Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Vineri, 12 August 2022
Meesenburg
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - PENOSIL: Piata se va orienta, in 2018, catre produse de calitate
PENOSIL: Piata se va orienta, in 2018, catre produse de calitate
Furnizori de sisteme Publicat de Camelia Pantel 15 Ian 2018 07:00
Sebastian Carstoiu, Country Manager in cadrul Penosil, este de parere ca, in 2018, piata de profil va fi marcata, ca si anul trecut, de criza materiilor prime chimice, care a fost o adevarata provocare pentru toti operatorii din industria etansarilor in constructii. Disponibilitatea materiilor prime se mentine, in continuare, la cote reduse, in timp ce preturile au crescut si cu pana la 100%. Chiar si in acest caz, oferta de materii prime se mentine la un nivel foarte scazut, ceea ce pune presiune pe producatori si contribuie la cresterea costurilor produselor finite si a celor de tranzactionare. „China are cheia, detinand cea mai mare capacitate de productie chimica si exercitand o influenta globala majora. Pana in 2015, pretul petrolului si al materiilor prime chimice a fost scazut, ajungand spre minime istorice, insa in 2016 si-au facut tot mai simtita prezenta politicile «green», ce presupun implementarea de legi stricte si aplicarea unor taxe suplimentare pentru protectia mediului, obligand companiile din industria chimica sa reduca poluarea cu 40% si creand un deficit semnificativ de materii prime. Aceasta situatie a generat scumpiri bruste si repetate de-a lungul anului 2017, creand turbulente si un efect de migratie intre producatorii si operatorii din zona de distributie a produselor finite. Preturile la polimeri, MDI si alte componente au crescut cu valori cuprinse intre 70% si 120%, ducand la un pret de vanzare a produselor finite mai mare cu 25%-35% acum, fata de cel de la inceputul anului trecut. Previziunile sunt de mentinere a acestui nivel ridicat al preturilor si in 2018, deoarece cresterea sectorului constructiilor in Europa este semnificativa, iar cererea depaseste, in continuare, capacitatea de productie. Pentru 2019-2020, este posibila o temperare si o usoara revenire a preturilor, prin consolidarea activitatii unor noi unitati de productie de materii prime chimice in Emiratele Arabe Unite si prin extinderea unor linii de productie in Europa”, a mai precizat managerul firmei. Oficialul Penosil considera, de asemenea, ca exista si un aspect pozitiv in aceasta situatie, care va duce la cresterea interesului beneficiarilor pentru produse de incredere si performante, subliniind: „Partea buna a acestei crize este imbunatatirea ofertei pentru piata, atat pentru cei ce se ocupa de tranzactii, cat si pentru utilizatorul final. Caci solutiile indoielnice calitativ si compromisurile vor fi limitate, neputand avea continuitate in aprovizionare”.
Compania Penosil activeaza pe piata din Romania in calitate de reprezentant al Wolf Group, cu activitate globala, in peste 80 de tari. Totodata, detine o cota de piata (cumulata) de peste 20%, care include marca principala - Penosil, dar si etichete private pentru importanti operatori din industria de profil. Informatii suplimentare, la www.penosil.com/ro/
 
RT
rehau
2021-video-fer
SISECAM
TOP-500-PRODUCERS
A aparut editia
AUGUST 2022!
 

Autentificare

simonswerk left
hospice doneaza