Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Vineri, 12 August 2022
Meesenburg
PAGINA PERSONALIZATA


STÜRTZ ROMANIA

STÜRTZ ROMANIA

Adresa: Str. Tudor Arghezi nr. 16, Brasov, Judet Brasov
Telefon: 0744-189.347 , 0740-403.091
Fax: -
Web site: www.stuertz.com
Domenii: Utilaje, scule, echipamente
Descriere activitate
Productie, import si distributie de echipamente pentru tamplarie PVC si aluminiu
Prezentare companie/institutie
STURTZ, alaturi de firmele de tamplarie in procesul de digitalizare
 
 
 
 
 
 
Matthias Hennecke
Functia/Firma: President Sales and Marketing, Sturtz Maschinenbau GmbH.
 
Grupul Sturtz, cu sediul central in Neustadt (Wied) - Germania, s-a extins recent prin integrarea in cadrul unui grup de marime mijlocie, cu ajutorul caruia compania va continua procesul de consolidare la nivel national si international. Este vorba despre firma Capiton AG, o societate independenta cu capital privat, cu sediul in Berlin, care a preluat Sturtz de la un fond de investitii, administrat de CGS Management AG. Impreuna cu CGS, echipa Sturtz a implementat cu succes strategia cuprinzatoare de internationalizare a grupului inca din anul 2017, concentrandu-se in mod constant pe produse noi si inovatoare. Prin extinderea distributiei proprii in Europa si infiintarea de noi filiale in Polonia, Romania si China, clientii de pe cele mai importante piete regionale beneficiaza pe plan local de serviciile de distributie puse la dispozitie de firma germana. In SUA, cota de piata a crescut semnificativ, iar pozitia de lider in inovare s-a consolidat, ceea ce a asigurat dezvoltare substantiala. Managementul Sturtz a subliniat ca evolutia din ultimii ani a fost foarte dinamica, multe dintre obiectivele propuse fiind atinse gratie cooperarii cu CGS. Prin integrarea in Capiton AG se doreste o popularizare si mai accentuata a marcii in intreaga lume. La randul lor, oficialii Capiton au asteptari pozitive in ceea ce priveste preluarea Sturtz, propunandu-si sa dezvolte capacitatile tehnologice ale companiei, pentru a continua accelerarea extinderii internationale si pentru a contribui la modelarea urmatorului capitol dintr-o poveste de succes.
 
- Caracterizati cererea pe segmentul in care activati, in perioada marcata de pandemie. In ce masura a fost afectat Sturtz de dificultatile inerente crizei sanitare?
- Cererea de utilaje pentru productia de ferestre si usi a crescut considerabil in ultimul an si jumatate, in special datorita orientarii predilecte a companiei in directia automatizarii unitatilor proprii de fabricatie. Motivele se regasesc, in principal, in deficitul cronic de muncitori calificati, care a fost puternic amplificat de pandemie, precum si de cresterea sustinuta a industriei constructiilor - atat proiecte noi, cat si de renovare. Anticipam ca in continuare cererea de elemente de constructie din categoria ferestrelor si usilor va ramane foarte mare.
- Cum a evoluat compania din punct de vedere al rezultatelor financiare in ultima perioada?
- Vanzarile Grupului Sturtz au crescut in mod incurajator in 2020, in pofida impactului exercitat de criza sanitara. Au fost achizitionate noi comenzi inclusiv din Romania. Prin urmare, subsidiara locala va fi consolidata prin cooptarea unui expert in vanzari in anul 2022.
- Oferiti detalii despre masurile pe care le-ati luat pentru a aborda in mod optim complexitatea dificultatilor actuale?
- Atunci cand virusul s-a raspandit in Europa, am reactionat fara ezitare. Am stabilit rapid, in cadrul companiei, zone de protectie, pentru a mentine productia si a asigura o functionare cat mai sigura si mai usor de urmarit. Lanturile potentiale de infectie ar fi fost astfel intrerupte. In plus, am implementat concepte cuprinzatoare de igiena, inclusiv controale pentru vizitatori, masti, statii de dezinfectie, testare regulata, precum si o serie de alte reglementari referitoare la munca la distanta. Angajatii nostri au aplicat si sustinut aceste reglementari si, datorita devotamentului lor, am reusit sa trecem prin aceasta perioada dificila, fara a consemna avarii si a ne confrunta cu inchideri ale productiei.
- Cum gestioneaza Sturtz problemele actuale ale lanturilor de aprovizionare si de volatilitatea preturilor materiilor prime?
- Grupul nostru este in prezent afectat doar marginal de deficitele de aprovizionare. Datorita unor politici de achizitii si depozitare orientate spre viitor, precum si unei relatii de cooperare cu mai multi furnizori, toate proiectele noastre au putut si pot fi finalizate la timp.
- Mentionati inovatiile pe care le-ati lansat recent sau intentionati sa le lansati la urmatoarele targuri de profil.
- Este de la sine inteles ca Sturtz va participa la viitoarea editie a expozitiei internationale Fensterbau Frontale 2022, care se va organiza in mod traditional la centrul specializat de la Nurnberg, grupul nostru fiind unul dintre cei mai importanti furnizori de solutii in domeniul productiei de ferestre si usi. La editia din primavara anului urmator, accentul se va pune, din nou, pe sistemele automatizate.
- Cum credeti ca va evolua industria de utilaje pe termen lung, avand in vedere accentul pus pe digitalizare, Industry 4.0 etc.?
- Intr-un orizont temporal mai indepartat, automatizarea va avea o influenta tot mai mare pe segmentul nostru de piata, iar deficitul de muncitori calificati deja mentionat anterior va accelera si mai mult tendinta respectiva. Digitalizarea, robotica si Industry 4.0 sunt deja domenii in care oferim solutii excelente. Cu toate acestea, companiile ezita adesea sa initieze investitiile corespunzatoare. Trebuie precizat ca nu doar pasul catre alocarile financiare necesare, ci si acceptarea procesului de schimbare in cadrul companiei constituie elemente cruciale pentru o implementare cu succes a fabricii digitale. Ceea ce este de cea mai mare importanta pentru noi si pentru intreaga industrie de profil este sa trecem de la euforia cuvintelor la moda la concepte atotcuprinzatoare Numai atunci clientii nostri vor putea face pasul inainte de la solutiile individuale la un concept strategic, integrat, care poate exploata pe deplin potentialul digitalizarii. Suntem bucurosi sa ne insotim partenerii pe aceasta cale, in calitate de furnizor de solutii si sa le oferim o imagine clara a obiectivelor legate de fabrica 100% digitalizata.
***
Cu aproximativ 270 de angajati in intreaga lume, Sturtz Maschinenbau GmbH este unul dintre cei mai mari producatori mondiali de masini si instalatii complete pentru fabricarea de ferestre din mase plastice. De la masinile individuale, la sisteme complete de automatizare, compania stabileste standarde globale in ceea ce priveste tehnologia si automatizarea. Prin solutiile orientate catre utilizator, inovatiile continue si sistemele modulare, Sturtz sprijina atat companiile mici si mijlocii, cat si societatile industriale de mari dimensiuni in cresterea eficientei si profitabilitatii proceselor de fabricatie. Gama extinsa de produse include centre de prelucrare, utilaje de sudare si dabavurare, masini pentru montarea garniturilor si sortarea sticlei, sisteme logistice etc. In plus, Grupul Sturtz ofera clientilor sai echipamente complete si solutii software personalizate. Portofoliul este completat de consultanta bazata pe experienta, management al proiectelor si servicii inovatoare post-vanzare.
(articol aparut in revista Fereastra, editia Noiembrie/Decembrie 2021)

Stiri & Comunicate

ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 021-336.04.17
SISECAM
RT
rehau
2021-video-fer
TOP-500-PRODUCERS
A aparut editia
AUGUST 2022!
 

Autentificare

simonswerk left
hospice doneaza