Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Miercuri, 28 Octombrie 2020
GHID de INSTALARE
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - ALRO primeste 243 milioane de lei ajutor de stat pentru pastrarea competitivitatii
ALRO primeste 243 milioane de lei ajutor de stat pentru pastrarea competitivitatii
Furnizori de sisteme Publicat de Stelian DINCA 09 Sep 2020 16:05
Companiile active in Romania in sectoarele care se confrunta cu costurile semnificative ale electricitatii si care sunt in mod special expuse la concurenta internationala au inceput sa primesca ajutorul de care au nevoie, dupa ce Guvernul Romaniei a aprobat, la finalul lunii mai, o Ordonanta de Urgenta privind o schema de ajutor de stat pentru marii consumatori de energie.
Astfel, primul mare consumator industrial energointensiv care si-a depus dosarul in cadrul acestei scheme de ajutor de stat, ALRO Slatina, a beneficiat de plata a aproximativ 243 de milioane de lei.
“Am promis in perioada situatiei de urgenta ca voi face tot ce este posibil pentru a ajuta si pentru a sprijini industria romaneaca sa-si pastreze competitivitatea, atat in contextul pandemiei de coronavirus, cat si in contextul complicat al unei piete globale tot mai solicitante. Iata ca astazi se vad roadele masurilor luate de Guvernul Romaniei si promisiunea pe care am facut-o incepe sa fie indeplinita. Primul mare consumator industrial energointensiv a beneficiat deja de plata a circa 243 de milioane de lei, iar in perioada care vine vor fi solutionate, si platite, dosarele urmatorilor mari consumatori. Ordonanta pe care am aprobat-o in luna mai permite sutinerea a 15 ramuri din industria Romaniei. Vorbim despre producatori care au angajati direct si pe orizonatala economiei peste 100.000 de angajati. Am reusit sa evitam riscul urias de relocare si am reusit sa aducem din nou, pentru prima data in ultimii 10 ani, competitivitatea in industria romaneasca. Putem spune, fara sa exageram, ca am salvat industria romaneasca, mai ales dupa ce masurile luate in anii trecuti au dus la marirea pretului energiei electrice, deci au pus in pericol locurile de munca ale acestor salariati”, a declarat Virgil Popescu, Ministrul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri.
Informatii despre schema de ajutor de stat
Se implementeaza si la nivelul Romaniei o schema de ajutor de stat sub forma de subventie directa, pentru consumatorii energointensivi pentru compensarea costurilor cu emisiile de gaze, transferate in pretul electricitatii, dupa modelul aplicat in alte State Membre.
Ca urmare a indeplinirii procedurii de notificare si analizarii de catre Comisie a masurii aprobate prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 81/2019, schema de ajutor de stat a fost autorizata de forul comunitar in data de 08.05.2020. Totodata, ulterior autorizarii schemei de ajutor de stat de catre Comisia Europeana a fost necesara modificarea OUG nr. 81/2019, astfel incat prevederile acesteia sa fie in concordanta cu Decizia Comisiei Europene nr. C(2020) 3146 final din 8.05.2020.
Masurile propuse prin Ordonanta de Urgenta aprobata in luna mai permit pastrarea competitivitatii firmelor din Romania in raport cu ceilalti competitori din spatiul european si din afara acestuia. Masura contribuie astfel la mentinerea competitivitatii produselor din sectoarele energointensive si permite pastrarea competitivitatii intreprinderilor atat in raport cu ceilalti competitori din afara spatiului european, care nu au instituit o schema de comercializare ETS, cat si in raport cu ceilalti competitori din Statele Membre ale Uniunii Europene, care au acordat deja astfel de masuri financiare marilor consumatori de energie. De asemenea, schema contribuie la prevenirea efectului social negativ provocat de restrangerea activitatii industriale din cauza pierderilor de competitivitate, in urma cresterii pretului energiei electrice, adica pastrarea celor aproximativ 200.000 de locuri de munca directe si indirecte din industriile afectate.
Totodata, se elimina riscul de relocare cu efect imediat in mentinerea gradului de ocupare a fortei de munca, limitarea somajului, pastrarea fortei de munca cu grad inalt de calificare in sectoarele industriale respective.
 
SISECAM
TELECOAUTOMATION
2020-video-C_
athena_370px
ghid_montaj
A aparut editia
OCTOMBRIE 2020!

Autentificare

Conferinta EURO-Fereastra - 2019
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
hautau 2017
hospice doneaza
SIMONSWERK
 
InfoliereProfile.ro
deceunink_2020
nhdp
dualsoft

Parteneri

VBH
ROTO
ALUPROF
trocal
URBAN
PC-500-2019
GHID de INSTALARE