Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Duminica, 24 Septembrie 2023
EDGETECH
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - MATERIALELE de sigilare si etansare - esentiale pentru calitatea tamplariei
MATERIALELE de sigilare si etansare - esentiale pentru calitatea tamplariei
Produse & Tehnologii Publicat de Ovidiu Stefanescu 25 Oct 2018 06:19
Obligativitatea utilizarii unor solutii corecte de sigilare si etansare a ansamblurilor de tamplarie termoizolanta a devenit deja un subiect ce revine obsesiv in dezbatere, probabil inclusiv din cauza faptului ca demersurile realizate pana in prezent sunt ignorate sau prea putin luate in considerare de profesionistii din domeniu. Trebuie reiterata ideea ca orice eroare din acest punct de vedere - indiferent daca este vorba despre alegerea gresita a materia­lelor, de pregatirea inadecvata a suprafetelor de contact sau de incompatibilitatea cu substantele din vecinatate - genereaza consecinte negative care, fara indoiala, au ca efect zadarnicirea intregului efort de eficientizare energetica sau de asigurare a unui aspect modern constructiilor. Justificarile conform carora anumite solutii sau materiale sunt eludate intrucat nu sunt solicitate de beneficiar sau au preturi prea mari pentru a fi acceptate de acesta nu sunt serioase, intrucat in niciun domeniu de activitate nu este de competenta utilizatorului sa decida oportunitatea utilizarii sau nu a unor componente in cadrul produsului livrat catre acesta.
 
Informarea continua - o sursa viabila pentru dezvoltare
Industria chimica a pus si pune in continuare la dispozitia companiilor din domeniu o multitudine de solutii - mai ieftine sau mai scumpe - ce ofera garantia unui comportament corect pentru intreaga perioada de exploatare. Ramane la latitudinea procesatorilor sa opteze pentru un material sau altul, in functie de caracteristicile lucrarii si de alte criterii detaliate de expertii in montaj in cadrul unor lucrari tehnice exhaustive. Improvizatia nu reprezinta o alternativa viabila si duce, in final, la obtinerea unor lucrari inadecvate in ceea ce priveste intentia de utilizare. Desigur, tara noastra este departe de a fi monopolizat asa-numitele „inginerii” de instalare a ferestrelor/usilor, ce urmaresc adaptarea la criteriul pretului celui mai scazut sau - de ce nu - maximizarea castigurilor. Problema apare in multe state din lume, insa amploarea sa este diferita de la o tara la alta, iar, din pacate, Romania detine un record negativ la capitolul respectiv, in sensul ca la majoritatea covarsitoare a ansamblurilor se fac adaptari nepermise si compromisuri tehnice greu sau imposibil de imaginat chiar si de expertii care au teoretizat operatiunile respective. Cu toate acestea, situatia poate fi remediata printr-o abordare responsabila, iar una dintre masurile care se impune este aceea de continuare a eforturilor de informare, pornind de la principiul repetitio mater studiorum est.
 
2021-video-fer
SISECAM
TSV
rehau
TOP-500-PRODUCERS
IN CURAND, editia
AUGUST 2023!
 

Autentificare

simonswerk left
hospice doneaza