Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Vineri, 19 Aprilie 2024
Hilti
Home - Stiri - Actualitatea interna - ALUMIL SA: Diminuare de 6,2% a vanzarilor la nivel de grup
ALUMIL SA: Diminuare de 6,2% a vanzarilor la nivel de grup
Actualitatea interna Publicat de Cosmin Dincu 13 Dec 2012 07:48
Recent, conducerea grupului Alumil – Aluminium Industry SA, din Grecia, a prezentat rezultatele financiare la nivel de holding, aferente primelor noua luni ale anului in curs. Potrivit unui raport succint, reliefat in cadrul portalului web al grupului, consiliul director anunta – pentru perioada de referinta – atat reducerea vanzarilor, cat si scaderea profitului brut, respectiv a rezultatului din exploatare. "In mod concret, in primele trei trimestre ale anului 2012, corporatia a consemnat o scadere de aproximativ 6,2% a vanzarilor, acestea ajungand la 141,1 milioane de euro, comparativ cu 150,5 milioane de euro in acelasi interval din 2011. In acelasi timp, profitul brut s-a depreciat cu 6,9%, pana la 27,1 milioane de euro (de la 29,1 milioane de euro), iar profitul operational (reflectand rentabilitatea inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare, respectiv indicele EBITDA) s-a ridicat la 8,1 milioane de euro, reprezentand o depreciere de 17,6%, comparativ cu cele 9,8 milioane de euro. Astfel, pierderile inainte de achitarea taxelor s-au cifrat la 8,2 milioane de euro, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, cand s-au inregistrat pierderi de 6,8 milioane de euro. Consideram ca deteriorarea puternica a rezultatelor se datoreaza prabusirii pietei interne, ca urmare a recesiunii prelungite a economiei elene si restrangerii activitatii de constructii in toata regiunea balcanica, unde Alumil are un grad de expunere mai ridicat. Totodata, cresterea costurilor cu energia a avut un impact profund negativ asupra veniturilor, pe fondul sporirii continue a cheltuielilor de productie.  In ceea ce priveste rezultatele companiei-mama, vanzarile in primele noua luni a.c. s-au diminuat cu 3,2%, pana la 103,8 milioane de euro, comparativ cu 107,2 milioane de euro. La randul sau, indicatorul EBITDA s-a diminuat la aproximativ 3,1 milioane de euro, fata de cele 4,6 milioane de euro din ianuarie-septembrie 2011. In consecinta, pierderea bruta a fost de 9,4 milioane de euro (-6,6 milioane de euro in primele trei trimestre ale anului trecut), astfel incat pierderea neta a societatii-mama (dupa impozitare) a ajuns la -9,8 milioane de euro", subliniaza echipa manageriala a grupului din Grecia.
***
Concernul Alumil se claseaza printre cele mai importante societati europene specializate in extrudarea profilelor din aluminiu (ocupand prima pozitie in Grecia inca din anul 2000) si controleaza numeroase unitati de productie, retele de vanzari si depozite pentru produse utilizate la aplicatii arhitecturale si industriale, in constructii navale, transport etc. Cu 25 de filiale, din care 19 subsidiare in diverse state din Europa, Africa si Orientul Mijlociu, Alumil Group are 2.300 de angajati si detine facilitati industriale/depozite in Grecia (cinci centre), Romania, Bulgaria, Serbia, Bosnia-Hertegovina si Albania. Alumil activeaza cu succes pe 45 de piete pe patru continente (Europa, Asia, Africa si America de Nord), fiind lider in Romania si in diverse tari din Peninsula Balcanica (Serbia, Fosta Republica Iugoslava a Macedoniei – FYROM, Muntenegru, Albania si Bulgaria). Potrivit informatiilor furnizate de managerii Alumil, toate centrele Alumil (de activitati industriale si spatii de stocare) insumeaza o suprafata de 600.000 mp, din care 230.000 mp reprezinta aria aferenta fabricilor propriu-zise, a caror capacitate depaseste 80.000 de tone de profile din aluminiu pe an. La nivelul lui 2010, Alumil Group a incheiat exercitiul financiar cu o cifra de afaceri de 202,6 milioane de euro, in scadere cu 3,5% in raport cu veniturile de 209,9 milioane de euro din 2009, pentru ca in 2011 sa ajunga la 203,4 milioane de euro. In ultimul an dinaintea declansarii recesiunii (2008), Alumil – Aluminium Industry SA a inregistrat o cifra de afaceri de 285,1 milioane de euro, astfel incat holdingul nu a reusit deocamdata sa-si recupereze pierderile, ci dimpotriva – in noul context economico-financiar – acestea se adancesc. Informatii suplimentare, la www.alumil.com
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 021-336.04.17

INDEX COMPANII

SISECAM
rehau
TSV
ABONARE REVISTE
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left