Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Marti, 20 Martie 2018
GHID de INSTALARE
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - EURO-FEREASTRA: Subiectul rezistentei la foc, abordat de IFT Rosenheim
EURO-FEREASTRA: Subiectul rezistentei la foc, abordat de IFT Rosenheim
Furnizori de sisteme Publicat de AG&F 24 Mai 2016 12:32
Specialistii IFT Rosenheim, Jürgen Benitz-Wildenburg, Roland Fischer si Andreas Matschi, au transmis subiectul temei de stricta actualitate, ce va fi prezentata cu prilejul lucrarilor Conferintei Internationale despre Sisteme de Tamplarie si Fatade Cortina EURO-Fereastra (editia a opta), ce se vor derula in paralel cu ale Conferintei Internationale despre Constructii Sustenabile si Eficienta Energetica EURO-Constructii 2016, la data de 24 mai a.c., in Sala Atlas a hotelului Radisson Blu, din Capitala. Astfel, prezentarea elaborata de ing. Andreas Matschi, director in cadrul Business Unit Construction Products a IFT Rosenheim (care constituie, inca de la prima editie a evenimentului din Bucuresti, partenerul tehnic al EURO-Fereastra), se refera la subiectul rezistentei la foc, fiind intitulata „Vieti sigure cu produsele rezistente la foc - cerinte, teste si solutii practice pentru fatade (pereti cortina) in Europa”.
„In Europa, cerintele generale, de ansamblu, ce trebuie respectate in ceea ce priveste proprietatile anti-incendiu ale imobilelor sunt reprezentate, printre altele, de rezistenta la foc a intregii constructii, rezistenta la foc a partilor componente ale cladirii, respectiv de reactia la foc. Pe plan continental, nu exista, insa, exigente unificate printr-o norma armonizata, in ceea ce priveste reactia la foc. De pilda, in Germania, se respecta cerintele din cadrul codului federal al constructiilor, potrivit DIN 4102-2, care au insa corespondente in standardul EN 13501-1. Astfel, clasei B2 de inflamabilitate normala ii corespunde categoria D-s1,d0, pana la E-d2, pentru B1 (greu inflamabil) fiind echivalate clasele de la A2-s2,d0 la C-s3,d2, iar in cazul A (A1, A2), ce se refera la elementele non-combustibile, aceasta categorie are corespondent in A1, A2-s1,d0 (conform normei EN 13501-1). In cazul fatadelor cortina, pentru a obtine certificarea rezistentei la foc in Europa, este necesara atestarea nationala, aplicarea marcajului CE (potrivit standardelor de produs sau liniilor directoare, dupa caz, la pereti cortina - EN 13830, la elemente de compartimentare - ETAG 003 sau la usi, incepand cu septembrie 2016 - EN 16034). A treia faza de certificare este mult mai dificila, deoarece presupune, din pacate, respectarea unor reguli aditionale, mai mult sau mai putin restrictive, stipulate in codurile nationale de constructii ale fiecarui stat in parte, unde se doreste obtinerea atestarii”, a declarat Andreas Matschi, referindu-se la tema prezentata. Informatii suplimentare, la www.euroconferinte.ro
 
Total stiri publicate: 12870
12870 de articole in baza de date

Autentificare

Fereastra - nr. 132 (Ianuarie-Februarie 2018)
GHID de INSTALARE
hautau 2017
hospice 2%
Conferinta EURO-Fereastra - 2018
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2017-2018 & Perspective 2019-2023
SIMONSWERK