Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Duminica, 24 Martie 2019
GHID de INSTALARE
PAGINA PERSONALIZATA

CRISTAL BRAD SRL

CRISTAL BRAD SRL
Adresa: Str. Ghimpati nr. 14, Bucuresti, Sector Sector 4
Telefon: 021/450.36.50 , 021/450.36.52
Fax: 021/450.36.53
E-mail: cristalbrad@cristalbrad.ro
Web site: www.cristalbrad.ro
Domenii: Sticla arhitecturala | Geam termoizolant
Descriere activitate
Distribuitor de sticla float,compania fiind specializata inclusiv in prelucrarea complexa a vitrajelor si fabricarea de geam termoizolant.
Prezentare companie/institutie
CRISTAL BRAD: Solutia optima - produse cu valoare adaugata mare
Cristal Brad Service a ocupat, in ultimul timp, prima pozitie in clasamentul national al distribuitorilor si procesatorilor de sticla, aceasta performanta fiind rodul unei activitati intense, de peste doua decenii, in domeniul respectiv. Conform datelor comunicate de conducerea societatii, la finele lui 2013 firma raporta o cifra de afaceri de 47 milioane de lei, situandu-se la acelasi nivel in raport cu incasarile aferente anului precedent. Pe termen scurt si mediu, expertii Cristal Brad sunt optimisti cu privire la evolutia cererii de produse specifice, avand in vedere exigentele tot mai pregnante impuse de autoritatile comunitare in planul eficientizarii energetice a imobilelor - proces asupra caruia performantele pachetelor vitrate exercita un impact hotarator. In aceste conditii, este posibil ca, inca din 2014, sa se consemneze reinstalarea unei tendinte ascendente sustinute, creandu-se, astfel, premisele lansarii unor noi programe de investitii in vederea dezvoltarii companiei.

Petre Brad, director general al Cristal Brad Service :
„Strategia ambitioasa de investitii ne-a permis sa ne pozitionam in mod optim pe piata de profil si sa cucerim pozitia de lider pe acest segment de activitate. Inca de la inceperea crizei economice, am incercat sa identificam elementele care ar fi putut induce riscuri suplimentare pentru functionarea optima a societatii noastre. Ulterior, am reusit sa le contracaram prin implementarea unor actiuni care au minimizat efectele negative ale recesiunii si ne-au ajutat sa mentinem intreaga situatie sub un control ferm. Desi au fost mai multe componente care au format pachetul ce a garantat securitatea companiei, consideram ca factorul cel mai important a fost constituit totusi de minimizarea cheltuielilor - ca masura primordiala pentru compensarea scaderii cererii”.

Doua treimi din incasari sunt generate de activitati de productie
In ultimii ani, caracterizati de un puternic recul al cererii de materiale de constructii, pe fondul finantarii deficitare a acestui domeniu de activitate, echipa manageriala a societatii s-a vazut nevoita sa identifice acele masuri care sa asigure echilibrul necesar, precum si premisele unei relansari sustenabile, in momentul disparitiei factorilor perturbatori ai economiei. „Cel mai important obiectiv a fost, din punctul nostru de vedere, stabilitatea, propunandu-ne sa asiguram o continuitate a incasarilor in tot acest interval dificil, in pofida instabilitatii si incertitudinii care au caracterizat sectorul nostru de activitate dupa 2009. Rezultatele politicii respective s-au concretizat prin mentinerea vanzarilor la o cota situata in jurul valorii de 50 de milioane de lei, care a fost raportata in mod constant in intervalul 2010 - 2013. In prezent, circa o treime din vanzari se realizeaza pe baza livrarii de sticla float catre diversi parteneri - procesatori specializati in fabricatia geamului termoizolant (IGU), in vreme ce cota cea mai importanta este aferenta activitatilor propriu-zise de prelucrare, care constau, in general, in realizarea modulelor IGU (15%), precum si in operatiuni diverse de slefuire, gaurire, prelucrare a cantului (20%), serigrafiere, laminare si securizare (10%) etc. O problema presanta, ce se manifesta in aceasta perioada, este constituita de pretul materiei prime, care s-a diminuat in mod constant in ultimii ani. Aceasta realitate a avut un efect negativ asupra eficientei economice a producatorilor de vitraje, precum si a firmelor specializate in distributie. Desigur, fenomenul respectiv a fost mai evident la nivelul sticlei float clare, in ceea ce priveste modelele cu acoperiri speciale (colorate, Low-E, reflexive etc.) aplicandu-se alte tipuri de strategii, pe fondul accelerarii proceselor de inovare ce au generat lansarea tot mai multor solutii noi, cu performante extrem de ridicate si cu preturi pe masura acestora”, a declarat Petre Brad, director general al companiei.
Continua procesul de investitii, pentru asigurarea unui raport optim calitate/pret
Chiar daca recesiunea a implicat o contractie a veniturilor, politica de investitii a Cristal Brad nu a fost afectata, continuand implementarea masurilor de completare a capacitatilor de procesare si de extindere a acestora prin intermediul unor tehnologii ultramoderne. Un exemplu edificator in acest sens este reprezentat de achizitia unui utilaj marca Bavelloni, specializat in fabricarea usilor din sticla. De asemenea, compania a procedat la extinderea fabricii din Popesti-Leordeni, prin constructia unei noi hale, cu o suprafata de 1.200 mp. Sumele alocate pentru dezvoltare, in ultima perioada, s-au situat in jurul valorii de un milion de euro, fapt ce ilustreaza decizia managementului societatii de a-si consolida cotele de piata si de a promova solutii performante, compatibile cu exigentele consumatorilor moderni. „Permanent avem ca tinta extinderea gamei sortimentale, aceasta constituind o explicatie plauzibila pentru orientarea ferma spre inovatie si imbunatatirea tehnologiilor de productie. Consideram ca doar in acest mod putem promova vitraje de inalta calitate la preturi competitive, astfel incat sa ne mentinem clientii si sa atragem parteneri noi. In ceea ce priveste controlul costurilor, gratie cantitatilor mari de sticla pe care le comandam si procesam, putem negocia preturile de achizitie cu toti partenerii importanti din tara si din strainatate, obtinand in aceste conditii raportul necesar calitate/pret”, a mai precizat oficialul companiei.
Cuptor de securizare cu posibilitati de curbare a foilor de sticla
In ultima perioada, procesul investitional implementat la nivelul societatii Cristal Brad Service s-a accelerat. Strategia de dezvoltare implementata de managementul companiei vizeaza, in principal, modernizarea tehnologica si cresterea capacitatilor de procesare, pentru o mai buna deservire a clientilor actuali si pentru crearea unor conditii optime in vederea stabilirii unor noi parteneriate de afaceri. Astfel, firma a achizitionat un utilaj de tip CNC cu functionare verticala destinat productiei de usi si panouri din sticla marca Neptun - Bavelloni. La acesta s-a adaugat un echipament de slefuire cu unghi variabil, dotat cu 14 motoare independente. De asemenea, la inceputul lui 2014 a demarat proiectul de completare a tehnologiei de securizare prin metode termice, ce prevede completarea dotarilor detinute la momentul actual printr-un nou cuptor de dimensiuni mult mai mari fata de cele ale echipamentului existent si care are, in plus, capacitatea de a procesa geamuri curbe. Pentru amplasarea noului utilaj, va fi realizata, in cadrul complexului industrial propriu, o hala spatioasa, care va include toate dotarile necesare in vederea asigurarii unei functionari optime.
Problemele de natura economica si tehnica pot fi depasite in intervalul urmator
Conform declaratiilor managementului societatii, cele mai multe dintre dificultatile curente intampinate sunt legate de indisciplina financiara, in sensul intarzierilor la plata creantelor. Petre Brad a subliniat ca „totusi, trebuie remarcat ca asistam, in prezent, la o imbunatatire destul de importanta a conditiilor existente pe piata autohtona, in comparatie cu perioada anterioara, ceea ce duce la o limitare drastica a fenomenului respectiv. O alta problema, de aceasta data de natura tehnica, este cea referitoare la deficientele de calitate aparute in cazul sticlelor speciale procesate la cald (in principal, modelele Low-E), la care, din diverse motive structurale, ce tin de modul de depunere a peliculei de oxid de argint (prin metode pirolitice sau de sputerizare magnetronica), pot aparea anumite defecte punctuale. Speram insa ca atat obstacolele tehnice, cat si cele de natura economica sa fie depasite in scurt timp”.
Promovarea solutiilor complexe ar putea asigura echilibrul necesar
Perspectivele de reluare a cresterii cererii pe segmentul vitrajelor arhitecturale sunt, in acest moment, destul de incerte. „Avand in vedere faptul ca ne aflam deja in cel de-al saselea an consecutiv de recesiune, consideram ca a venit timpul unei relansari reale a economiei nationale, care sa se reflecte inclusiv in domeniul in care activeaza compania noastra. In ultima perioada se observa utilizarea solutiilor moderne de termoizolare a zonelor transparente din structura de anvelopare a imobilelor la aproape toate constructiile noi, precum si accelerarea procesului de reabilitare energetica a cladirilor existente. Acest curent ne avantajeaza in mod direct, cu atat mai mult cu cat detinem toate mijloacele pentru a acoperi, in mod exhaustiv, exigentele proiectantilor si antreprenorilor. In ceea ce priveste programele nationale de imbunatatire a performantei termice a blocurilor de locuinte, acestea exercita o serie de implicatii favorabile asupra industriei de sticla si geam termoizolant din Romania, deoarece se creeaza o noua nisa pe piata de profil. Conform analizelor elaborate de specialistii Cristal Brad, cel mai mare avantaj il vor avea beneficiarii proiectelor respective, cu atat mai mult cat o mare parte a finantarii se poate face din fonduri europene. Chiar daca, in mod aparent, lucrurile par sa aiba o turnura favorabila, mai este de lucru inca la nivelul autoritatilor publice, care nu se implica suficient in atragerea de finantare europeana, in vederea implementarii la o scara cat mai mare a programelor respective. Revenind la modul in care evaluam tendintele domeniului in care activam, reiteram ideea ca este dificil de inaintat o prognoza realista, date fiind conditiile actuale problematice atat din punct de vedere economic, cat si politic. In acest moment, investitorii potentiali adopta o atitudine expectativa, mediul de afaceri din Romania si zonele limitrofe nefiind suficient de atractiv pentru acestia. Din pacate, injectarea de capital constituie singura metoda prin care industria de profil ar putea fi relansata, iar resursele interne nu sunt suficiente pentru a sustine un astfel de proces complex. Noi incercam sa ne mentinem optimismul la cote ridicate, bazandu-ne pe perspectiva reluarii lucrarilor de reabilitare termica a imobilelor existente. Nu putem fi insa nerealisti si sa consideram aceasta solutie ca pe un panaceu. De aceea, politica societatii noastre se va orienta, inclusiv in perioada urmatoare, spre promovarea unor produse tot mai complexe, cu o valoare adaugata sporita, ceea ce ar putea asigura un nivel acceptabil de rentabilitate si ar aduce echilibrul de care avem nevoie”, a incheiat Petre Brad.
***
Societatea Cristal Brad Service a fost infiintata in anul 1991 si are in prezent 200 de angajati. Firma a reusit sa se impuna pe piata de profil prin performanta produselor livrate si a serviciilor prestate, detinand certificatul de management integrat al calitatii ISO 9001:2000, precum si pe cel de mediu ISO 14001:2004. In prezent, compania reprezinta unul dintre cei mai importanti distribuitori locali de sticla float, fiind specializata inclusiv in prelucrarea complexa a vitrajelor si fabricarea de geam termoizolant. Capacitatea totala de procesare depaseste, in acest moment, 300.000 mp. Principalii furnizori de materie prima (sticla float) sunt Saint-Gobain Glass, AGC Flat Glass, Guardian, Trakya Cam, precum si o serie de parteneri din Egipt si China. Centrul de productie din Popesti-Leordeni, amplasat pe un teren cu o suprafata de 10.000 mp, are o dotare tehnologica de exceptie, ce include masini de debitare, prelucrare, executie a panourilor IGU (doua echipamente marca Lisec cu o capacitate de 200 unitati/ora, ambele fiind dotate cu un robot de sigilare), un cuptor de securizare cu functionare pe baza de convectie fortata, o linie de laminare (ce poate procesa foi de sticla cu dimensiuni de 5.000 mm x 2.500 mm), dispozitive de serigrafiere, precum si un cuptor de tip „heat soak”, destinat testarii integritatii vitrajelor securizate prin metode termice. Cristal Brad mai coordoneaza activitatea unor puncte de lucru situate in Bacau, Constanta si Galati, prin care se asigura distributia in regiunile respective si in zonele limitrofe. Vitrajele sunt comercializate la nivel national, in prezent distributia fiind realizata in majoritatea judetelor din Romania.
CRISTAL BRAD: Products with high added value - the proper solution
Cristal Brad Service was placed in the last years on the first place in the national ranking of glass distributors and producers. This performance was the result of an extensive development strategy, implemented during the last two decades. According to the data provided by the management of the company, at the end of 2013 the firm reported a turnover of 47 million EUR, a similar level to the one communicated in the previous year. On short and medium term, the company experts are optimistic about the evolution of the demand for special products, given the new rules imposed by EU authorities related to the energy efficiency of buildings - a process over which the performance of the glass packages exercise a decisive impact. Given the circumstances, it is possible that a sustained upward trend might reinstall, starting with 2014, creating the premises for further investment programs in order to develop the company. In the recent years, characterized by a strong rebound in demand for construction materials, amid poor funding for this industry, the management of the company was forced to identify those measures necessary in order to ensure the balance and prerequisites for a sustainable recovery, after the disappearance of economic disturbances. The most important goal was the stability of the company, in order to provide a continuity of earnings during this difficult period, despite the instability and uncertainty that characterized the sector after 2009. The results of this policy assured the maintaining of the turnover around 50 million EUR, a level which has been consistently reported between 2010 and 2013. Nowadays, about a third of the sales is the result of the supply of float glass to various partners - companies specialized in the manufacture of insulating glass units (IGU), while the largest share relates to the actual activities of processing, which generally consist in achieving IGU modules (15%) and various operations, like drilling, edge processing (20%), printing, lamination and tempering (10%) etc. A pressing issue that occurs during this period is represented by the raw material price, which has declined steadily in recent years.
(articol aparut in TOP-Fereastra, editia Mai 2014 )

Produse & tehnologii

Lucrari de referinta

ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 021-336.04.17
13620 de articole in baza de date
 

Autentificare

Revista Fereastra editia nr. 140 (Ianuarie-Februarie 2019)
Conferinta EURO-Fereastra - 2019
GHID de INSTALARE
hautau 2017
hospice 2%
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
SIMONSWERK
26 mar 2019 CITIES OF TOMORROW #7 Bucuresti, RO
27 mar 2019 Etica in evaluarea ris... Bucuresti, RO
28 mar 2019 14th Annual EuropaProp... Bucuresti, RO
29-31 mar 2019 CUIB - Construiesti us... Bucuresti, RO
03-07 apr 2019 CONSTRUMA - Utilaje, e... Budapesta, HU
03-06 apr 2019 MOLDENERGY Chisinau, MD
03-06 apr 2019 MOLDCONSTRUCT Chisinau, MD
03 apr 2019 Ziua Comunicatiilor - ... Bucuresti, RO
04 apr 2019 IoT DAY Romania - Conn... Bucuresti, RO
08-14 apr 2019 BAUMA 2019 Munchen, DE
11 apr 2019 Building Home Buchares... Bucharest, RO
12-19 apr 2019 ROENERGY - Expozitie i... Bucuresti, RO
16-18 apr 2019 S-E European Exhibitio... Sofia, BG
21-24 apr 2019 ROMHOTEL Bucuresti, RO
24-25 apr 2019 RENEXPO WATER & ENERGY... Belgrad, RS
14-17 mai 2019 INVENTIKA - Salon de i... Bucuresti, RO
14-17 mai 2019 KYIV WORLD BUILD Kiev, UA
14-17 mai 2019 METAL SHOW & TIB 2019... Bucuresti, RO
14 mai 2019 EURO-FEREASTRA - Confe... Bucuresti, RO
14 mai 2019 EURO-CONSTRUCTII: Conf... Bucuresti, RO
15-17 mai 2019 INTERSOLAR München, DE
21-24 mai 2019 INTERZUM - Furniture p... Koln, DE
23-24 mai 2019 Conferinta Nationala a... Constanta , RO
26-29 mai 2019 CLIMA 2019 - Scientifi... Bucuresti, RO
27-29 iun 2019 TAMPERE - The Glass Pe... Tampere, FI
27-28 iun 2019 Vienna Window Conventi... Viena, AT
10-12 sep 2019 Composites Europe 2019 Stuttgart, GE
18-19 sep 2019 IEAS Bucuresti, RO
18-22 sep 2019 BIFE-SIM - Targ de mob... Bucuresti, RO
21-22 sep 2019 PHI - 23'st Internatio... Gaobeidian, CN
23-25 sep 2019 EXPOAPA - Danube Easte... Bucuresti, RO
23-27 sep 2019 CERSAIE Bologna, IT
01-04 oct 2019 VITRUM Milano, IT
23 oct 2019 SMART Cities of Romani... Bucuresti, RO
24 oct 2019 7th Annual EuropaPrope... Warszawa, PL
30-03 nov 2019 INDAGRA - Targ interna... Bucuresti, RO
04-08 nov 2019 BATIMAT Paris, FR
06-07 nov 2019 Architect@work Munich, DE
04-05 dec 2019 Architect@work Düsseldorf, DE
14-18 ian 2020 SWISSBAU Basel, CH
15-17 ian 2020 POLYCLOSE - Targ de fe... Gent, BE
18-21 feb 2020 BAUTEC Berlin, DE
08-13 mar 2020 LIGHT & BUILDING - Tar... Frankfurt, DE
17-20 mar 2020 MOSTRA CONVEGNO Expoco... Milano, IT
18-21 mar 2020 FENSTERBAU FRONTALE - ... Nürnberg, DE
21-24 apr 2020 PAINT EXPO Karlsruhe, DE
04-08 mai 2020 IFAT worldwide Munchen, DE
25-26 iun 2020 IEX - Insulation Expo ... Nuremberg, GE
22-25 sep 2020 SECURITY ESSEN Essen, DE
06-08 oct 2020 ALUMINIUM Düsseldorf, GE