Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Marti, 23 Iulie 2024
Hilti
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - Pietta Glass Working si-a deschis portile in cadrul Programului "Saptamana Verde"
Pietta Glass Working si-a deschis portile in cadrul Programului "Saptamana Verde"
Furnizori de sisteme Publicat de Stelian DINCA 03 Mai 2023 10:33
In cadrul programului national „Saptamana Verde", peste 100 de elevi de la Scoala Gimnaziala „Ioan A. Bassarabescu” din Ploiesti au vizitat fabrica Pietta Glass Working din Valenii de Munte, unul dintre cei mai importanti procesatori de sticla de pe piata din Europa, parte a Grupului Saint-Gobain.
La finalul lunii aprilie, elevii au descoperit cum se proceseaza sticla pentru varii industrii, cum ar fi sticla pentru fatade, sticla pentru vitrine frigorifice, pentru aparatura electrocasnica, dar si sticla pentru industria auto.
Cu aceasta ocazie, echipa Saint-Gobain le-a reamintit copiilor cat este de important sa avem grija de resursele Planetei si de mediul inconjurator.
Iata impresiile cadrelor didactice si ale elevilor cu ocazia acestei vizite
„Saptamana Verde” este cea mai recenta modalitate de invatare, explorare si integrare a problemelor de mediu in viata elevilor. Aceasta saptamana reprezinta mijlocul prin care cei mici descopera si exploreaza natura impreuna cu tot ceea ce ne inconjoara.
Una dintre activitatile pe care le-am desfasurat impreuna cu elevii a fost vizita la fabrica de procesare a sticlei din Valenii de Munte. Am avut deosebita ocazie sa ne familiarizam cu intregul proces care se desfasoara in fabrica. De asemenea, am primit un tur complet din “viata” unui produs din sticla (taiere, curatare, ambalare etc.), dar si din viata echipei Saint-Gobain (prezentarea sarcinilor de lucru).
Vizita noastra a inceput cu prezentarea produselor realizate aici: sticla pentru fatadele cladirilor, sticla pentru aparatele electrocasnice, sticla pentru balustrade, termopane etc. Apoi, am avut parte de instructajul privind siguranta si protectia muncii, ne-au fost explicate riscurile si masurile de protectie specifice locului de munca.
In plus, pentru a intari spiritul ecologic al elevilor, acestora li s-au prezentat diferite modalitati de folosire responsabila a resurselor si de reciclare a produselor. Dupa instructaj, ne-au fost prezentate toate etapele procesului tehnologic - de la prima etapa, unde sticla este taiata la dimensiunile dorite, pana se ajunge la produsul finit care este dat spre comercializare.
Copiii au fost foarte incantati ca au pasit in incinta fabricii ca niste ,,adevarati muncitori”, fiind imbracati cu echipament de protectie. Au fost impresionati ca au aflat multe informatii despre sticla, ca au vazut cum se poate taia sticla fara a se sparge, cum se curata, cum se ambaleaza, cum diferitele utilaje/robotei realizeaza anumite sarcini.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 021-336.04.17
ABONARE REVISTE
SISECAM
TSV
rehau
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left