Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Miercuri, 23 Mai 2018
GHID de INSTALARE
Home - Stiri - Producatori de Tamplarie - VITRUM: „Moment zero” pentru targul din Milano
VITRUM: „Moment zero” pentru targul din Milano
Producatori de tamplarie Publicat de Cosmin Dincu 02 Oct 2017 17:01
Aflata la cea de-a XX-a editie, prestigioasa expozitie internationala de echipamente pentru industria sticlei si domeniile conexe, organizata in acest an in perioada 3-6 octombrie, la Fiera Milano Rho, reprezinta un adevarat „moment zero” de la care se vor stabili tendintele mondiale in domeniu, evidentiate mai precis prin spectacolul inaugural „Interpretari unice - experimente cu vitraje”, ce va avea loc marti, 3 octombrie a.c., in pavilionul 7, standurile A21-B30. De altfel, zona respectiva a fost definita ca un spatiu creat pentru tehnologie si inovare, constituind - dupa cum afirma organizatorii - „o fereastra deschisa spre design, relevand o selectie a celor mai fascinante creatii pe baza de sticla, prezentate in fata unei audiente internationale”.
„Interpretari unice - experimente cu vitraje” va insemna o colectie de obiecte exclusiviste din sticla, care constituie, dupa cum se arata intr-un comunicat, „un exemplu sofisticat si unic a creativitatii artizanilor italieni, bine cunoscuti pentru experienta lor pe plan global. De la procedeele antice de procesare a vitrajelor si pana la echipamentele si instrumentele sofisticate ale secolului XXI, care aduc la lumina produse cu design contemporan, sticla prelucrata in Italia isi dezvaluie unele dintre numeroasele sale fatete si, in lumina experientei tehnologice, exprima potentialul vast al inovarii”.
Un alt punct de atractie la ceea ce se doreste a fi „momentul zero” in industria mondiala a sticlei este constituit de salonul dedicat sticlei pentru alte aplicatii decat cele arhitecturale (hollow glass), prezentat in intregime in pavilionul 7. Dintre furnizorii de echipamente ce vor expune in pavilionul respectiv (la standul E21-G30), se distinge Bottero SpA, cu o selectie de utilaje pentru ambele segmente (sticla float si hollow), precum si cu diverse unelte, produse si sisteme dedicate industriei de vitraje float, precum li segmentelor de geamuri laminate si ambalaje din sticla.
„Valoarea segmentului italian de sticla hollow se remarca in momentul in care, potrivit unei cercetari recente, anul trecut, peste 85% din cifra de afaceri a firmelor din bransa s-a realizat la export (+1% fata de anul trecut), in timp ce vanzarile s-au majorat, in general, cu +3,5%. Exportul italian de echipamente pentru sticla hollow si-a continuat trendul ascendent (neintrerupt din 2015), cu celelalte state membre UE ca principale destinatii (dintre care se distinge Franta), dar si pe fondul unei revigorari a cererii pe continentul american (SUA si Canada, cu +41%, America Latina si Centrala, cu +75,7%), in timp ce cota exportului in Asia a ajuns la 25,61% din total”, a declarat, in preambulul deschiderii targului din Milano, Michele Gusti, presedinte al grupului Hollow Glass din cadrul asociatiei italiene a industriei sticlei GIMAV si presedinte al companiei Ocmi OTG SpA.
In fine, dar nu in ultimul rand, vizitatorii vor fi atrasi cu siguranta de lucrarile seminarului „Ce este nou in procesarea sticlei”, programat la data de 4 octombrie 2017, in Aquarius Room (Stella Polare Convention Center, Fiera Milano Rho, intrarea dinspre sud), de la ora 14.30. Cu acest prilej, furnizori precum ADI, Glaston si RCN Solutions isi vor prezenta, in premiera mondiala, cele mai noi echipamente, fiind sustinute si patru dezbateri pe teme tehnice de ultima ora, cum ar fi, de pilda, despre procedeul securizarii sticlei prin metode chimice, procedee uscate si semi-umede pentru repararea vitrajelor, sisteme automate de securizare prin temperare a sticlei float etc. Informatii suplimentare, la www.vitrum-milano.com
 
13003 de articole in baza de date

Autentificare

TOP-Fereastra - nr. 134 (Mai 2018)
GHID de INSTALARE
hautau 2017
hospice 2%
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2017-2018 & Perspective 2019-2023
SIMONSWERK