Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Marti, 07 Mai 2024
Hilti
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - EIU: Cotatia medie a aluminiului, evaluata la 2.100 USD/tona pentru acest an
EIU: Cotatia medie a aluminiului, evaluata la 2.100 USD/tona pentru acest an
Furnizori de sisteme Publicat de Cosmin Dincu 26 Mar 2013 16:44
Recent, pe baza datelor disponibile la London Metal Exchange (LME) si la Institutul International al Aluminiului (IAI), ce reuneste 26 de companii membre, responsabile pentru aproape 70% din productia globala, expertii biroului Economist Intelligence Unit (EIU), din Londra, au dat publicitatii o serie de previziuni legate de evolutia pietei mondiale de aluminiu pe termen scurt si mediu. Potrivit analistilor, „in perioada de maxima activitate a sectorului constructiilor imobiliare, tranzactiile cu aluminiu au impulsionat o crestere pe baze reale in acest domeniu industrial, insa, dupa declansarea recesiunii, majorarea productiei si a stocurilor a inceput sa fie o problema, cu toate ca nivelul cererii pare a fi suficient de mare pentru a permite o stabilizare a pretului la un nivel relativ profitabil. Pentru 2013, se asteapta ca nivelul consumului de aluminiu sa fie mai putin satisfacator, in contextul diminuarii comenzilor din China si al continuarii crizei datoriilor suverane ale unor tari din UE. Astfel, in acest an, pretul mediu se va pozitiona in proximitatea pragului de 2.100 USD/tona, luand in considerare o sporire a cererii globale de 5%, sustinuta de industria auto, prognoza valabila si pe termen mediu. Cu toate acestea, exista un grad ridicat de hazard, de vreme ce incertitudinea economica va submina si in continuare increderea mediului de afaceri si, implicit, a investitorilor in potentialul UE si, intr-o masura mai mica, in cel al SUA”.
Tendinte diferite la nivelul marilor piete de consum
Raportul EIU include si principalele tendinte ale pietei din cele mai importante state in care industria aluminiului are baze fundamentale solide. Astfel, in China, in pofida planului guvernamental de sustinere a dezvoltarii economice, in valoare de 157 miliarde USD, se asteapta o rata mai redusa de crestere a consumului, din cauza dimensiunii stocurilor existente. Cu toate acestea, consumul va fi stimulat de investitiile in infrastructura de transport si de investitiile efectuate in constructia locuintelor accesibile. In Japonia, dupa finalizarea programului de limitare a efectelor seismului din martie 2011, se estimeaza o crestere a cererii de aluminiu situata la cel mult 1%, mai ales ca sporirea PIB a fost estimata la 0,6%, un posibil impuls urmand a fi observat din 2014. La nivelul SUA, se va consemna o stabilizare la nivelul lui 2012, din cauza unor dificultati financiare inerente, dupa care in 2014 va avea loc o majorare de 3,6%, in timp ce in Uniunea Europeana, dupa un declin de 9% al cererii in 2012 (la nivelul zonei euro), se asteapta o mentinere a consumului actual si, daca recesiunea se va finaliza in 2014, cota majorarii din urmatoarele 12 luni nu va depasi +1,3%.
Fluctuatii in statele emergente, inclusiv in Romania
In Brazilia, rezultatele sub asteptari din sfera constructiilor si din industria auto au dus, anul trecut, la un regres de 0,7% al cererii (conform asociatiei nationale de profil) sau de -2,5% (potrivit organizatiilor internationale). In schimb, piata va incepe sa fie impulsionata de proiectele ocazionate de gazduirea unor competitii sportive in 2014 si 2016, care – pentru industria aluminiului – vor presupune majorari de 13,3% in acest an si de 7,3% in 2014. In India, rata de crestere din 2013 va fi de 8%, aceeasi ca si in 2012, din cauza unei incetiniri punctuale a activitatii economice. In ceea ce priveste Romania – considerata a fi o piata emergenta, cu potential de dezvoltare – analistii EIU avertizeaza ca nivelul efectiv al comenzilor de aluminiu ar putea fi periclitat de continuarea crizei din constructii si de eventuala decizie a operatorilor din industria auto, care – din cauza majorarii costurilor cu forta de munca – si-ar putea muta productia in alte state. Astfel, daca premisele negative nu se vor transpune in realitate, dupa o usoara revenire a cererii de aluminiu (inclusiv sisteme extrudate) prognozata pe plan local pentru acest an, se estimeaza o crestere de 2,4% in 2014. Informatii suplimentare, la www.eiu.com
 
SISECAM
rehau
ABONARE REVISTE
TSV
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left