Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Vineri, 27 Aprilie 2018
GHID de INSTALARE
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - SOUDAL: Spuma poliuretanica Flexifoam, economica in utilizare
SOUDAL: Spuma poliuretanica Flexifoam, economica in utilizare
Produse & Tehnologii Publicat de Camelia Pantel 18 Sep 2015 17:08
Spuma poliuretanica Flexifoam se distinge, in cadrul produselor de profil, prin faptul ca este foarte flexibila si prezinta un factor superior de izolare fonica. In acelasi timp, are o expandare minimala dupa aplicare (mai putin de 50%), fiind, astfel, foarte economica in utilizare.
 
Flexifoam face parte din sistemul de montaj Soudal Window System
Flexifoam este o spuma monocomponenta, autoexpandabila, foarte usor utilizabila, integrand gaz propulsor fara CFC, complet inofensiv pentru stratul de ozon.
Printre caracteristicile definitorii ale produsului se afla revenirea elastica superioara si rezistenta la miscari mecanice extreme fara aparitia unor fisuri. De asemenea, Flexifoam se caracterizeaza printr-o aderenta excelenta aproape pe orice tip de materiale, printr-un factor de izolare termic si unul acustic superioare, precum si prin foarte bune proprietati de umplere a golurilor. La acestea se adauga stabilitatea excelenta, posibilitatea de aplicare precisa, datorita sistemului pentru pistolul de spuma, expandarea redusa si capacitatea sporita de "memorie" a rostului in care este aplicata. 
Factorul de izolare termica, potrivit DIN 52612-1, stabilit de MPA Hannover, este de λ = 0.0345 W/(m K), iar cel de izolare fonica in acord cu EN ISO 717-1 potrivit calculelor IFT Rosenheim atinge valorile de RST,w = 60dB (-1 ;-4) (Rost 10 mm) si RST,w = 60dB (-1 ;-4) (Rost 20 mm). Acelasi institut - IFT Rosenheim - a stabilit un factor de difuzie de 20μ (usor respirabil), in acord cu DIN EN ISO 12572 si o permeabilitate la aer care atinge valoarea de A<0.1 m³ / (h.m (daPa)2/3), potrivit DIN 18542, partea 7.2.
Spuma poliuretanica Flexifoam poate fi parte componenta a sistemului de montaj cu folii antivapori Soudal Window System. Acesta este un sistem de montare si etansare a ferestrei in cadrul caruia sunt incluse spuma poliuretanica, benzi expandabile si de izolare impotriva vaporilor si masticuri de etansare. In cadrul acestuia, spuma poliuretanica de montaj reprezinta stratul interior care are rol de izolator termic si acustic. Spuma poliuretanica realizata de Soudal confera efecte foarte bune de etansare a rosturilor, in conditiile in care orificiile dintre tocul ferestrei si perete trebuie prevazute cu un material izolant elastic. In acelasi timp, produsul se caracterizeaza printr-o structura celulara regulata, avand o absorbtie redusa de apa, un coeficient de conductibilitate termica redus si un timp scurt de prelucrare. In oferta Soudal, in functie de locul de utilizare si constructia ferestrelor, se regasesc mai multe tipuri de spuma. Disponibile in ambalaje de 750 ml, toate produsele din aceasta gama au o formula speciala, "all seasons", iarna-vara.
Cea mai noua varianta a gamei Flexifoam, respectiv Flexifoam Click & Fix, este o spuma superelastica de montare-etansare, de generatie noua, de inalta calitate, cu expansiune redusa. Prevazuta cu un conector-baioneta de tip CLICK, patentat, aceasta asigura fixare rapida si sigura a cutiei la suportul de teflon. Informatii suplimentare, la www.soudal.ro     
 
Solicita informatii suplimentare             
 
Total stiri publicate: 12945
12945 de articole in baza de date

Autentificare

Fereastra - nr. 133 (Martie-Aprilie 2018)
GHID de INSTALARE
hautau 2017
hospice 2%
Conferinta EURO-Fereastra - 2018
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2017-2018 & Perspective 2019-2023
SIMONSWERK