Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Luni, 19 Martie 2018
GHID de INSTALARE
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - HAUTAU ATRIUM HS, sistem liftant-glisant pentru o accesibilitate sporita
HAUTAU ATRIUM HS, sistem liftant-glisant pentru o accesibilitate sporita
Produse & Tehnologii Publicat de Ovidiu Stefanescu 24 Aug 2016 08:29
Sistemele de feronerie Atrium HS din seriile 300 si 400 asigura caracteristici de confort in utilizare, facilitate in operare, siguranta antiefractie etc., avand o stabilitate superioara si garantand o armonizare optima cu fatada. Feroneria poate echipa ansambluri cu o masa de pana la 400 kg si dimensiuni ale canaturilor de 3.235 mm x 3.300 mm, executate din toate tipurile de materiale folosite la fabricarea de ferestre/usi. Un avantaj major este constituit de faptul ca produsul permite realizarea unor elemente cu un gabarit mare, destinate instalarii la diverse categorii de aplicatii. In ceea ce priveste programul Atrium HS slim (destinat montajului la foi mobile cu mase cuprinse intre 200 kg si 400 kg), acesta este destinat echiparii unor ferestre executate din profile cu o latime vizibila foarte mica, indeplinind, astfel, cerintele arhitecturale actuale legate de maximizarea aportului de lumina naturala. Prin noua tehnologie implementata se obtine o miscare usoara si precisa, in conditii silentioase. Se permite inclusiv vitrarea pana la nivelul pragului, solicitata in cazul ansamblurilor din lemn stratificat. Pentru mase ale canatului de pana la 120 kg este disponibil modelul Atrium HS 120, caracterizat printr-o adancime scazuta de montare si un grad ridicat de manevrabilitate. Totodata, la aceasta varianta se permite utilizarea manerelor clasice de fereastra, astfel procesarea feroneriei realizandu-se in mod optimizat din punct de vedere al costurilor.
 
Confort si siguranta – caracteristici vitale pentru feroneria moderna
Un beneficiu major al tehnologiilor incorporate in sistmele Atrium HS, care asigura un nivel ridicat de functionalizate si garanteaza o prelungire a duratei de exploatare, este constituit de manevrarea sigura si confortabila, posibila gratie sistemului automat de tragere a canatului (comfort close), precum si materialelor de inalta calitate din care sunt executate mecanismele de glisare. Astfel, cu aproximativ cu 100 mm inainte de atingerea cantului principal de inchidere, usa este franata cu delicatete si trasa automat spre pozitia finala, pentru asigurarea unei inchideri etanse. Forma constructiva zvelta faciliteaza o integrare mascata a feroneriei in structura mai multor serii de profile. In varianta aplicata, disponibila suplimentar, manipularea este de asemenea confortabila, chiar si la elemente glisante grele. In ceea ce priveste sistemul activ de franare (safety stop), acesta include un nou dispozitiv de siguranta activa, care are rolul de a opri miscarea inainte de atingerea cantului principal de inchidere, ceea ce contribuie la o imbunatatire a sigurantei in exploatare. O completare a programului Atrium HS este constituita de sistemul HS Safe. In momentul coborarii canatului, doua bolturi de siguranta ies din coltarul special, umpland si reducand spatiul din falt aproape la zero. Astfel, se face aproape imposibila deschiderea neautorizata, conferind o siguranta sporita ansamblului. Informatii suplimentare, la www.hautau.de
Solicita informatii suplimentare
 
Total stiri publicate: 12870
12870 de articole in baza de date

Autentificare

Fereastra - nr. 132 (Ianuarie-Februarie 2018)
GHID de INSTALARE
hautau 2017
hospice 2%
Conferinta EURO-Fereastra - 2018
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2017-2018 & Perspective 2019-2023
SIMONSWERK