Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Sambata, 16 Octombrie 2021
TERAPLAST
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - AGTA RECORD: Rezultate bune, dupa reconfirmarea integrarii in cadrul Assa Abloy
AGTA RECORD: Rezultate bune, dupa reconfirmarea integrarii in cadrul Assa Abloy
Furnizori de sisteme Publicat de Cosmin Dincu 12 Feb 2020 06:07
Dupa ce managerii corporatiei Assa Abloy au anuntat, in luna martie 2019, ca urmeaza sa preia integral afacerile Agta Record (tranzactia dintre actionarii majoritari ai Agta Record si Assa Abloy urmand sa se definitiveze in prima parte a anului 2020), compania elvetiana de productie si service, dedicata usilor pietonale automate de intrare, a continuat sa consemneze un trend ascendent al vanzarilor. Practic, ratele mari de crestere a rulajului din primele noua luni ale anului trecut s-au remarcat si in trimestrul al patrulea, iar datele privind vanzarile consolidate reflecta o majorare de +8% pentru 2019, ceea ce a dus la depasirea, in premiera, a unui prag psihologic semnificativ.
Astfel, in perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2019, vanzarile la nivel de grup, pentru Agta Record, s-au cifrat la 404,5 milioane de euro (+8%), din care 163,5 milioane de euro (+5,7%) au reprezentat venituri consemnate din activitatea de service si mentenanta. Daca se ia in considerare cifra de afaceri la rate constante de schimb, cresterea ar fi fost de +6,9%, pana la 400,2 milioane de euro, astfel incat aportul adus de rata favorabila de schimb valutar este relativ insemnat.
„Majorarea din trimestrul al patrulea a venit in urma rezultatelor deosebite din primele trei trimestre, cifra de afaceri a Agta Record situandu-se pe un puternic trend ascendent. Afacerile au fost deosebit de solide in Elvetia, Franta, SUA, Australia si, mai ales, in Europa de Est, in timp ce exportul din Elvetia s-a efectuat intr-un ritm sustinut. In plus, o crestere puternica in termeni absoluti a profitabilitatii, pentru intregul an 2019, poate fi, de asemenea, anticipata in acest moment si, cu toate ca majorarea s-ar putea datora schimbarii metodelor de calcul contabil legate de implementarea IFRS 16, performanta puternica a vanzarilor reprezinta principala premisa de majorare peste asteptari a EBITDA. Toate rezultatele vor fi de altfel confirmate la data de 24 martie 2020, cand vor fi disponibile cifrele consolidate definitive pentru anul 2019”, se precizeaza intr-un comunicat al Agta Record.
***
Societatea Agta Record lucreaza cu 2.600 de angajati si are sediul in Fehraltorf, Elvetia. Pentru anul 2018, vanzarile Agta Record au fost de 374,4 milioane de euro, iar in 2019 acestea s-au cifrat la 404,5 milioane de euro. Experienta vasta a companiei acopera proiectarea, productia, comercializarea, instalarea si intretinerea unei game largi de usi automate. Listata la Euronext Paris, Agta Record isi vinde produsele si furnizeaza servicii specifice pe plan mondial, fiind prezenta direct in 17 tari, prin intermediul unor filiale.
Achizitia Agta Record de catre Assa Abloy, anuntata anul trecut, este conditionata de aprobarea autoritatilor de reglementare si se va incheia in prima parte din 2020, dupa cum s-a reconfirmat si in cel mai recent comunicat al Agta Record. In urma incheierii achizitiei, Assa Abloy se angajeaza sa lanseze o oferta publica pentru actiunile ramase in cadrul Agta Record, reprezentand aproximativ 7% din total. Presupunand ca intreaga tranzactie se va finaliza cu succes, suma totala platita pentru achizitie si oferta, de catre Assa Abloy, se ridica la aproximativ 567 milioane de euro.
 
athena_370px
2021-video-fer
SISECAM
ghid_montaj
rehau
A aparut editia
SEPTEMBRIE 2021!
 

Autentificare

hautau 2017
hospice doneaza
SIMONSWERK
 
Culisante cu ridicare SUKI
dualsoft
nhdp

Parteneri

VBH
trocal
ALUPROF
ROTO
URBAN
PC-500-2019
GHID de INSTALARE