Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Marti, 23 Iulie 2024
Hilti
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - Deceuninck a lansat calculatorul amprentei de carbon pentru industria de ferestre
Deceuninck a lansat calculatorul amprentei de carbon pentru industria de ferestre
Produse & Tehnologii Publicat de AG&F 16 Mai 2024 13:36
Deceuninck, unul dintre principalii producatori mondiali de profile din PVC pentru ferestre si usi si care activeaza pe piata din Romania de 26 de ani, a lansat Calculatorul amprentei de carbon, un instrument care vine in sprijinul demersurilor orientate spre sustenabilitate ale industriei. Acesta le permite producatorilor de ferestre sa-si calculeze amprenta de carbon a companiei, pentru a-si urmari planul de reducere sistematica a emisiilor.
"Suntem mandri sa lansam acest nou instrument din cadrul programului nostru axat pe sustenabilitate, o caracteristica definitorie pentru industria usilor si ferestrelor in urmatorul deceniu. Calculatorul amprentei de carbon poate fi un instrument valoros pentru clientii nostri, ajutandu-i sa-si evalueze si sa-si monitorizeze amprenta de carbon in conformitate cu angajamentul comun pentru un viitor mai verde”, a declarat Ovidiu Cilibiu, Sales Manager Deceuninck pentru Romania & Moldova.
Din 2019, Deceuninck calculeaza amprenta de carbon folosind Protocolul Gazelor cu Efect de Sera (GHG), un cadru standardizat la nivel global. Datorita acestei abordari sistematice si a unui plan de investitii dedicat, compania a reusit sa obtina o reducere semnificativa a amprentei de carbon. Pana la sfarsitul anului 2022, a reusit sa scada emisiile de carbon cu 21%, iar obiectivul este sa reduca emisiile din lantul de aprovizionare cu 48% pe tona pana in 2030. 
 
 
Pentru majoritatea companiilor, dorinta de a deveni mai sustenabil este in crestere, cu atat mai mult cu cat la nivelul Uniunii Europene cadrul legal este tot mai explicit in jurul acestei teme. In 2023, UE a lansat Directiva privind Raportarea Sustenabilitatii Corporative (CSRD), facand obligatorie raportarea despre sustenabilitate pentru 50.000 de companii din UE pana in 2028.
Urmarind aceasta filosofie, Deceuninck a dezvoltat Calculatorul amprentei de carbon, prin intermediul caruia producatorii de ferestre isi pot calcula emisiile de carbon conform aceluiasi Protocol privind Gazele cu Efect de Sera (GHG). Instrumentul este conceput pentru o utilizare intuitiva si are instructiuni de clarificare. 
In mai multe etape, utilizatorul completeaza informatii despre consumul de electricitate, activitatile logistice, utilizarea aerului conditionat, calatoriile de afaceri etc. Bazandu-se pe valorile-cheie introduse, instrumentul calculeaza emisiile totale de carbon si genereaza un raport complet. Calculul poate fi efectuat in fiecare an, astfel incat utilizatorii sa-si poata monitoriza progresul spre sustenabilitate. In urma lansarii calculatorului amprentei de carbon, Deceuninck le va oferi sprijin pentru implementare partenerilor care aleg sa foloseasca acest instrument.
 
 
TSV
rehau
SISECAM
ABONARE REVISTE
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left