Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Marti, 28 Mai 2024
Hilti
PAGINA PERSONALIZATA


VALRAS PROD SRL

VALRAS PROD SRL

Adresa: Str. Marasesti nr. 295, Ploiesti, Judet PRAHOVA
Telefon: 0244/597.824, 0244/597.825
Fax: 0244/597.824, 0244/597.825
Mobil: 0729-035.712
E-mail: office@valras.ro
Web site: www.valras.ro
Domenii: Geam termoizolant
Descriere activitate
Producător exclusiv de geam termoizolant cu grad ridicat de performanță pentru orice sistem de tâmplărie și pereți cortină; sticlă artistică
Prezentare companie/institutie
 
VALRAS: 27 de ani de afaceri cladite “cu transparenta"
 
"Exclusiv produse premium pentru oameni care nu accepta altceva!"
 
Roto, Siegenia, GEZE, Simonswerk, Giesse - Schlegel, GUTMANN, OTLAV, De la fondarea sa, in urma cu aproape trei decenii, si pana in prezent, Valras Prod a avut o evolutie constant ascendenta, posibila gratie unui cumul de initiative strategice, care au avut in centrul lor dezvoltarea tehnologica, adaptarea continua la cerintele pietei, respectarea stricta a standardelor de produs si orientarea predilecta catre calitate. Desi in toata aceasta perioada nu au lipsit provocarile, indiferent daca a fost vorba despre criza financiara din 2008, cea generata de pandemie sau diversele conflicte geopolitice, managementul companiei din Ploiesti a gasit intotdeauna resorturile cele mai potrivite care sa asigure echilibrul si sa previna derapajele. O solutie deseori adoptata a fost aceea a orientarii spre proiectele speciale, de o complexitate sporita si cu o valoare adaugata mare, care au permis obtinerea unei rentabilitati optime si a unei profitabilitati operationale bune, pe care s-au bazat planurile ambitioase de investitii, necesare pentru consolidarea cotei de piata si a prestigiului companiei. De asemenea, la stabilitatea companiei o contributie insemnata a avut-o si portofoliul solid de clienti, ce a asigurat o acoperire optima a capacitatilor de productie, inclusiv prin comenzile destinate deservirii unor clienti externi.
 
Peste 2.000.000 mp de sticla procesata de la inceputul activitatii
Politica generala a firmei este sintetizata cel mai fidel de cuvintele administratorului sau, Valentin Petrescu: "Cum si cu ce ochi te priveste lumea depinde de felul in care o privesti tu pe ea. Cum si cu ce ochi privesti tu lumea depinde de alegerile pe care le faci. Poti alege transparenta sau opacitate. Lumina pura de zori de zi sau culoare intensa.
Totul este doar o chestiune de reflexie. Ca intr-o oglinda". La momentul actual, dotarea tehnologica a Valras include o linie complet automata de productie a geamului termoizolant Forel - Italia, doua cuptoare de fuziune si curbare Tornati Forni - Italia si Szilank - Ungaria, doua mese de debitare a sticlei Jumbo si celei laminate, instalatii moderne de prelucrare (slefuire, gaurire, laminare, fazetare), sisteme automate de sablare etc. In ceea ce priveste sigilarea pachetelor vitrate, aceasta se realizeaza prin intermediul unor roboti, folosindu-se polisulfit (thiokol) si silicon. Echipamentele de productie functioneaza in cinci hale moderne, fiecare dedicata unui anumit tip de activitate, amplasate pe un teren cu o suprafata de 10.000 mp. In 2022, compania a marcat o borna importanta in activitatea sa, reprezentata de procesarea a 2.000.000 mp de sticla.
 
Lipsa compromisurilor, produse premium si relatii de afaceri solide
In cei 27 de ani de activitate, Valras a respectat cu strictete termenele de livrare asumate si nu a existat nicio intarziere pe niciun santier. "Adoptand o strategie exclusivista in ceea ce priveste calitatea si alegerea materiilor prime, am reusit sa devenim in foarte scurt timp lider pe piata de profil din Romania. Toate produsele fabricate de noi sunt agrementate si avizate de autoritatile abilitate din Romania. Autenticitatea solutiilor promovate poate fi usor verificata prin prezenta siglei VALRAS, atestata de certificate tehnice emise de ministerul de resort. Promovand calitatea si profesionalismul la toate nivelurile, compania noastra este membra fondatoare a Patronatului Producatorilor de Tamplarie Termoizolanta (PPTT) - organism care depune eforturi permanente pentru a stabili standarde calitative europene in domeniul productiei autohtone de geam si tamplarie termoizolanta. De asemenea, suntem membri ai Camerei de Comert si Industria (C.C.I.) Prahova. De-a lungul timpului, am implementat si certificat un sistem de management al calitatii, in conformitate cu cerintele standardului ISO 9001. Competenta si profesionalismul specifice activitatii au fost dovedite in mai multe randuri, prin acordarea unor premii si distinctii prestigioase la nivel national si international. Trebuie precizat ca suntem prima firma din Romania care a fost in masura sa aplice marcajul CE inca de la sfarsitul perioadei de coexistenta a standardelor armonizate cu legislatia nationala si inceperea obligativitatii marcajului de conformitate CE, aplicat pe ansamblurile de geam termoizolant. Incercam sa ne protejam produsele atat prin marca proprie (care este inregistrata), cat si prin protectia sub forma de modele industriale a celor mai importante tipuri de geam artistic sau sablat aflat in portofoliu. Pentru a sintetiza, putem afirma ca prin calitatea exclusiva a produselor si eficienta serviciilor oferite, Valras a devenit partenerul de incredere al acelora care nu accepta compromisuri, al acelora care doresc doar produse premium si relatii de afaceri solide", subliniaza administratorul companiei.
 
 
Investitii ambitioase, programate pentru urmatorii doi ani
Sloganul calitate-seriozitate-pret corect este sustinut de materialele folosite in productie. Acestea sunt primele care asigura calitatea, din punctul respectiv de vedere nefiind permis niciun rabat, indiferent de etapa din cadrul fluxului operational. Aprovizionarea se realizeaza exclusiv cu materii prime si materiale de la furnizori care sunt lideri pe plan global, cum ar Saint-Gobain Glass, AGC, Fenzi, AluPro etc. In vederea asigurarii succesului de piata, o atentie deosebita este acordata fortei de munca. Astfel, personalul companiei este in mod constant instruit si calificat, pentru a putea raspunde eficient cererilor tot mai exigente ale clientilor. Intrega echipa isi canalizeaza cunostintele, talentele si abilitatile profesionale pentru indeplinirea unui scop comun - si anume promovarea unor produse finite de inalta performanta. Portofoliul de lucrari ce integreaza solutii Valras este extins si include:
Banci: BCR Baicoi, Breaza, Codlea, Cisnadie, Grivita - Bucuresti; BRD Ploiesti, Campina, Otopeni, Romexterra, Ploiesti;
Hoteluri: Mara-Holliday-Inn, Sinaia; Carmen-Ana, Predeal; Bavaria Blue, Mamaia, Olimp; Erbasu, Bucuresti; Senator, Eforie; Strand, Campina; Restaurant Bulevard, Ploiesti; Caraiman si BTT Busteni, vilele Viltour, Cristiana si Gura Diham, Busteni;
Sedii de firma/industriale: Opera Center Bucuresti; Raytheon Ploiesti; Casa Mosilor Bucuresti; Sindan Bucuresti; Confind Campina; Aeroteh Bucuresti; Aerostar Bacau; CEC Sinaia Busteni; CCI Prahova Targoviste; Bosch Bucuresti; Nokia Brasov; Gia Ra Bucuresti; Romtelecom Focsani; INSPET Ploiesti; RENEL Ploiesti; PRO TV Brasov; Parchetul General Bucuresti; Clinica de Urologie Cluj-Napoca; Posta Ploiesti; Universitatea Transilvania Brasov; benzinariile Petrom Hirsova, Constanta “Aurel Vlaicu", SNP; benzinariile Petrostar, Ploiesti; Textar Int’l Petroleum; Rafinaria Darmanesti; Vocal Com SRL; Romtelecom Moreni; Daewoo Bucuresti; CONPET Silistea; Timken Ploiesti; Dezrobirea SA Mangalia; SC Albergo Delania; Agroinvest; Agrofarm Fetesti; Alconsela Ploiesti; AIMER Brasov; Canaris Brasov; Contrade Brasov; Dentaco Brasov; Evgo Construct Prejmer; Expolin International; Farmaciile 10 si Elixir Ploiesti, Foricon SA Deva; Fiesta Campina; Getica; Invesco Press; Fabrica Micron Cornu; Icos Sibiu; Scoala de ofiteri Sibiu; Kazamia Ploiesti; Lopares; Metrom Brasov; Microfarma: IAR Brasov; Modern Ambient; Reximper Prod; Remedium Dens; Transbus, Brasov; Hidrocentrala “Portile de Fier II", Turnu Severin; Rafinaria Steaua Romana, Campina; administratiile financiare din Ploiesti si Valenii de Munte; Termocentrala Doicesti; Regia de ape Targoviste; Doina-n, Ploiesti; Energoconstructia Brazi; B&I Ploiesti; Suncris Ploiesti; Asesoft, Ploiesti; Tele 7 ABC, Ploiesti; Ana Maria Pop, Ploiesti; Mediurg, Ploiesti.
Dintre lucrarile finalizate recent, se remarca: stadioanele Steaua, Rapid, Petrolul si Astra; mall-ul Coloseum; spitalul Ponderas; proiectul Eminescu; complexul Paradisul Verde; sali de sport (incluzand sticla structurala); doua complexuri rezidentiale de lux, cu suprafete de 4.000 mp fiecare. Strategia de dezvoltare pentru perioada urmatoare se axeaza, conform declaratiilor echipei manageriale a companiei, pe investitii pentru constructia unei hale de productie cu o arie de 2.000 mp si pentru achizitia celei de-a doua linii de productie a geamului termoizolant, ambele obiective urmand sa fie definitivate in urmatorii doi ani.
Valentin Petrescu, director general Valras Prod:
"Am invatat ca orice decizie sau activitate intreprinsa trebuie sa reflecte valorile de baza ale unei societati competitive. Indiferent daca ne referim la linia de geam termoizolant sau la cea de sticla artistica, metodele de verificare si asigurare a calitatii controleaza intreg fluxul de productie. Tehnologia de varf de care dispunem permite realizarea automata atat a geamurilor termoizolante clasice, cat si a celor speciale (structurale sau triple), cu sticla Low-E soft (produsa prin metoda sputerizarii magnetronice) si gaz inert (argon, kripton etc.). In ceea ce priveste prelucrarea sticlei artistice, aceasta imbina tehnica manuala clasica cu procedura tehnologica moderna de fuziune, controlata prin intermediul calculatorului. Materialele folosite pentru fuziune sunt atent selectionate, iar pigmentii, pulberile speciale si vopselele utilizate sunt furnizate de producatori cu renume pe plan international. Setul de valori pe care l-am adoptat vizeaza inclusiv relatiile cu mediul extern, care se bazeaza in mod exclusiv pe respect, integritate si promptitudine. Am reusit sa devenim astfel un furnizor si un partener de afaceri de incredere pe piata romaneasca de geam termoizolant si sticla artistica".
 

 
Gama completa de solutii vitrate, pentru o mare paleta de aplicatii
Structura pachetelor de geam, perfect adaptata la cerintele diverselor proiecte
 
 
VALRAS realizeaza toata gama de vitraje cu caracteristici deosebite, care se utilizeaza in cadrul proiectelor moderne.
Avantaje:
        • dimensiuni mari de vitraje (pana la 4.500 mm lungime);
        • izolare termica (se poate asigura un coeficient de transfer termic de 0,5 W/mpK);
        • izolare acustica (se pot asigura valori Rw de peste 50 dB);
        • protectie (se pot obtine in mod uzual clase de protectie in gama P2A-P5A si in cadrul proiectelor speciale P6B-P8B);
        • antiglont (din clasa BR2, cu marcaj CE);
        • vitraje cu insertie piese U si vitraje decalate (cu sigilare automata prin intermediul robotului special de silicon);
        • lipire structurala a vitrajelor pe rama;
        • capacitate de executie ridicata.
In cadrul proceselor de fabricatie a geamului termoizolant, expertii companiei verifica zilnic procentajul de umplere cu argon, cu ajutorul unui aparat special, iar rezultatele astfel obtinute se listeaza si fac parte din sistemul de Control al Productiei Fabricii.
Sticla artistica promovata sub marca VALRAS Exquisite este rezultatul maiestriei artizanale a designerilor si angajatilor companiei, care completeaza performanta tehnica a utilajelor folosite, pentru a obtine veritabile opere de arta. Procesul de fuziune consta in suprapunerea a doua sau mai multe straturi de sticla si contopirea lor prin tratament termic. Modelele de sticla artistica astfel obtinute variaza in functie de natura sticlei, a pigmentilor si pulberilor utilizate, si de temperatura de prelucrare. Cu un design unic - in relief, cu efect de “bule" sau diverse aplicatii - si beneficiind de o cromatica spectaculoasa, sticla decorativa de la Valras are o arie extinsa de aplicabilitate: geam termoizolant artistic, obiecte decorative si de vesela, compartimentari interioare (usi sau pereti). Aceasta confera spatiului transparenta, culoare si dinamism. Modelele originale, geometriile ingenioase, jocurile de culoare, transparenta si opacitatea asigura acestor obiecte o valoare artistica ridicata.
 

 
"Anii pandemiei au adus cu ei cea mai buna dinamica financiara a companiei!"
Pledoarie pentru o conduita corecta si profesionala in afaceri
 
 
Pornind pe calea fabricatiei de geam termoizolant de inalta calitate de pe pozitia de producator cu anvergura locala, in timp Valras Prod s-a dezvoltat impetuos si a ajuns, dupa aproape trei decenii de activitate, unul dintre cei mai importanti competitori de pe un segment de activitate extrem de solicitant. Accentul pus in prezent pe calitatea si performanta elementelor transparente integrate in structura anvelopantelor moderne aplica o presiune uriasa pe produsele din sticla si implica o responsabilitate la fel de mare a celor care le realizeaza. Practic, obiectivele actuale ale strategiei europene de protectie climatica pot fi atinse doar in conditiile in care sistemele executate din sticla arhitecturala indeplinesc exigente foarte stricte in ceea ce priveste termoizolarea, protectia acustica, transmisia luminoasa, daca ar fi enumerati doar cativa dintre parametrii esentiali ce contribuie la calitatea produsului finit. Valentin Petrescu, directorul general al companiei din Ploiesti, a inteles perfect acest lucru si a implementat o strategie ambitioasa, orientata spre alinierea la cele mai exigente standarde, care sa permita consolidarea companiei si cresterea competitivitatii sale. Investitiile realizate de-a lungul anilor au permis diversificarea portofoliului si realizarea unor modele de geam pe masura solicitarilor partenerilor. In prezent, compania implementeaza o strategie de crestere intensiva si extensiva, avand ambitia de a deveni numarul unu pe un segment ce va avea un impact hotarator in atingerea obiectivelor climatice. In cele ce urmeaza, Valentin Petrescu se refera la situatia actuala a pietei, precum si la perspectivele pe termen scurt, mediu si lung.
 
- Cum a reusit Valras sa traverseze perioada ultimilor doi ani, marcata de provocarile generate de criza sanitara?
- De la declansarea pandemiei Covid-19 pana in prezent compania noastra a inregistrat, conform datelor disponibile, cea mai mare crestere din istoria sa. Nu putem face o legatura directa intre criza si performanta financiara respectiva, insa avem certitudinea ca aceasta din urma a fost rezultatul politicii duse in cei 27 ani de activitate ai firmei, de-a lungul carora am pus un accent constant si continuu pe valorile urmarite inca de la infiintare: calitate, seriozitate si pret corect. Revenind la problemele generate in ultimii ani de noul coronavirus, cel mai important aspect este acela ca nu am inchis pentru niciun moment activitatea. Acest lucru a oferit stabilitate partenerilor, carora le-am asigurat continuitatea lantului de aprovizionare. De asemenea, un alt element ce merita mentionat este ca nu au fost modificate conditiile comerciale.
- In ce masura criza sanitara a afectat performanta financiara a companiei?
- Reiteram ideea ca, in mod mai mult sau mai putin previzibil, 2020 si 2021 au fost anii in care am consemnat cea mai buna dinamica din istoria companiei. Motivele au fost diferite, insa important este rezultatul. Dupa estimarile noastre si luand in calcul conjunctura actuala a pietei, caracterizata printr-un impuls puternic dat sustenabilitatii si cladirilor NZEB (cu un consum energetic aproape nul, ce poate fi asigurat in principal prin performanta anvelopantelor), este de asteptat ca trendul ascendent sa fie mentinut. Desigur, aceasta se va intampla daca nu intervin factori perturbatori extrinseci, care sa modifice tendintele firesti de dezvoltare.
- Ce aport considerati ca va avea industria in care activati la efortul european comun de protectie climatica?
- Ceea ce stim cu certitudine este faptul ca in viitorul mai apropiat sau mai indepartat se vor folosi materiale superioare din punct de vedere al economiei de energie. In prezent, a devenit mai evident decat oricand faptul ca Europa se confrunta cu probleme reale legate de resursele energetice, iar folosirea judicioasa a acestora va trece foarte rapid de la stadiul unui deziderat la cel al unei necesitati obiective. Acest fapt este, de altfel, prevazut in normativul national MC001, ce va fi adoptat in curand si unde coeficientul de transfer termic aferent ansamblurilor de ferestre instalate la constructiile rezidentiale a fost redus de la 1,3 W/mpK la 1,11 W/mpK. Este deci o certitudine ca aportul industriei locale de geam termoizolant va fi resimtit in efortul de atingere a noilor praguri, ceea ce va aduce cu siguranta castiguri acestui domeniu, dar va crea si premisele unei tehnologizari accelerate, pe baza investitiilor ce vor putea fi realizate pe baza profiturilor obtinute.
- Realizati o trecere in revista a celor mai importante investitii pe care le-ati realizat recent sau pe care intentionati sa le implementati in viitorul apropiat?
- In ultima perioada ca, de altfel, in toata istoria companiei noastre, investitiile au constituit un capitol special, aflat permanent pe lista de prioritati. Recent, politica respectiva s-a reflectat in achizitia unei linii automate de productie a geamului termoizolant marca Forel. Aceasta este echipata cu un robot dual de sigilare, ce are posibilitatea operarii atat cu polisulfid, cat si cu silicon. De asemenea, utilajul permite verificarea zilnica a concentratiei de argon. O alta directie de dezvoltare a presupus completarea capacitatii de debitare prin adaugarea unei noi instalatii de taiere a sticlei de mari dimensiuni (Jumbo), caracterizate in principal printr-o productivitate foarte ridicata. La toate acestea se adauga si o serie de utilaje de prelucrare a sticlei (este vorba despre operatiuni de fazetare, gaurire etc.). In fine, o parte dintre disponibilitatile financiare au fost orientate catre reconfigurarea parcului auto.
- Ce efecte a exercitat asupra companiei actuala penurie de personal calificat? Constituie solutiile Industry 4.0 o metoda viabila pentru depasirea acestei probleme?
- Din acest punct de vedere suntem o companie privilegiata. Dispunem de o echipa completa de profesionisti, intrucat am ramas fideli politicii asumate, prin care "oamenii reprezinta activul cel mai de pret al companiei". Desigur, asta nu exclude alinierea la principiile celei de-a patra revolutii industriale. Beneficiem de avantajul ca domeniul in care activam este relativ "tanar", iar decalajele tehnologice fata de statele dezvoltate ale lumii, inexistente. De asemenea, procesarea vitrajelor arhitecturale a constituit intotdeauna un sector cu un grad ridicat de automatizare a operatiunilor, iar aspectul respectiv faciliteaza adaptarea rapida la cerintele de interconectare Internet of Things (IoT), realitate virtuala (VR) sau augmentata (AR). In plus, gestionarea operatiunilor prin intermediul aplicatiilor de tip ERP este deja o obisnuinta, astfel incat putem spune ca digitalizarea in domeniu constituie un subiect aproape inchis, cu atat mai mult cu cat recenta criza sanitara a accelerat inclusiv procesul de informatizare accelerata a activitatilor comerciale, respectiv a relatiilor cu clientii.
- La final, va invitam sa adresati un mesaj pietei de profil, de pe pozitia de competitor major in sectorul vitrajelor termoizolante.
- Acesta este unul dintre cele mai simple lucruri pe care le putem face. Din punctul nostru de vedere, pentru ca piata de profil sa aiba in viitor o dezvoltare armonioasa, conditia cea mai importanta este aceea a respectului fata de competitori. Daca se respecta conditia respectiva, sunt create premise de crestere sustenabila, prin excluderea unor riscuri inerente, generate de concurenta neloiala, promovarea de solutii neconforme etc. Pe scurt, invitam toate companiile din bransa la maturizare si adoptarea unei conduite sanatoase de afaceri.
 
(articol aparut in revista Fereastra, editia Martie/Aprilie 2022)

Produse & tehnologii

Stiri & Comunicate

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 021-336.04.17
rehau
TSV
ABONARE REVISTE
SISECAM
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left