Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Sambata, 28 Decembrie 2024
Hilti
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - Procedeul debitarii cu apa, inclus in activitatea firmei Drupanel
Procedeul debitarii cu apa, inclus in activitatea firmei Drupanel
Produse & Tehnologii Publicat de Camelia Pantel 02 Sep 2016 10:00
Debitarea cu apa (“waterjet cutting”) este cel mai nou procedeu inclus in activitatea producatorului de paneluri ornamentale pentru usile de exterior Drupanel. Recunoscuta pe piata autohtona ca una dintre companiile de profil care reuseste permanent sa tina pasul cu ultimele noutati tehnologice din domeniu, Drupanel utlizeaza deja de mult timp si alte procedee speciale, precum arta rasinii, cea a sticlei fuzionate, a firului de plumb sau a prelucrarii sticlei de tip cristal. 
 
Utilajele de tip “waterjet cutting” pot fi integrate in numeroase industrii
 
Debitarea cu apa poate fi descrisa ca fiind un proces de eroziune accelerat si controlat, motiv pentru care, prin intermediul tehnologiei de tip “waterjet cutting”, se poate taia sau eroda aproape orice material cunoscut. Astfel, acest echipament cu taiere la rece este una dintre cele mai versatile utilaje disponibile pe piata, care poate debita cu ajutorul apei materiale din cele mai diverse, cum ar fi: marmura, granitul, travertinul, gresia portelanata, sticla, lemnul, otelurile aliate, otelul inoxidabil, aluminiul, alama, plasticul etc. Gama de materiale care pot fi debitate este foarte extinsa, unele dintre acestea avand chiar anumite caracteristici unice si care necesita o atentie speciala atunci cand sunt prelucrate. Trebuie mentionat faptul ca versatilitatea echipamentului “waterjet cutting” ii permite sa fie utilizat in aproape orice industrie.
O caracteristica foarte importanta a acestui procedeu este aceea ca, fiind un proces de eroziune naturala, nu implica utilizarea de substante chimice sau termice. Totodata, din acest motiv, denaturarea materialului asociat de obicei cu taierea cu laser, plasma si oxi-combustibil de taiere este eliminata si, in consecinta, se minimizeaza cerintele de prelucrare secundara.     
Creatorul procedeului de taiere cu jet de apa este considerat a fi Norman Franz, care  a studiat folosirea apei sub presiune ultra-ridicata (PUR) ca „unealta pentru debitare”, din dorinta de a gasi noi metode de taiere a bustenilor pentru a-i transforma in cherestea. In 1950, Norman Franz a experimentat pentru prima oara acest tip de taiere, prin eliberarea unor greutati mari in coloane de apa, fortand, astfel, trecerea printr-un orificiu de dimensiuni mici. Astazi, principiul taierii cu jet de apa este relativ simplu, insa complex in acelasi timp, constand in trimiterea apei de la o pompa, prin conducte si evacuarea acesteia printr-un cap de taiere. Componentele principale ale unei instalatii de taiere cu jet de apa si sistem abraziv sunt: pompa hidraulica, amplificatorul si acumulatorul hidraulic, conductele de legatura rigide si flexibile, capul de taiere, unitatea de recuperare si atenuare a presiunii si sistemele de filtrare a apei, de alimentare cu abraziv, de pozitionare a piesei cap-taiere si de control si comanda a procesului.        
Potrivit declaratiilor reprezentantilor companiei Drupanel, cele mai importante avantaje cele mai importante ale includerii acestui procedeu in procesul de productie constau in faptul ca pierderile de material sunt foarte mici (0,1 mm), tolerantele ajung pana la 0,1 mm, iar forma conica de taiere este eliminata aproape in totalitate. Informatii suplimentare, la www.drupanel.ro
 
 
ABONARE REVISTE
rehau
TSV
SISECAM
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
 
hospice doneaza
simonswerk left