Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Marti, 23 Iulie 2024
Hilti
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - GLASTON: Automatizarea si cererea de vitraje eficiente sustin activitatea grupului
GLASTON: Automatizarea si cererea de vitraje eficiente sustin activitatea grupului
Furnizori de sisteme Publicat de Ovidiu Stefanescu 02 Iul 2024 06:00
In intervalul ianuarie - martie a.c., comenzile primite de Glaston s-au ridicat la 46,6 de milioane de euro, iar vanzarile au cumulat 55,8 milioane de euro, fata de 51,3 milioane de euro in perioada de referinta. Veniturile operationale au sporit de la 3 milioane de euro la 3,6 milioane de euro, reprezentand 6,4% din vanzarile nete. Evolutia prudenta a pietelor de echipamente de prelucrare a sticlei arhitecturale a continuat in primul trimestru din 2024, au observat oficialii grupului. In pofida inceputului timid, Glaston se asteapta ca pietele pe care activeaza sa inceapa sa se redreseze. Pentru echipamentele de prelucrare a sticlei pentru mobilitate, se asteapta ca evolutia pozitiva din China sa continue. Pe fondul incertitudinii economice globale si al tensiunilor geopolitice crescute, exista o imprevizibilitate mai mare decat in mod normal in ceea ce priveste procesul decizional al clientilor, au mai aratat reprezentantii companie. Cu toate ca portofoliul de comenzi a fost mai mic la inceputul lui 2024, Glaston Corporation estimeaza ca vanzarile sale nete si EBITA comparabil vor ramane la acelasi nivel sau vor creste usor in 2024 fata de nivelurile raportate pentru precedentul an fiscal, cand vanzarile nete s-au ridicat la 219,7 milioane de euro, iar EBITA a fost de 14,9 milioane de euro. In prezent, activitatea pe piata de constructiilor este destul de lenta si, de aceea, compania a initiat deja actiuni de reducere a costurilor si va implementa masuri suplimentare in functie de evolutia situatiei. Glaston are un portofoliu de produse si servicii extins si versatil, iar stabilitatea livrarilor este asigurata inclusiv de diversitatea pietelor de desfacere. Prin dezvoltarea continua a produselor se spera la o imbunatatire a pozitiei competitive, iar tendinta de automatizare a industriei si accentul pus pe produsele din sticla eficiente din punct de vedere energetic vor sustine activitatea din perioada urmatoare. Pe plan national, echipamentele Glaston sunt livrate de According Group, din Iasi, care a realizat in 2022 vanzari de 96,31 milioane de lei, cu peste 24% mai mari fata de cele din anul anterior.
 
SISECAM
ABONARE REVISTE
rehau
TSV
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left