Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Joi, 23 Ianuarie 2025
Hilti
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - HOMAG GROUP: Crestere de 10% a portofoliului de comenzi
HOMAG GROUP: Crestere de 10% a portofoliului de comenzi
Furnizori de sisteme Publicat de Cosmin Dincu 15 Mai 2015 18:31
Managerii concernului Homag Group – lider mondial in domeniul echipamentelor pentru industria prelucrarii lemnului – au anuntat cu prilejul publicarii rezultatelor financiare din trimestrul intai a.c. ca, pe fondul dezvoltarii cererii in zonele cu potential si al repozitionarii rapide pe piata globala, startul afacerilor cu echipamente a fost optim in primele trei luni din 2015. „Intervalul fiscal analizat a reprezentat un succes, din mai multe motive, cum ar fi sporirea vanzarilor cu 26% (inclusiv prin aportul companiei recent integrate Stiles Inc), majorarea cu 10% a portofoliului de contracte si comenzi, imbunatatirea indicatorilor de performanta si, nu in ultimul rand, faptul ca integrarea Homag in cadrul grupului Dürr (noul actionar majoritar al firmei) decurge conform planului initial. Mai mult, suntem in masura sa raportam imbunatatiri vizibile ale cererii in Europa de Est si de Vest, la fel ca si in Asia, cu precadere in China, ceea ce a permis si o majorare a indicatorului rentabilitatii EBITDA cu peste 50%, determinand dublarea EBIT. Elaborarea programului de optimizare intitulat Focus se apropie de final, acesta vizand cu precadere securizarea afacerii si cresterea competitivitatii grupului Homag pe termen lung. Implementarea propriu-zisa este planificata sa inceapa in iunie 2015 si va presupune, printre altele, expansiunea afacerilor in China si SUA, dezvoltarea diviziei de servicii, consolidarea procesului de inovare pe segmentul liniilor complete de procesare a lemnului, managementul IT si al proceselor operationale etc. si, nu in ultimul rand, realinierea organizatorica sub sloganul «Un singur Homag». Dupa succesul consemnat la expozitia Ligna, din mai 2015, confirmam, astfel, planurile ambitioase stabilite pentru anul in curs si, in perspectiva unei cereri consistente la finele lunii martie a.c., ne bazam pe o strategie in general optimista, modificand in sens pozitiv indicatorii de performanta. Practic, considerand ca recuperarea economica globala va fi cea anuntata de experti, pentru 2015 anticipam un stoc de contracte si comenzi care sa se plaseze intre 940 milioane de euro si 960 milioane de euro, in asa fel incat rulajul grupului sa fie cuprins intre 950 milioane de euro si 970 milioane de euro, apropiindu-ne tot mai mult de pragul psihologic de un miliard de euro. Diminuarea substantiala a cheltuielilor extraordinare ne va permite, de asemenea, o majorare fara precedent a profitabilitatii nete, estimate sa ajunga la 33 milioane de euro. De asemenea, pe termen lung, mai precis in anul 2020, ne-am propus ca tinta o cifra de afaceri care sa se situeze la cel putin 1,25 miliarde euro, cu o rata a EBIT de minimum 10 procente”, a precizat Ralph Heuwing, presedintele holdingului.
Nivel record in ceea ce priveste stocul de contracte
Prezentand in fata investitorilor institutionali cifrele raportate in intervalul de referinta, Ralph Heuwing a subliniat ca primul trimestru din 2015 a insemnat o perioada in care cifra de afaceri a ajuns la 254,3 milioane de euro, plasandu-se astfel la o cota mult superioara celei aferente trimestrului intai din 2014 (mai precis, 204,8 milioane de euro). Astfel, vanzarile reflecta cu acuratete evolutia comenzilor, care s-au plasat la o cota acumulata de 287,2 milioane de euro, in crestere raportat la valoarea de 260 milioane de euro din ianuarie-martie 2014. De aceea, la 31 martie 2015, portofoliul de contracte a totalizat 354,1 milioane de euro, fiind in crestere cu 20,4% fata de ianuarie-martie 2014, cand s-au consemnat 294 milioane de euro, respectiv in comparatie cu pragul-record al anului trecut (307,3 milioane de euro) Livrarile din Europa Centrala au reprezentat 54,37 milioane de euro (sau 21,5% din total), reflectand o crestere de 6,1% (fata de suma de 51,24 milioane de euro din exercitiul fiscal similar al anului precedent), iar cele din zona vestica a continentului s-au plasat la 38,33 milioane de euro (15,1%), ceea ce a insemnat o sporire de 17,6% pornind la cele 32,61 milioane de euro din trimestrul intai din 2014. In Europa de Est (inclusiv Romania), fluctuatia sezoniera a comenzilor a adus insa un regres de -40,3%, ceea ce a corespuns unui aport de 30,53 milioane de euro (12%) la cifra de afaceri totala din ianuarie-martie a.c., fata de cele 51,14 milioane de euro din primul trimestru al anului trecut, in vreme ce incasarile obtinute de subsidiarele ce actioneaza in diverse alte tari din intreaga lume au fost relativ substantiale. Astfel, pentru America de Nord (cu o contributie de 19,3% sau 48,96 milioane de euro), America Latina (1,6% sau 4,06 milioane de euro), Asia-Pacific (29,9% sau 76,15 milioane de euro) si Africa (0,7% sau 1,9 milioane de euro) au fost raportate fluctuatii ale vanzarilor de +90,7%, -39%, +115,4%, respectiv -7,3%.
Conducerea companiei a comentat aceste rezultate afirmand ca, pe parcursul perioadei analizate, cele mai bune rezultate au fost consemnate in regiunile cu potential sporit de recuperare a pierderilor generate de recesiune, cum ar fi Asia-Pacific, America de Nord (unde vanzarile au fost impulsionate substantial, intr-un ritm fara precedent, de noua subsidiara Stiles, ce reprezinta liderul pietei din SUA) si Europa de Vest, tendinta ce s-ar putea observa si in 2015. In schimb, in Europa de Est si America de Sud s-au remarcat deprecieri puternice, dar posibil temporare, ale vanzarilor, iar pentru firma-mama, din Germania, livrarile pe plan local s-au restrans cu 11,1%. In consecinta, cota acestora in total s-a depreciat de la 18,8% in trimestrul intai din 2014 la 13,5% in intervalul corespunzator din acest an.
***
Echipamentele automate de procesare a tamplariei din lemn fabricate de Homag Group sunt livrate pe plan local prin intermediul companiei Sorin Mihai – Utilaje pentru Prelucrarea Lemnului SRL. Conform celor mai recente date oficiale disponibile pentru 2013, firma din Brasov, care are 27 de angajati, a realizat vanzari similare celor din exercitiile financiare anterioare, cifra de afaceri neta situandu-se la aproximativ 6,28 milioane de lei. Informatii suplimentare, la www.homag-group.com
 
ABONARE REVISTE
SISECAM
TSV
rehau
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
 
hospice doneaza
simonswerk left