Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Duminica, 02 Aprilie 2023
ABONARER REVISTE
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - Dan IONESCU, Profine: Prin eforturile echipei, respectam termenele de livrare
Dan IONESCU, Profine: Prin eforturile echipei, respectam termenele de livrare
Furnizori de sisteme Publicat de Ovidiu Stefanescu 24 Aug 2022 06:25
profine Romania este o companie care nu mai are nevoie de nicio prezentare. Activa pe piata de profil inca din perioada de formare a acesteia, societatea din Bucuresti s-a impus rapid, ocupand un loc de frunte in clasamentul bransei si in preferintele clientilor, in special datorita calitatii solutiilor promovate. Permanent, parteneriatele cu procesatorii locali de profile s-au aflat in centrul atentiei echipei de management, care a considerat ca doar prin cultivarea unor relatii de colaborare bazate pe incredere si respect se pot construi afaceri care sa reziste in timp. Gratie acestei strategii, subsidiara autohtona a grupului german a reusit sa depaseasca toate provocarile intampinate si sa se consolideze permanent, in pofida crizelor succesive ce au marcat piata in ultimele doua decenii. Dan Ionescu, managerul general al societatii, este un bun exemplu de administrator care a reusit sa optimizeze operatiunile profine Romania si, prin implementarea consecventa a strategiei generale a grupului, sa mentina competitivitatea la un nivel inalt. In continuare, oficialul companiei se refera la conjunctura actuala, precum si la recentele lansari de produse, care vor aduce schimbari importante de perceptie in ceea ce priveste raportarea la principiile de sustenabilitate.
 
- Ce modificari ati remarcat in ultima perioada in ceea ce priveste evolutia pietei de tamplarie termoizolanta din Romania, mai ales avand in vedere cele mai recente provocari geopolitice?
- In mod mai mult sau mai putin surprinzator, in 2021 am reusit o imbunatatire neta a performantei financiare, bazate pe doua elemente. In primul rand, este vorba despre marirea preturilor pentru a compensa majorarile de costuri pentru materiile prime directe (pulbere din PVC, aditivi, stabilizatori etc.) si indirecte (otel pentru ranforsare, accesorii), iar in al doilea rand despre o majorare simtitoare a cererii partenerilor din Romania. Acest din urma fenomen a avut loc pe fondul unor blocaje temporare care au afectat partial lanturile de aprovizionare, dar si pe cel al unor intarzieri ale livrarilor realizate de principalii nostri furnizori. Din fericire, gratie unor eforturi comune deosebite, depuse la nivelul tuturor departamentelor, pornind de la cel de achizitie a materialelor si terminand cu diviziile de vanzare si distributie, am reusit sa facem fata tuturor provocarilor. A fost un test deosebit de dur pe care l-am trecut cu brio. Practic, printr-o mobilizare exemplara in toate tarile unde activam si prin identificarea unor solutii optime la toate problemele intampinate am putut sa ne indeplinim intocmai si la timp obligatiile contractuale de livrare, chiar daca uneori au mai aparut mici intarzieri inerente. Practic, in perioada analizata putem afirma ca profine a reusit livrarea la nivel global a unor cantitati-record de profile, care confirma pozitia de lider al industriei in care activam. 
 
- Cum va raportati la trendurile actuale in materie de sustenabilitate, prin prisma produselor pe care le promovati?
- Anul 2022 ar fi trebuit sa fie dominat, pentru industria de ferestre, de targul de la Nürnberg, insa pandemia si alti factori perturbatori au determinat o evolutie diferita a situatiei. Desi nu ne-am dorit acest lucru, nu am folosit oportunitatea oferita de Fensterbau/Frontale de a ne reintalni cu partenerii si de a le prezenta acestora noutatile pregatite de echipele noastre de tehnicieni si proiectanti. Intrucat existau mai multe proiecte care trebuiau deja sa fie lansate si prezentate de mai mult timp, am optat pentru realizarea unui eveniment propriu la sediul nostru din Pirmasens - Germania, unde odata cu marcarea a 125 ani de la infiintarea marcii Kömmerling si rebranding-ul acesteia, am beneficiat de un cadru propice care ne-a permis sa prezentam cele mai recente inovatii din portofoliu. Dintre acestea, s-au remarcat ReFrame - un sistem obtinut 100% din materie prima reciclata, AluNext - un nou profil hibrid cu miez din PVC reciclat si placat cu aluminiu la interior si exterior (care se realizeaza din fabrica) sau proStratoTec - sistemul cu adancime constructiva de 88 mm cu vitraj lipit, avand pereti interiori din fibra de sticla ce elimina necesitatea instalarii unor profile de ranforsare.
 
- Care au fost performantele financiare consemnate de profine in Romania in anul anterior si ce va propuneti pentru 2022? 
- La nivel de grup, cifra de afaceri din 2021 a fost peste valorile prognozate si acelasi lucru putem spune si despre filiala din Romania, care a avut rezultate peste asteptari. In ceea ce priveste orizontul apropiat, mizam pe o continuitate si ne bazam pe faptul ca situatia economica este similara celei din anul precedent. In plus, speram ca in curand sa primim vesti bune legate de finalul crizei sanitare. O parte din rezultatele bune s-au datorat inclusiv politicilor implementate de grup, care pentru adaptarea la noile cerinte ale pietei a realizat investitii in dezvoltarea capacitatilor de productie (cum s-a intamplat in Bosnia-Hertegovina, Polonia, China, Brazilia, Marea Britanie, Federatia Rusa) si a demarat noi parteneriate strategice cu dezvoltatori locali (in Japonia si Coreea de Sud, de exemplu). 
 
- Cand estimati ca piata de profil va reveni la conditii normale de functionare? 
- La ora actuala putem afirma fara teama de a gresi ca piata functioneaza foarte aproape de parametrii normali. Lantul de aprovizionare s-a adaptat noilor conditii specifice, chiar daca mai exista anumite intarzieri la furnizori sau majorari de pret ce afecteaza intreaga bransa si sunt cauzate in special de criza energetica accentuata de conflictul din Ucraina. Ceea ce trebuie sa facem este doar sa identificam solutiile corecte pentru a atenua aceste intarzieri, astfel incat partenerii locali - producatori de tamplarie cu profile PVC Kömmerling - sa resimta cat mai putin aceste socuri. S-ar putea spune ca aceasta este noua normalitate la care cu totii vom fi nevoiti sa ne adaptam treptat. 
 
- Ce impact au noile strategii comunitare referitoare la protectia climatica, reducerea amprentei de carbon, eficienta energetica etc. asupra industriei de profil? 
- Din acest punct de vedere, profine este din nou un deschizator de drumuri. Protectia climatica, sustenabilitatea si eficienta energetica sunt prioritati clare ale strategiei noastre de dezvoltare. Concret, avem ca obiectiv major atingerea unui nivel inalt de reciclare a produselor de pe pietele de desfacere a acestora. De asemenea, suntem acreditati de TÜV Rheinland cu ISO 50001. Pe plan local, in acest an derulam o investitie la sediul din Bragadiru care consta in montarea de panouri fotovoltaice si a unui punct de incarcare pentru autovehicule electrice, aliniindu-ne astfel politicilor implementate la nivel de grup. De exemplu, profine in colaborare cu compania Wirth din Waghäusel - Germania a fondat un furnizor comun de servicii energetice, denumit profine Energy, care are ca sarcina principala castigarea in mare masura a independentei energetice a celor 29 de unitati de productie, exploatand parcurile fotovoltaice proprii. In acest fel s-ar majora semnificativ eficienta aprovizionarii si profitabilitatea individuala. Clientii nostri vor putea beneficia, de asemenea, de know-how-ul furnizorului de servicii energetice si vor avea sansa de a proiecta propriul viitor energetic intr-un mod ecologic, in proiecte comune cu profine Energy. Dupa cum afirma CEO-ul grupului, Dr. Peter Mrosik, profine simbolizeaza sustenabilitatea si economia circulara. Avem o atitudine si o viziune clare, din acest punct de vedere. Prin urmare, infiintarea profine Energy GmbH si investitiile in energii regenerabile sunt un pas logic in aceasta strategie de dezvoltare, pentru sustinerea careia ii asteptam pe toti partenerii sa ni se alature, inclusiv pe cei din Romania.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 021-336.04.17
TSV
2021-video-fer
SISECAM
rehau
TOP-500-PRODUCERS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
 

Autentificare

simonswerk left
hospice doneaza