Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Vineri, 12 August 2022
Meesenburg
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - ROTO: Deventer, garnituri din TPE cu proprietati excelente de termoizolare
ROTO: Deventer, garnituri din TPE cu proprietati excelente de termoizolare
Produse & Tehnologii Publicat de Ovidiu Stefanescu 13 Iul 2021 06:31
Valoarea conductivitatii termice a garniturilor ce echipeaza ansamblurile de tamplarie termoizolanta are un rol determinant in calculul coeficientului de transfer termic al ferestrelor. Furnizorii de sisteme preiau informatia respectiva din tabele, unde nivelul indicatorului in cauza este stabilit in functie de valorile aferente unor mostre standardizate. In prezent, expertii pun in discutie validitatea acestei metode, cele mai ample dezbateri fiind realizate in jurul densitatii materialelor sub forma de spuma. Deventer, parte a grupului Roto - divizia FTT (tehnologii pentru ferestre si usi), in calitatea sa de expert in domeniul produselor de etansare pe baza de elastomeri termoplastici, si-a formulat deja pozitia in aceasta problema. Pornind de la solicitarile partenerilor, compania germana a angajat o serie de teste speciale, realizate la Institutul Fraunhofer care au confirmat corectitudinea datelor declarate in fisele tehnice.
 
Echilibru optim intre densitate si conductivitatea termica
Valori de incredere ale conductivitatii termice pot fi obtinute doar cu conditia ca esantioane reprezentative din produs sa fie prelevate direct din procesul de fabricatie, pentru a garanta corespondenta dintre proprietatile reale si cele obtinute in urma incercarilor. In general, se considera ca o garnitura conforma trebuie sa fie concomitent flexibila, robusta si sa prezinte un coeficient optim de transfer termic. Pentru aceasta, materiile prime este necesar sa fie atent selectate. Densitatea uzuala a zonelor de spuma trebuie sa se incadreze intre 0,6 si 0,75, la Deventer valoarea de 0,6 fiind obtinuta in mod curent. Conform masuratorilor realizate la Fraunhofer, materialele pe baza de TPE asigura niveluri mai scazute si, implicit, mai bune, avand o conductivitate termica net superioara unor produse alternative cu o densitate similara. In timpul trasformarii in spuma, o garnitura cu o densitate mica tinde sa se deformeze, iar acest lucru nu trebuie sa se intample. Prin contrast, prin cresterea densitatii are loc o depreciere a proprietatilor de termoizolare. Prin experienta pe care a castigat-o de-a lungul timpului, Deventer reuseste sa obtina echilibrul necesar, furnizand partenerilor sai garnituri personalizate din TPE, cu o conductivitate termica foarte scazuta. Un alt avantaj al acestor sisteme este acela ca pot fi separate complet de profilele din aluminiu, fara a lasa reziduuri pe suprafata acestora.
Solicita informatii suplimentare
 
RT
rehau
SISECAM
2021-video-fer
TOP-500-PRODUCERS
A aparut editia
AUGUST 2022!
 

Autentificare

simonswerk left
hospice doneaza