Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Marti, 26 Mai 2020
Home
ALUKONIGSTAHL: Tendinte orientate spre viitor, in domeniul anveloparii
Produse & Tehnologii Publicat de Ovidiu Stefanescu 11 Feb 2015 14:04
Urbanizarea inteligenta, interconectarea oamenilor si cladirilor, precum si eficienta energetica si a resurselor au fost temele principale ale expozitiei internationale BAU 2015, desfasurata la München. Cladirile reprezinta puncte-cheie ale existentei umane. Oamenii locuiesc, muncesc si traiesc in cladiri. Ca lider tehnologic in dezvoltarea de sisteme pentru anvelopare, Schüco International pune permanent accentul pe ideea de a crea cladiri cu ferestre, usi si fatade realizate astfel incat sa devina pentru fiecare utilizator caminul sau mediul de lucru ideal. Schüco a combinat concepte si tehnologii pentru a obtine ceea ce arhitectii, prelucratorii, proiectantii si investitorii au apreciat intotdeauna: sisteme cu prelucrare si montaj simplu, combinate cu siguranta in proiectare si cat mai multa libertate in planul creativitatii. In continuare, sunt prezentate cateva noi concepte cu care partenerul Alukönigstahl marcheaza noi pietre de hotar in domeniul constructiilor metalice.
 
Sisteme adaptate cerintelor actuale de termo - fonoizolare si protectie
Standul Schüco, avand, ca de obicei, dimensiuni generoase, de peste 2.000 mp, a fost structurat in cinci studiouri tematice, dedicate celor mai noi tendinte orientate spre viitor pentru mediul de viata si de munca. In proiectarea Studioului 1 - "Exclusiv pentru acasa" - s-a pornit de la ideea ca, atunci cand este construita o casa, aceasta activitate este orientata spre viitor. Sub deviza "inspiratia designului, fascinatia confortului", in spatiul respectiv si-au gasit locul mai multe noutati notabile. Este de amintit sistemul pentru pereti cortina din aluminiu, cu latimi vizibile incepand de la 35 mm, denumit FWS 35, 50, 60 si 80. Pentru usa glisanta de mari dimensiuni ASS 77 Panoramic Design prevazuta cu izolare termica HI s-a propus inclusiv varianta cu actionare manuala. Noua constructie fereastra/ usa PASK cu sistem de culisare ascuns, cu prag de inaltime redusa si feronerie complet ascunsa, ASS 75 SS, se va plasa la randul sau in mod sigur in topul preferintelor viitorilor beneficiari. Sistemul de control al accesului Schüco DCS a fost imbogatit cu o noua varianta de «panout touch». Solutiile prezentate in cadrul Studioului 1 au fost proiectate si verificate pentru a indeplini cerintele actuale privind izolarea termica, fonica, protectia solara, rezistenta antiefractie - toate acestea fiind subordonate obiectivului de asigurare a unui confort si siguranta maxima caminelor viitorului.
 
Feronerie mecatronica pentru ferestrele de ventilare
Studioul 2 - "Sistemul Schuco Parametric" - a demonstrat faptul ca in doar doi ani cercetatorii si inginerii de la Schüco au reusit sa dezvolte conceptul Parametric Design, prezentat in 2013, transformandu-l intr-un sistem complet si complex, care este acum pus la dispozitia arhitectilor si investitorilor, pentru realizarea asa-numitelor "unicate in serie". Pe langa proiectarea 3D in conditiile unei depline sigurante tehnice, sistemul este caracterizat printr-o inalta prelucrabilitate si montaj economic. In cadrul Studioului 3 - "Cladiri inteligente" - in centrul atentiei s-au plasat fatadele multifunctionale, proiectate si executate in armonie cu  mediul inconjurator, care sunt deja o realitate la Schüco. Protectie solara activa, ventilare descentralizata, ferestre automate - toate acestea se pot combina pentru realizarea unei cladiri cu un grad sporit de confort pentru munca si trai. Numeroase noutati - dezvoltari ale tehnologiilor existente - au atras atentia vizitatorilor. Dintre acestea, pot fi amintite: feroneria TipTronic SimplySmart, care s-a putut testa pe ferestrele de ventilare - un nou sistem, AWS VV TipTronic - montate la inaltime si actionate mecatronic; sistemul de umbrire Schuco CAB; dispozitivul de iluminare cu LED-uri incastrate in profil LightSkin; varianta constructiva verticala pentru sistemul de ventilare descentralizata cu mecanism de recuperare a caldurii VentoTherm etc.
 
Design Cover - un concept inovator placari cu forme neregulate
Studioul 4 - "Modernizare eficienta" - a abordat o tema consacrata deja la Schüco, sistemul ERC 50 prezentat la editia precedenta a BAU fiind deja utilizat pentru numeroase lucrari de reabilitare a cladirilor in ultimii doi ani, iar rezultate inregistrate au fost excelente. In prezent, grupul german propune pentru modernizari o constructie oarecum "retro" - si anume ferestre pivotante in ax orizontal sau vertical. Avantajele solutiei respective constau in dimensiunile generoase ce se pot realiza, randamentul crescut pentru aerisire si manipularea facila. Izolarea termica se plaseaza la nivelul standardului pentru case pasive (AWS 90.SI+), iar protectia antiefractie poate fi de pana la RC3. O alta solutie utilizata pentru acelasi tip de proiecte este reprezentata de sistemul descentralizat de ventilatie VentoTec, impresionat prin aplicabilitate si eficienta atat din punct de vedere al designului, cat si prin prisma tehnica. In fine, Studioul 5 - "Concept Design Cover" - prezinta propunerea Schüco, deocamdata aflata in faza conceptuala, pentru placari de fatade cu forme neregulate. In cursul lui 2015, cele mai multe dintre noutatile prezentate de Schüco International la targul de la BAU vor intra in fabricatia de serie si vor fi puse la dispozitia partenerilor companiei.
 
Solicita informatii suplimentare
 
 
 
 
 
 
ghid_montaj
COVID-19
athena_370px
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

Conferinta EURO-Fereastra - 2019
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
hautau 2017
hospice doneaza
SIMONSWERK