Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Sambata, 26 Mai 2018
GHID de INSTALARE
Home - Stiri - ORGANIZARE & AFACERI - CC: Noi reglementari privind participarea consortiilor la licitatiile publice
CC: Noi reglementari privind participarea consortiilor la licitatiile publice
Organizare & Afaceri Publicat de Elena Icleanu 07 Iun 2016 16:45
Consiliul Concurentei (CC) pregateste lansarea unui ghid privind respectarea regulilor de concurenta in situatia participarii sub forma de asociere la o procedura de achizitie publica. Documentul, redactat in 27 de pagini, cuprinde o serie de indrumari si recomandari pentru companiile care se asociaza pentru a participa la o procedura de achizitie publica, astfel incat acestea sa nu incalce reglementarile din domeniul concurentei.
"Legislatia in vigoare si pachetul legislativ care transpune directiva in domeniul achizitiilor publice, permit participarea la licitatii sub forma unor consortii, pentru a facilita participarea IMM-urilor, asigurandu-se un grad de concurenta ridicat. Totusi, participarea la licitatii sub forma de asociere poate genera ingrijorari din punct de vedere al concurentei si, de aceea, am considerat necesara informarea corespunzatoare a mediului de afaceri, astfel incat sa se evite incalcarea legislatiei", a declarat Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.
Proiectul ghidului cuprinde si exemple utile in autoevaluarea pe care trebuie sa o faca membrii unui consortiu, anterior depunerii ofertei, pentru a se asigura ca respecta regilile din domeniul concurentei. Documentul are la baza practica altor autoritati de concurenta din Uniunea Europeana, in special a celor din Olanda, Danemarca, Marea Britanie, dar si a Comisiei Europene (Orientarile privind aplicarea regulilor de concurenta acordurilor de cooperare pe orizontala).
Documentul mai contine informatii referitoare la modalitatile in care companiile pot sesiza Consiliului Concurentei posibile practici anticoncurentiale, precum si o descriere a puterilor de investigatie ale autoritatii de concurenta si a sanctiunilor aplicabile in situatia in care se constata incalcarea legii.
Ghidul s-a aflat in consultare publica pana la finele lunii mai 2016, in prezent Consiliul Concurentei analizand propunerile si observatiile proiectului. Pentru a consulta propunerea, click aici!
 
13004 de articole in baza de date

Autentificare

TOP-Fereastra - nr. 134 (Mai 2018)
GHID de INSTALARE
hautau 2017
hospice 2%
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2017-2018 & Perspective 2019-2023
SIMONSWERK