Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Miercuri, 26 Aprilie 2017
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - KLAES: Redresare a economiei est-europene, în a doua jumătate a lui 2011
KLAES: Redresare a economiei est-europene, în a doua jumătate a lui 2011
Furnizori de sisteme Scris de Ovidiu Stefanescu 05 Aug 2010 12:00
Compania Horst Klaes GmbH & Co, cu sediul central în localitatea Bad Neuenahr-Arhweiler, din Germania, este unul dintre cei mai importanţi furnizori mondiali de aplicaţii software pentru industria de tâmplărie termoizolantă, fiind lider european în acest domeniu. Firma este prezentă în România din anul 2004, în ultimii 7 ani colaborând o serie de parteneri importanţi, pe plan local. În prezent, numărul licenţelor vândute la nivel naţional depăşeşte pragul de 300. În continuare, administratorul societăţii, Horst Klaes, îşi exprimă opinia referitoare la situaţia ce caracterizează în acest moment piaţa europeană de profil, referindu-se, totodată, la perspectivele de reluare a creşterii economice în domeniu.  
 
Horst Klaes, administrator al companiei Horst Klaes GmbH & Co: " În 2009, am înregistrat o cifră de afaceri cu aproximativ 10% inferioară celei obţinute în 2008. În condiţii de criză economică, rezultatele se pot caracteriza ca fiind acceptabile, reuşind să ne menţinem în topul furnizorilor europeni de soluţii software destinate domeniului fabricaţiei de tâmplărie termoizolantă. În primul semestru al anului în curs, am consemnat o creştere de 12%, în comparaţie cu intervalul similar al exerciţiului financiar precedent. Aceasta constituie - în temeni valorici - o majorare de la 4,9 de milioane de euro la 5,4 milioane de euro. Dacă tendinţa se păstrează, iar prognoza este pozitivă în acest sens pentru perioada imediat următoare, s-ar putea ca 2010 să fie cel mai bun an din istoria companiei. În ceea ce priveşte perspectivele de redresare, situaţia este diferită de la zonă la alta, iar dacă ne raportăm - de exemplu - la Europa, atunci gradul de eterogenitate este şi mai mare. Astfel, există pieţe precum cea a Germaniei, care a crescut în 2010 cu 3,6% şi unde estimările pentru anul în curs sunt chiar mai optimiste. Factorul care a contribuit cel mai mult la instalarea unei asemenea tendinţe pozitive a fost reprezentat de măsurile luate la nivel politic, prin care au fost create premisele ca - pe fondul susţinerii din fonduri publice a acţiunilor de reabilitare a clădirilor existente şi celor administrative - să fie posibilă relansarea domeniului de tâmplărie termoizolantă. Programele pentru creşterea eficienţei energetice, precum şi partea a doua a proiectului federal au constituit impulsuri suficiente pentru mediul de afaceri din această ţară. Prin contrast, însă, pe multe dintre pieţele din zona Europei de Sud-Est pot fi estimate creşteri sustenabile doar în ultima parte a anului 2011, cu toate că şi în 2010 există iluzia unei anumite stabilizări".
 
 
 
Total stiri publicate: 12115 | Ultima postare: 26-04-2017 10:20
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
12115 de articole in baza de date / 862 stiri noi publicate in ultimul an

Autentificare

Revista Fereastra editia nr. 125 (Martie-Aprilie 2017)
hautau 2017
hospice 2%
Conferinta EURO-Fereastra - 2017
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2016-2017 & Perspective 2018-2020 (TOP500)
SIMONSWERK