Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Joi, 21 Noiembrie 2024
Hilti
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - ADAPTAREA sectorului de automatizari la cerintele de rezistenta la foc
ADAPTAREA sectorului de automatizari la cerintele de rezistenta la foc
Produse & Tehnologii Publicat de Ovidiu Stefanescu 25 Aug 2016 08:32
Piata mondiala de sisteme automate pentru actionarea usilor si portilor va inregistra in intervalul 2016 – 2022, conform celor mai recente evaluari, o rata compozita de crestere (CAGR) de 6,2% pe an. Livrarile din 2015 au totalizat 11,5 miliarde USD si este de asteptat ca, la finele intervalului analizat, vanzarile sa ajunga la 17,8 miliarde USD, nivel corespunzator unui numar de peste 20 de milioane de operatori. Cresterile vor fi generate, in opinia expertilor, de proiectele de infrastructura urbana, precum si de obiectivele comerciale, imobilele de birouri si sedii ale institutiilor publice. Un factor care va influenta decisiv cererea va fi constituit de impunerea unor exigente mult mai stricte in ceea ce priveste siguranta, securitatea si accesibilitatea. Din acest punct de vedere, o atentie deosebita va fi acordata, in continuare, facilitarii accesului persoanelor cu diverse dizabilitati. Competitori importanti de pe piata de profil s-au adaptat deja la exigentele respective si propun, in continuare, cele mai interesante si bine adaptate solutii.
 
Protectia superioara a beneficiarilor in cazul unor riscuri majore
Unul dintre punctele de real interes ce suscita in prezent atentia specialistilor  este constituit de asigurarea unui nivel acceptabil de siguranta de-a lungul rutelor de evacuare si la interfata acestora cu mediul exterior. Tragediile care au avut loc in ultimii ani inclusiv in Romania si care s-au soldat cu numeroase pierderi de vieti omenesti si accidentari grave ale unor persoane, din cauza unor neconcordante tehnice ce au periclitat integritatea corporala a acestora, mai ales in timpul unor incendii, au determinat atat companiile din domeniu, cat si autoritatile publice cu atributii in acest sens, sa intreprinda o serie de masuri corective, in scopul limitarii si, pe cat posibil, al eliminarii riscurilor. Astfel, a crescut in mod accelerat oferta de solutii care se adapteaza dinamic unor exigente sporite de protectie. Desigur, nivelul tehnologic actual a facilitat procesele de cercetare-dezvoltare, expertii avand o sarcina relativ usoara de a combina diverse rezultate ale unor cercetari anterioare si de a le integra in produse finite si sisteme care sa corespunda prevederilor curente ale legislatiei de protectie impotriva incendiului (in Romania, este vorba despre normativul P118, in varianta sa actualizata). Eforturile respective mai mult ca sigur nu se vor opri aici, in perioada urmatoare fiind certa lansarea unor modele imbunatatite, ale caror caracteristici tehnice sa contribuie decisiv la atingerea obiectivului comun: protectia integrala a beneficiarilor si anularea completa a riscurilor.  
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 021-336.04.17
rehau
SISECAM
ABONARE REVISTE
TSV
Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
 
hospice doneaza
simonswerk left