvoltarea sectorului specific, am putea indica: aprobarea unui numar cat mai mare de proiecte finantate din fonduri europene, implicarea autoritatilor in subventionarea cu 50% a interventiilor de reabilitare a tamplariei existente la locuinte sau stoparea activitatii societatilor care lucreaza ilegal”.
 
rehau
TSV
ABONARE REVISTE
SISECAM
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left