Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Joi, 18 Iulie 2019
GHID de INSTALARE
PAGINA PERSONALIZATA

SAINT-GOBAIN GLASS ROMANIA SRL

SAINT-GOBAIN GLASS ROMANIA SRL
Adresa: Str. Varianta Nord nr.4 bis, Calarasi, Judet CALARASI
Telefon: 0242/305.217, 0242/305.195, 0242/305.105
Fax: 0242/305.111
E-mail: glassinfo.ro@saint-gobain-glass.com
Web site: www.saint-gobain-glass.ro
Domenii: Sticla arhitecturala
Descriere activitate
Producator national de sticla (pentru constructii si amenajari interioare).
Prezentare companie/institutie
SGGR: Solutia pentru relansare - produse cu valoare adaugata mare
Saint-Gobain Glass Romania (SGGR) a reusit sa depaseasca momentul critic al recesiunii prelungite care a afectat puternic in ultimii ani cererea de pe piata internationala de sticla, cele mai recente rapoarte financiare indicand un reviriment de 10% al incasarilor, care au ajuns astfel, in anul fiscal anterior, la peste 70,6 milioane de euro. Impulsul hotarator asupra rezultatelor a fost imprimat de strategia implementata de grupul francez, care a implicat orientarea explicita spre indeplinirea exigentelor partenerilor locali. Astfel, prin lansarea activitatii de productie a sticlei laminate - sortiment destinat in special companiilor cu o intensa activitate de export - s-a obtinut o ajustare pozitiva de 5% a vanzarilor. Avand in vedere experienta care a demonstrat utilitatea promovarii inovatiilor, echipa manageriala a SGGR intentioneaza ca, inclusiv in perioada urmatoare, sa aloce fonduri importante destinate atat dezvoltarii de solutii noi, cat si majorarii substantiale a productivitatii, toate acestea in contextul unei abordari centrate pe sustenabilitate.

Jerôme Lionet, director general al Saint-Gobain Glass Romania: „Suntem increzatori in dezvoltarea pietei locale de constructii si speram ca, in curand, vor fi aplicate si pe plan local standardele internationale ce impun utilizarea sticlei laminate in cadrul pachetelor de geam termoizolant. De asemenea, mizam pe o majorare substantiala a cererii pe segmentul produselor cu valoare adaugata mare, din gama sticlei vopsite, antireflexive etc. In estimarile noastre ne bazam pe faptul ca deja economia, la nivel general, a inceput sa se revigoreze dupa recesiune, ceea ce va constitui un impuls inclusiv pentru piata vitrajelor arhitecturale. De altfel, deja trendul ascendent a fost confirmat in 2013 de cifra de afaceri raportata, iar pentru anul in curs mizam pe o crestere cel putin la fel de consistenta”.

Investitii de peste 150 milioane de euro in Romania
Unitatea de productie detinuta in Romania de concernul din Hexagon este dotata cu tehnologii ultramoderne, ce permit realizarea unor produse care sa se adapteze in mod optim la orice tip de aplicatii arhitecturale. Fabrica din Calarasi, cu o capacitate de 200.000 de tone/an, livreaza anual catre parteneri peste 21 milioane mp de sticla float, din care aproape 10 milioane mp reprezinta ponderea modelelor speciale (Low-E, colorate, reflexive etc.). Strategia implementata de conducerea unitatii presupune distributia produselor catre partenerii din Europa de Sud-Est, astfel incat peste 95% din modelele realizate au o astfel de destinatie. In ceea ce priveste diferenta, aceasta este reprezentata de produsele de inalta tehnologie, cum ar fi, de exemplu, sticla antireflexiva, destinata, de regula, unui segment special al cererii din Europa Occidentala si alte regiuni puternic industrializate. „Cea mai recenta investitie realizata in Romania de compania noastra a insumat 6 milioane de euro, vizand amenajarea unitatii de laminare ce utilizeaza tehnologia de polivinilbutiral (PVB). Capacitatea actuala pe acest segment este de 5.000 mp/schimb si speram ca va fi suficienta pentru a acoperi, in mod optim, solicitarile partenerilor locali. Am ajuns, astfel, la o valoare totala de peste 150 milioane de euro a sumelor alocate de SGG, ceea ce ne asigura un loc de frunte in randul companiilor internationale ce deruleaza activitati operationale in regiune. Evident, lucrurile nu se vor opri aici, avand deja planificate alte programe de dezvoltare, ce vor fi implementate in perioada urmatoare, in functie de conditiile specifice ale pietei si de evolutia cererii”, a declarat Jerôme Lionet, director general al societatii.
Orientare spre eficienta energetica si protectie a mediului
Abordarea sustenabila reprezinta deja o realitate la nivelul SGGR, conducerea companiei anuntand implementarea procedurilor de „Life Cicle Assessment” (LCA). „Societatea noastra este prima din domeniu care a avut o astfel de initiativa, prin care dorim sa ne implicam activ in sustinerea strategiilor actuale de dezvoltare durabila, ce reprezinta, de altfel, o prioritate la nivel international. Prin metoda LCA ne propunem sa masuram impactul avut de productia si utilizarea modelelor promovate asupra mediului, prin utilizarea unei metodologii solide si cantitative, care sa ia in considerare toate etapele, de la extractia materiilor prime, pana la procedurile de reciclare a produselor iesite din uz. Obiectivele majore ale acestei politici sunt constituite de reducerea consumului de energie si apa, precum si a celui de materii prime (in special prin stimularea refolosirii fragmentelor de sticla), diminuarea emisiilor de dioxid de carbon, incurajarea actiunilor de recuperare a deseurilor etc. In opinia noastra, incorporarea materialelor reciclate in procesul de productie reprezinta o oportunitate de afaceri ce nu si-a atins inca limita tehnica, insa procesul respectiv trebuie sa se deruleze in anumite conditii, ce presupun, printre altele, o configurare corecta a sistemului de colectare si tratare, pentru a se asigura o calitate corespunzatoare a produselor finite realizate prin aceasta metoda”, a subliniat oficialul companiei. Pe scurt, LCA implica, potrivit planului general: reducerea consumului de nisip, dolomita, calcar si apa pentru producerea sodei calcinate, precum si inlocuirea a circa 30% din aceasta cu materiale reciclate, diminuarea emisiilor de dioxid de carbon prin limitarea arderilor de hidrocarburi (inclusiv aceasta tinta poate fi atinsa prin cresterea procentului de cioburi in sticla float, avand in vedere temperaturile mai scazute necesare pentru procesarea acestora, ceea ce ar duce la economii de pana la 300 kg CO2), optimizarea productiei prin gestionarea in circuit inchis a apei si limitarea emisiilor nocive (praf, sulfuri de oxigen, gaze acide etc.) cu ajutorul unor filtre speciale, cresterea gradului de utilizare a sortimentelor speciale (de joasa emisivitate, reflexive etc.) ce au un impact hotarator asupra diminuarii consumului de energie, gestionarea corecta a proceselor de prelucrare a sticlei, prin incurajarea actiunilor de reciclare a deseurilor rezultate, optimizarea transportului prin scurtarea rutelor, alegerea unor mijloace mai putin poluante si folosirea unor flote auto noi, respectiv coordonarea corecta a procedurilor de scoatere din uz si, implicit, de intrare in ciclul de recuperare a deseurilor.
Solutii de ultima generatie pentru fatade si structuri de compartimentare
Una dintre noutatile lansate pe piata din Romania de producatorul francez este reprezentata de modelul SGG U-Glass, reprezentand un sistem vitrat imprimat si translucid, cu sectiune in forma de U, ce poate fi utilizat pentru constructia unor pereti de compartimentare care nu necesita o retea metalica pentru sustinere. Produsul poate fi utilizat atat la executia de constructii noi cu un grad ridicat de complexitate, cat si la renovarea unor spatii existente. Profilele din gama U-Glass pot fi asamblate in sistem simplu sau dublu, asigurand o serie de avantaje, precum: izolare termica si acustica, nivel ridicat de transmisie a radiatiei luminoase, difuziune omogena, posibilitatea montajului atat pe directie verticala, cat si orizontala, realizarea unor structuri cu inaltimi de pana la patru metri in sistem simplu si cinci metri pentru partitiile duble etc. De asemenea, U-Glass poate fi folosit pentru realizarea unor ansambluri curbate, raspunzand astfel in mod optim cerintelor arhitecturale moderne. Conform indicatiilor de montaj oferite de SGGR, pentru sistemele liniare simple reperele se plaseaza cu fetele orientate in aceeasi directie, la varianta intercalata amplasarea presupunand intrepatrunderea elementelor constructive si alternarea pozitiei acestora. In ceea ce priveste sistemul dublu, acesta presupune, de asemenea, asezarea in linie si etanseizarea prin juxtapunere. Principalele aplicatii aferente domeniului constructiilor se refera la: fatade plane sau curbate, compartimentari interioare, acoperisuri/luminatoare, balustrade de interior/exterior etc.
Aplicatii IT specializate pentru identificarea vitrajelor optime
In ultima perioada, pe fondul dezvoltarii accelerate a solutiilor si modulelor IT disponibile pentru toate tipurile de utilizatori, conducerea SGG a luat decizia facilitarii operatiunilor de alegere a sticlei potrivite pentru fiecare aplicatie in parte, prin dezvoltarea unor programe specializate, disponibile in cele mai populare sisteme de operare comercializate in prezent pe plan mondial. Unul dintre acestea este distribuit in mod gratuit, sub titulatura Glass Compass, fiind valabil in majoritatea statelor din Uniunea Europeana, inclusiv in Romania. Pe scurt, software-ul faciliteaza calculul rapid al economiilor energetice obtinute pentru fiecare varianta in parte si permite alegerea automata a celui mai potrivit tip de sticla, in functie de datele de intrare introduse (localizare geografica, amplasare din punct de vedere cardinal, tip de incalzire, dimensiuni ale geamului termoizolant, nivel de confort termic si acustic, siguranta si securitate etc.). Interfata este intuitiva, usor de utilizat, iar sistemul de calcul energetic indica economiile ce pot fi obtinute pentru fiecare solutie disponibila. O alta solutie interesanta din gama IT este DBStation, specializata in determinarea precisa a tipului de sticla necesara in conformitate cu nivelul de poluare fonica masurata in zona in care se doreste instalarea vitrajelor. Aplicatia are capacitatea de a analiza diferitele scenarii posibile de stres acustic ce pot aparea in arealul stabilit si propune combinatiile optime pentru limitarea acestei probleme.
***
Parte a grupului Saint-Gobain, cel mai important furnizor international activ pe piata mondiala a constructiilor, care a realizat in 2013 o cifra de afaceri de peste 42 miliarde euro, divizia de sticla SGG se plaseaza in topul companiilor din domeniu, avand peste 32.000 de angajati in 42 de state de pe intregul mapamond. Grupul dispune de 37 de linii de fabricatie a sortimentelor float, dintre care 10 sunt gestionate impreuna cu diversi parteneri. Conform datelor oficiale, compania se plaseaza pe prima pozitie in Europa si pe locul al doilea la nivel global in ceea ce priveste sticla arhitecturala clara, colorata, reflexiva si Low-E, in vreme ce pe segmentul produselor speciale, ocupa locul de lider sau imparte aceasta pozitie cu principalii competitori. Datele financiare raportate pentru 2013 indica vanzari nete de peste 9 miliarde euro ale sectorului de produse inovatoare din cadrul Saint-Gobain (ce include activitatea de productie a vitrajelor pentru constructii), rezultatul respectiv fiind in scadere usoara fata de anul fiscal anterior, in principal din cauza prelungirii efectelor negative ale crizei economice care au dus la inchiderea temporara a unor unitati de fabricatie. Cu toate acestea, veniturile operationale au inregistrat o ajustare pozitiva de 33% fata de perioada de referinta, ca urmare a masurilor de scadere a costurilor si retragere de pe piata produselor solare. In perioada urmatoare, conducerea Saint-Gobain va implementa noi solutii vizand imbunatatirea performantei industriale si reducerea cheltuielilor generale. Conform datelor actuale, trendul general din 2013 se va manifesta pana la finele anului curent, caracterizat printr-o crestere usoara a cererii in Europa Occidentala, o imbunatatire a performantelor in zona de est a continentului si o expansiune viguroasa la nivelul economiilor emergente. Prioritatile diviziei de sticla raman implementarea unui „controlling” riguros, imbunatatirea mixului de marketing din punct de vedere al produsului si pretului (cu accent pe dezvoltarea unor solutii cu valoare adaugata mare), respectiv orientarea eforturilor de cercetare-dezvoltare inspre sortimente inovatoare, de maxima performanta.
SGGR: The solution to recovery - products with high added value
Saint-Gobain Glass Romania (SGGR) overcame the critical moment of prolonged recession that has hit in recent years the demand for architectural glass on international market, the most recent financial reports indicating a recovery of 10% of revenue, which reached in the previous fiscal year more than 70.6 million euro. An important impulse on the results was the strategy implemented by the French group, which involved an explicit orientation towards meeting the needs of local partners. The launch of laminated glass production - particularly designated to companies with strong export activity - helped to a positive adjustment of sales. Given the experience that demonstrated the utility of promoting innovation, management team of SGGR intends to allocate significant funding for both the development of new solutions and substantial increase productivity, all in the context of sustainability-centered approaches. Production unit owned by the corporation in Romania is equipped with modern technology that allow the products to optimally adapt to any architectural application. The factory in Calarasi with a capacity of 200,000 tons/year, annually delivers more than 21 million square meters of float glass, of which nearly 10 million square meters represents the share of special models (Low-E, colored, reflective etc.). The strategy implemented involves the distribution of products to partners from South-East Europe, over 95% of the models having this destination. Regarding the difference, it is formed by high-tech products such as antireflexive glass glare, designated usually to a special segment of demand in Western Europe and other industrialized regions. The latest investment made by SGGR amounted to 6 million euro, aimed at setting unit lamination technology using polyvinyl butyral (PVB). Existing capacity is 5,000 sq m/ shift and will be enough to optimally cover the demand of local partners. The total value of over 150 million euro invested by SGG in Romania place the group on a leading position among international companies operating in the region.
(articol aparut in revista Fereastra, editia Octombrie 2014)

Lucrari de referinta

Stiri & Comunicate

ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 021-336.04.17
13821 de articole in baza de date
 

Autentificare

Revista Fereastra editia nr. 143 (Iunie-Iulie 2019)
Conferinta EURO-Fereastra - 2019
GHID de INSTALARE
hautau 2017
hospice 2%
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
SIMONSWERK
24 iul 2019 Best Practices in Roma... Bucuresti, RO
10-12 sep 2019 Composites Europe 2019 Stuttgart, GE
18-19 sep 2019 IEAS 2019 Bucuresti, RO
18-22 sep 2019 BIFE-SIM - Mobila, dec... Bucuresti, RO
21-22 sep 2019 PHI - 23'st Internatio... Gaobeidian, CN
23-25 sep 2019 EXPOAPA - Danube Easte... Bucuresti, RO
23-27 sep 2019 CERSAIE Bologna, IT
01-04 oct 2019 VITRUM Milano, IT
04-06 oct 2019 TNI - Targul National ... Bucuresti, RO
09-11 oct 2019 ROSENHEIM Window & Fac... Rosenheim, DE
09-11 oct 2019 Conferinta Nationala d... Sinaia, RO
17 oct 2019 PPTT: Specialistii fer... Iasi, RO
23 oct 2019 Smart Governance for S... Bucuresti, RO
23 oct 2019 SMART Cities of Romani... Bucuresti, RO
24 oct 2019 7th Annual EuropaPrope... Warszawa, PL
25 oct 2019 DEVO - Large Developer... Bucuresti, RO
30-03 nov 2019 INDAGRA - Targ interna... Bucuresti, RO
31 oct 2019 Industry Expo & B2B Me... Arad, RO
04-08 nov 2019 BATIMAT Paris, FR
05-08 nov 2019 DEMO Metal Brasov, RO
06-07 nov 2019 RoBuild - Conferences ... Bucuresti, RO
06-07 nov 2019 Architect@work Munich, DE
07 nov 2019 PREFBETON: Solutii pre... Bucuresti, RO
07 nov 2019 PPTT: Specialistii fer... Cluj-Napoca, RO
25-28 nov 2019 THE BIG 5 - Internatio... Dubai, SA
28-29 nov 2019 RENEXPO InterHydro Salzburg, AT
28 nov 2019 PPTT: Specialistii fer... Bucuresti, RO
04-05 dec 2019 Architect@work Düsseldorf, DE
14-18 ian 2020 SWISSBAU Basel, CH
15-17 ian 2020 POLYCLOSE - Ferestre s... Gent, BE
04-07 feb 2020 BUDMA - Construction a... Poznan, PL
06-09 feb 2020 BAUEN & Wohnen Salzburg, AT
18-21 feb 2020 BAUTEC Berlin, DE
20-23 feb 2020 BAUEN & Energie Viena, AT
25-28 feb 2020 Bulgaria Building Week Sofia, BG
26-29 feb 2020 IBF - Targul Internati... Brno, CZ
29-08 mar 2020 BATIBOUW - Exhibition... Bruxelles, BE
04-07 mar 2020 PENCERE - Instanbul Wi... Instanbul, TR
04-07 mar 2020 DOOR EXPO Instanbul, TR
04-06 mar 2020 WORLD Sustainable Ener... Wels, AT
04-07 mar 2020 EURASIA Glass Fair Instanbul, TR
06-08 mar 2020 Energiesparmesse World... Wels, AT
08-13 mar 2020 LIGHT & BUILDING - Teh... Frankfurt, DE
17-20 mar 2020 MOSTRA CONVEGNO Expoco... Milano, IT
18-21 mar 2020 FENSTERBAU FRONTALE - ... Nürnberg, DE
20 mar 2020 15th Annual EuropaProp... Bucuresti, RO
01-05 apr 2020 CONSTRUMA - Echipament... Budapesta, HU
09-12 apr 2020 ROMTHERM - Expozitie ... Bucuresti, RO
09-12 apr 2020 MOBILA Expo 2020 Bucuresti, RO
09-12 apr 2020 CONSTRUCT-AMBIENT EXPO... Bucuresti, RO