Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Miercuri, 27 Mai 2020
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - ASSA ABLOY preia integral afacerile Agta Record
ASSA ABLOY preia integral afacerile Agta Record
Furnizori de sisteme Publicat de Cosmin Dincu 06 Mar 2019 18:40
Managerii corporatiei Assa Abloy au anuntat printr-un comunicat ca, la data de 6 martie 2019, au achizitionat 39% din actiunile producatorului elvetian de usi automate Agta Record AG, aceste actiuni adaugandu-se la participatia anterioara, de 54%, pe care Assa Abloy o detinea in prealabil. Dupa finalizarea tranzactiei, care va fi supusa aprobarii de catre autoritatile in materie de concurenta ale UE, Assa Abloy va controla aproximativ 93% din capitalul social si drepturile de vot ale societatii elvetiene, urmand sa faca o oferta publica pentru cumpararea restului de actiuni. Pretul tranzactiei a fost de aproximativ 502 milioane de euro, plata fiind facuta printr-o filiala elvetiana detinuta integral de Assa Abloy.
Dupa finalizarea ofertei publice, dupa cum se arata in comunicat, Assa Abloy intentioneaza sa puna in aplicare, in conformitate cu dispozitiile legii elvetiene privind fuziunile, o procedura de fuziune reglementata de dreptul elvetian cu privire la restul actiunilor companiei. Fuziunea va fi supusa aprobarii a cel putin 90% din membrii cu drept de vot din cadrul adunarii actionarilor Agta Record, ca societate absorbita. In cadrul acestei proceduri, Agta Record va fi integrata prin absorbtie de o filiala elvetiana detinuta integral de Assa Abloy. In urma achizitiei pachetului de actiuni, tranzactiile bursiere ale Agta au fost suspendate temporar la data de 6 martie 2019 si vor fi reluate pe 7 martie 2019.
Agta Record este o companie de productie si service dedicata usilor pietonale automate de intrare. Societatea lucreaza cu 2.600 de angajati si are sediul in Fehraltorf, Elvetia. Pentru anul 2018, vanzarile Agta Record au fost de 374,4 milioane de euro. Experienta vasta a companiei acopera proiectarea, productia, comercializarea, instalarea si intretinerea unei game largi de usi automate. Listata la Euronext Paris, Agta Record isi vinde produsele si furnizeaza servicii specifice pe plan mondial, fiind prezenta direct in 17 tari, prin intermediul unor filiale.
„Astept cu nerabdare ca Agta Record si toti angajatii sai sa se integreze cu succes in grupul Assa Abloy. Achizitia este un plus strategic pentru grup, oferind noi competente, produse si servicii si consolidand pozitia Assa Abloy pe piata usilor automate, ce este foarte competitiva, in cadrul careia, de altfel, vanzarile noastre au crescut de la 3 miliarde SEK in 2008 la 24 miliarde SEK in 2018”, a declarat Nico Delvaux, presedinte si CEO al Assa Abloy.
„Produsele Agta vor completa oferta Assa Abloy, diversificand si acoperirea geografica a vanzarilor. Agta Record are ca «record» un brand bine-cunoscut, completat de o strategie solida de dezvoltare, de produse de inalta calitate si de personal competent atat in fabricatie si servicii, cat si in management. In ceea ce ne priveste, mentinem marca Agta Record ca o zona separata de afaceri, in paralel cu activitatea noastra pe piata de usi pietonale”, a adaugat Mogens Jensen, vicepresedinte executiv al Assa Abloy si sef de divizie Entrance Systems.
Achizitia se va finaliza in trimestrul al patrulea din 2019
Potrivit comunicatului, dupa achizitionarea cotei de 39% din actiunile Agta Record in 2011, Assa Abloy a incheiat un acord cu familia fondatoare si ceilalti actionari ai Agta Finance pentru a prelua indirect si in timp o alta participatie de 54%. Assa Abloy si Agta Record vor putea acum, dupa achizitie, sa valorifice impreuna intregul potential al acestei noi colaborari, in beneficiul clientilor, angajatilor si actionarilor ambelor companii.
Assa Abloy a perceput intotdeauna compania Agta Record ca pe o societate specializata, importanta in cadrul pietei globale de usi automate, ale carei produse completeaza oferta Assa Abloy cu un brand bine-cunoscut, completat de o strategie solida si de produse si solutii de inalta calitate, toate gestionate de o echipa profesionista. Generand mai mult de 40% din totalul veniturilor ca urmare a furnizarii de servicii, Agta Record creeaza, in cadrul Assa Abloy, o baza puternica pentru venituri recurente si rentabilitate buna. In ultimii ani, Agta Record a inregistrat o crestere optima si o profitabilitate pe masura, pe diferite piete. De asemenea, a obtinut rezultate bune prin achizitiile sale recente. Se preconizeaza ca cele mai semnificative sinergii vor fi generate de vanzarea combinata a produselor, precum si de consolidarea achizitiilor, respectiv de imbunatatirile operationale si de dezvoltarea in continuare a activitatii de service.
Pretul de achizitie a pachetului de actiuni se ridica la aproximativ 502 milioane de euro, echivalentul unui pret de achizitie pe actiune de 70 de euro, ce include o prima de aproximativ 6% peste cotatia medie ponderata a actiunilor Agta Record la Euronext Paris in ultimele trei luni, care a fost de aproximativ 66,2 euro pe actiune. De altfel, Assa Abloy a investit in Agta Record inca din anul 2011, pe baza faptului ca exista o conceptie strategica unitara in cadrul ambelor companii. Assa Abloy detine in prezent 39% din actiunile Agta Record.
Achizitia este conditionata de aprobarea autoritatilor de reglementare si se va incheia in al patrulea trimestru din 2019. In urma incheierii achizitiei, Assa Abloy se angajeaza sa lanseze o oferta publica pentru actiunile ramase in cadrul Agta Record, reprezentand aproximativ 7% din total, urmand sa le cumpere tot la un pret de 70 de euro pe actiune, in functie de opinia unui evaluator independent care va fi numit de societate si confirmat printr-o decizie de aprobare a autoritatii franceze de profil (Autorité des Marchés Financiers - AMF). Presupunand ca intreaga tranzactie se va finaliza cu succes, suma totala platita pentru achizitie si oferta se ridica la aproximativ 567 milioane de euro.
Pe baza informatiilor financiare existente pentru anul 2018, atat pentru Agta Record, cat si pentru Assa Abloy, achizitia va avea in 2019 un aport de circa 5% la veniturile consolidate ale Assa Abloy, iar costurile tranzactiei si integrarii (fuziune prin absorbtie) se vor regasi in contul de profit si pierdere, dupa cum se mai arata in comunicat.
 
COVID-19
athena_370px
ghid_montaj
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

Conferinta EURO-Fereastra - 2019
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
hautau 2017
hospice doneaza
SIMONSWERK