INDEX COMPANII | Inscriere/Adaugare |
![]() |
ALUPROF SYSTEM ROMANIA SRL |
Adresa: A1 Business Park, Aleea Maria - Laura nr 13, Dragomiresti-Deal, Judet Ilfov |
Telefon: 0374-004.594 |
Fax: - |
E-mail: aluminiu@aluprof.ro; rulouri@aluprof.ro |
Web site: www.aluprof.eu |
Domenii: Profile aluminiu & materiale pentru placari |
Descriere activitate Sisteme arhitecturale din aluminiu pentru usi/ferestre, pereti cortina, compartimentari interioare; usi/ferestre/pereti cortina rezistenti la foc; sisteme de rulouri, porti industriale, jaluzele venetiene, parasolare tip screen/rolete, usi de garaj si plase impotriva insectelor. |
Prezentare companie/institutie ALUPROF: Cifra de afaceri de 13 milioane de euro in 2021
![]() Hubert Nuckowski (42 de ani)
Functia/Firma: General Manager, Aluprof System Romania;
Experienta profesionala: 10 ani in domeniul sistemelor dedicate tamplariei termoizolante.
Anul 2021 a reprezentat inca 12 luni de succes pentru compania Aluprof System Romania, cifra de afaceri inregistrata pe plan national depasind pragul de 13 milioane de euro. Hubert Nuckowski, General Manager in cadrul firmei, precizeaza ca in 2021 a fost inregistrata o crestere procentuala de peste 30% a incasarilor fata de anul 2020, ceea ce a consolidat pozitia companiei in acest domeniu la nivel national. Totodata, aceste rezultate ofera oportunitatea ca managerii firmei sa priveasca cu incredere din punct de vedere financiar si la nivelul anului 2022, pentru care isi propun o crestere procentuala reprezentata prin doua cifre, neluand in considerare eventuale majorari de pret la care nu au recurs deocamdata. Obiectivul principal din acest an in Romania, pentru reprezentanta din tara noastra a grupului polonez Aluprof, este constituit de finalizarea unui showroom situat in centrul propriu logistic si operational din cadrul complexului A1 Business Park. Acestui obiectiv i se adauga si alte directii de dezvoltare suplimentare.
- Nominalizati principalele noutati / sisteme lansate de Aluprof in ultima perioada.
- Anul 2021 a adus, dupa cum Aluprof si-a obisnuit deja clientii, numeroase noutati, respectiv sisteme si solutii care au fost dezvoltate in centrul de cercetare al grupului si apoi fabricate in unitatile proprii de productie din Bielsko-Biala si Opole (Polonia). Ne referim aici atat la sisteme si solutii ca MB-79N (sistem pentru tamplaria termoizolanta eficienta din punct de vedere energetic), MB-Harmony Office (sistem pentru partitii interioare care asigura o excelenta atenuare fonica), MB-86WW (sistem pentru ansamblurile termoizolante destinat aplicatiilor de tipul "window-wall"), MB-Skyline Type R (sistem pentru ferestre si usi glisante cu design minimalist), cat si la sisteme din gama solutiilor de umbrire ca MB-SkyFlow (sistem de jaluzele venetiene exterioare) si MB-SkyRoll (sistem de rolete textile exterioare), fara a mai lua in calcul si alte solutii realizate, gandite ca upgrade-uri pentru sistemele deja existente.
![]() - In ce masura considerati ca livrarile de sisteme arhitecturale din aluminiu vor fi impulsionate de actualele tendinte in materie de protectie climatica, sustenabilitate, amprenta de carbon etc.?
- Speram ca si in Romania sa se puna accentul tot mai mult pe solutii eficiente energetic si pe sustenabilitate si spunem acest lucru din pozitia unuia dintre liderii europeni ai domeniului. Nu reprezinta un secret pentru nimeni faptul ca Aluprof este un adevarat ambasador al caselor pasive, avand numeroase sisteme certificate in acest sens de catre Passive House Institute (MB-104SI, MB-104Aero, MB-SR50N TT, MB-SR50 N HI+, SP& SP-E) sau Cradle to Cradle (MB-ST50N HI+, MB-70, MB-70HI, MB-70 Casement, MB-86SI, MB-86 Casement, MB-86ST).
Numai in cursul anului 2021 am reusit sa inregistram o crestere de peste 15% a ponderii solutiilor pentru cladiri certificate BREEAM si Leed in activitatea proprie. Mai mult, prin seriile de seminarii web oferite executantilor, arhitectilor si in general tuturor persoanelor interesate de aceste sisteme, incercam sa ne aducem contributia la instruirea temeinica a operatorilor pietei in acest domeniu, constienti fiind de faptul ca industria constructiilor este responsabila pentru 38% din emisiile de bioxid de carbon ale unei cladiri. Astfel, 28% din acest procent se datoreaza exploatarii cladirii si 10% consumului de energie necesar producerii materialelor din care este realizat imobilul respectiv. - Mentionati principalele categorii de proiecte in care s-a implicat Aluprof in ultima perioada.
- Multumind partenerilor, suntem mandri de faptul ca am putut sa ne oferim solutiile pentru proiecte importante din piata rezidentiala si de pe segmentul centrelor industriale, comerciale sau de tip "office", impunandu-ne cu succes in fata competitorilor prin caracteristicile tehnice de top ale sistemelor promovate. Nu doresc sa numesc aici un proiect specific, intrucat toate proiectele reprezinta pentru noi, dar si pentru intreaga piata, un etalon in ceea ce priveste calitatea si performanta constructiilor. In 2021, un procent semnificativ din produsele comercializate de catre Aluprof se atribuie celor utilizate pentru proiecte realizate de catre partenerii din Romania pentru pietele din Belgia, Germania, Elvetia, Franta, Marea Britanie, Olanda, Austria, Portugalia sau Italia.
![]() - Precizati care sunt cele mai mari provocari carora a trebuit sa le faceti fata in ultima perioada.
- Anul 2021 a adus noi provocari pentru breasla in care activam. Putem spune ca a fost un an dificil, impredictibil din multe puncte de vedere, insa am reusit sa gestionam cu succes toate provocarile ivite si sa ne adaptam rapid pentru a ne asigura conditiile potrivite unei desfasurari normale a activitatilor curente. Desigur, cea mai spinoasa problema a fost cea generata de majorarile de preturi. Aluprof a reusit pana aproape de a doua parte a anului 2021 sa mentina preturile practicate inca din 2018, incercand in acest fel sa-si ajute atat cat a fost posibil cu putinta partenerii, adica firmele de executie. Din fericire, gratie sprijinului acordat de catre firma mama Aluprof SA, nu am inregistrat sincope majore in procesul de aprovizionare, termenele de livrare comunicate fiind respectate, chiar daca uneori acestea au fost cu pana la doua saptamani mai mari decat in mod curent.
(articol aparut in revista Fereastra, editia Martie/Aprilie 2022)
Compania Aluprof System Romania activeaza pe piata autohtona in calitate de subsidiara a firmei ALUPROF SA din Polonia, membra, la randul sau, a Grupului Kety. Specializat in productia profilelor din aluminiu, furnizorul polonez efectueaza livrari la nivel european prin intermediul unor subsidiare din sase state (Germania, Marea Britanie, Ukraina, Cehia, Ungaria si Romania), propunandu-si sa dezvolte o marca puternica in UE si sa obtina pozitia de lider in Europa Centrala si de Est. De asemenea, strategia corporatiei se orienteaza catre asigurarea unei game diverse de produse, precum si catre configurarea unei retele de vanzare si deservire a pietei care sa permita un acces usor atat la materiale, la informatii si la suportul tehnic oferit. In cadrul ofertei subisidiarei autohtone se regasesc profile pentru realizarea rulourilor din aluminiu si a portilor de garaj tip rulou (cu o cota de 80% din vanzari), precum si sisteme pentru pereti cortina si tamplarie din aluminiu. Livrarile se efectueaza la nivel national prin intermediul unei retele de parteneri care include peste 250 de colaboratori.
ALUPROF: Solutii performante pentru fatade din aluminiu
![]() Compania Aluprof System Romania a castigat, in ultimii ani, un loc important pe piata locala a furnizorilor de sisteme din aluminiu destinate utilizarii la aplicatiile arhitecturale. Astfel, pentru 2013, reprezentantii subsidiarei autohtone au comunicat o majorare de 30% a cifrei de afaceri fata de exercitiul financiar anterior, ceea ce constituie o performanta notabila avand in vedere modul in care a evoluat cererea pe segmentul respectiv in intervalul analizat. Pentru a se adapta rapid la noile conditii, echipa manageriala a luat decizia de a aloca fonduri importante pentru ajustarea capacitatii logistice, astfel incat, aceasta a fost majorata in anul precedent cu aproximativ o treime, prin marirea spatiului de depozitare, fapt ce asigura o mai buna deservire a partenerilor actuali si potentiali, concomitent cu diminuarea termenelor de livrare. In prezent, Aluprof System Romania are contracte de colaborare cu peste 250 de firme ce activeaza in domeniul procesarii profilelor din aluminiu.
![]() „In general, partenerii nostri din Romania sunt localizati in zonele de sud, sud-est, est, nord-est si centru ale tarii, precum si in Bucuresti. Aceasta ne indreptateste sa afirmam ca, practic, distributia acopera aproape intregul teritoriu national. Obiectivul nostru prioritar pe termen lung este acela ca marca Aluprof sa fie recunoscuta si primita pozitiv de catre toti clientii din Europa, precum si in afara continentului. Misiunea noastra este aceea de creare si dezvoltare a unui brand puternic, care sa domine piata central si est-europeana in domeniul sistemelor din aluminiu pentru industria constructiilor, precum si in cel al sistemelor de rulouri si porti pentru garaj. In acest sens, acordam o atentie deosebita indeplinirii optime a cerintelor partenerilor internationali, imbinand calitatea tehnica foarte inalta a produselor noastre cu preturi competitive si un sistem de distributie extrem de eficient”.
Portofoliu complet de produse si servicii optimizate de finisare
Inca de la infiintare, compania s-a axat, in principal, pe furnizarea sistemelor destinate executiei de fatade cortina, tamplarie din aluminiu si rulouri exterioare destinate realizarii de imobile eficiente energetic, inclusiv a celor din categoria obiectivelor certificate din punct de vedere al sustenabilitatii. Portofoliul de produse include sisteme din aluminiu pentru usi si ferestre cu si fara bariera termica, serii destinate executiei de pereti cortina clasici, semistructurali si structurali, precum si repere speciale, cum ar fi cele ce prevad instalarea unor montanti din sticla. De asemenea, firma poloneza promoveaza tehnologii de protectie solara, solutii moderne de compartimentare a spatiilor comerciale, usi de garaj tip rulou etc. Aluprof beneficiaza de o infrastructura extinsa de servicii in Polonia, incluzand operatiuni de vopsire in camp electrostatic. „Compania noastra are in dotare o cabina de vopsire cu schimbare rapida, marca Nordson. Aceasta este executata din material sintetic de tip «sandwich», iar sistemul de alimentare si recuperare a pulberii permite utilizarea foarte eficienta a materialelor de acoperire, precum si modificarea rapida a culorii, in cel mult 15 minute. Intregul proces de productie este complet automatizat, ceea ce garanteaza stabilitatea si repetitivitatea parametrilor de vopsire, inclusiv in ceea ce priveste grosimea stratului de protectie. Eficienta procesului de supraveghere a parametrilor de vopsire este confirmata de catre certificatul Qualicoat, care a fost acordat societatii pentru respectarea tuturor normelor de calitate solicitate de beneficiari. Datorita modernizarii si dezvoltarii tuturor elementelor constituente ale liniei respective, in prezent avem capacitatea de a procesa lunar repere cu o suprafata de pana la 100.000 mp. De asemenea, asiguram posibilitatea vopsirii cu toate tipurile de pulberi, disponibile in gamele RAL si NCS. Aditional, partenerii pot opta pentru variantele cu efecte speciale, de tip structura groasa sau fina, metalizata sau cu stralucire in gradient. Utilajele noastre permit finisajul elementelor cu o lungime de pana la 7.200 mm, avand latime de maximum 500 mm si inaltime de cel mult 1.400 mm. In plus, nivelul ridicat de adaptabilitate a acestui serviciu este asigurat de linia manuala aditionala, ce poate asigura procesarea unor comenzi ce au caracteristici atipice in ceea ce priveste dimensiunile sau termenele de punere in opera”, a declarat Hubert Nuckowski, director general al Aluprof System Romania.
Ponderea sistemelor de fatade in structura vanzarilor va creste in viitor Unul dintre proiectele de referinta din clasa imobilelor sustenabile pentru care furnizorul polonez a livrat sisteme de mare performanta este complexul de birouri Alma Tower, din Cracovia, finantat de compania austriaca UBM, specializata in operatiuni de dezvoltare imobiliara. Obiectivul a fost incadrat, inca din faza de constructie, in clasa LEED Platinum, fapt ce confirma calitatea produselor folosite la punerea in opera a acestuia. Cladirea de birouri din clasa A, cu o suprafata desfasurata de peste 10.000 mp, integreaza structuri de fatada cortina si ansambluri termoizolante din aluminiu realizate cu profile din seriile MB-SR50N HI, MB-SR50N EFEKT si MB-70 HI. Alte doua proiecte reprezentative care au fost finalizate recent sunt reprezentate de imobilul de birouri Bussines Park, realizat in cadrul Parcului Industrial Silezia Superioara, din Katowice - Polonia, precum si sala de sport a Universitatii de Agricultura din Cracovia. „Aceasta este una dintre cele mai ecologice constructii din categoria respectiva, existente pe plan comunitar, fatada fiind acoperita cu plante agatatoare. De asemenea, 30% din suprafata acoperisului este prevazuta cu gazon. In ceea ce priveste Romania, cererea pe acest segment este limitata deocamdata, cele mai multe dintre comenzi vizand profilele destinate executiei de rulouri din aluminiu. Reperele respective, alaturi de portile de garaj, au o cota de 80% in vanzarile totale din cifra de afaceri comunicata pe plan national. In continuare, solicitarile de solutii pentru realizarea structurilor de anvelopare (ferestre din aluminiu si fatade cortina) se mentin la un nivel destul de redus, dar speram ca aceasta realitate se va schimba rapid. Optimismul nostru se bazeaza pe diversitatea portofoliului promovat (ce include peste 30 de modele din gamele mentionate anterior), precum si pe calitatea produselor, respectiv pretul competitiv la care sunt comercializate”, a adaugat oficialul polonez.
Solutii moderne rezistente la foc, disponibile pe piata nationala Printre cele mai recente sortimente incluse in portofoliul Aluprof System Romania se afla modelele pentru fatade cortina MB-TT50 si MB-SR50N HI+, cele pentru ferestre/usi cu eficienta energetica sporita (MB-86 si MB-70 HI), precum si solutiile rezistente la foc MB-78EI si MB-SR50EI. Majoritatea acestor repere au fost utilizate la realizarea unor proiecte de mare complexitate, cum ar fi, de exemplu, Technological Park din Gdynia, stadioanele PGE Arena din Gdansk si Wroclaw City Stadium sau imobilele de birouri Sky Tower si Prosta Tower. O alta solutie special dezvoltata pentru executia structurilor de pereti cortina este constituita de Aluprof MB-SE80 SG, fiind o alternativa individualizata si proiectata exclusiv pentru cladirea Lexington Avenue, din New York. Fatada respectiva a fost testata conform standardelor in vigoare valabile in SUA si a indeplinit toate exigentele stipulate de arhitecti in caietul de sarcini. Un alt proiect important din aceeasi categorie, implementat recent, a constat in instalarea de ferestre basculante in forma de panglica pe acoperisul Galeriei Katowice, din Polonia. Din dorinta respectarii stricte a solicitarilor exprimate de partenerii de afaceri, specialistii Aluprof si Exova au colaborat indeaproape in vederea asigurarii promovarii unor produse de top din gama modelelor rezistente la foc. Acestea asigura performante exceptionale, indeplinind si chiar depasind cerintele existente in standardele nationale si europene. Astfel, produsele destinate executiei de pereti cortina respecta prevederile normelor EN 1364-1 si EN 1364-3, incadrandu-se in clasele EI15, EI30, EI45 sau EI60, iar in ceea ce priveste luminatoarele, sistemele fac parte din clasa RE30, conform exigentelor pe care expertii in elaborarea de specificatii tehnice le-au inclus in EN 1365-2. Pentru izolarea interstitiilor dintre capacele presoare si montanti/traverse sunt folosite benzi speciale din HPVC, iar garniturile de etansare ale vitrajelor sunt din EPDM, materialul avand toate proprietatile solicitate in DIN 7863. Elementele de protectie impotriva incendiului sunt realizate din panouri GKF (ciment siliconic produs de compania Promatec), iar acestea sunt etansate prin intermediul unor sigilanti avand proprietati ignifuge. Suprafetele profilelor sunt finisate prin eloxare, procedeu ce detine toate certificarile de calitate Qualanod si Qualicoat. Pentru inchiderile vitrate, expertii Aluprof recomanda utilizarea urmatoarelor sortimente de sticla: Swissflam, Contraflam (Vetrotech), Pyrostop (Pilkington), Pyrobel (AGC), Promaglas (Promat), Pyranowa (Schott) etc.
Previziunile pe termen scurt si mediu sunt rezervate, cu o nota de optimism Strategia de dezvoltare pentru perioada urmatoare implica diversificarea continua a portofoliului de produse, incercandu-se adaptarea la cerintele specifice ale arhitectilor, proiectantilor si expertilor ce activeaza in cadrul firmelor specializate in executia ansamblurilor din aluminiu. De asemenea, un obiectiv major ramane acela de construire si consolidare a unei retele de vanzare si deservire a pietei de profil, care sa permita un acces facil atat la materiale, cat si la informatii si suportul tehnic necesar. „De asemenea, in tot acest timp ne propunem sa implementam o strategie de marketing orientata catre clienti, fapt ce va asigura optimizarea activitatii companiei din punct de vedere al eficientei economice. Momentan, pe plan national colaboram cu aproximativ 30 de producatori de tamplarie termoizolanta din aluminiu, parteneriatele cu acestia derulandu-se in mod optim. In consecinta, dorim sa consolidam colaborarile actuale si incercam sa initiem inclusiv alte parteneriate. Acest demers este inca dificil, avand in vedere faptul ca proiectele care se dezvolta pe piata autohtona si prevad instalarea unor structuri anvelopante din aluminiu au fost destul de putine in 2013, fiind reprezentate, cu mici exceptii, de obiective de dimensiuni medii si mici, din categoria imobilelor de birouri si a cladirilor rezidentiale. Cu toate acestea, pentru anul in curs ne mentinem optimismul caracteristic si mizam pe o consolidare a cotei de piata, bazandu-ne pe multiplele avantaje competitive ale ofertei noastre”, a incheiat Hubert Nuckowski.
***
Compania Aluprof SA, din Polonia, face parte din concernul polonez Grupa Kety - unul dintre cei mai cunoscuti producatori si distribuitori europeni si mondiali de profile din aluminiu destinate utilizarii in industria constructiilor. Concernul ocupa o pozitie privilegiata in domeniu de pese sase decenii si, in prezent, efectueaza livrari pe intregul teritoriu al Uniunii Europene. Firma poloneza isi deruleaza operatiunile de productie in cadrul a doua unitati cu o suprafata totala de 70.000 mp, amplasate in Bielsko-Biała si Opole si promoveaza sisteme certificate de cele mai importante institutii mondiale de testare (Exova, Fires, ITB, IFT Rosenheim, EMI). Tehnologiile disponibile sunt de ultima generatie, incluzand opt instalatii de extrudare a profilelor, o linie automata de introducere a barierei termice, precum si un echipament CNC de vopsire in camp electrostatic. Sistemul logistic din cadrul siturilor industriale din Polonia este format din sase depozite, ce acopera cererea uzuala de profile. Aluprof a implementat sistemul de management integrat al calitatii, in conformitate cu prevederile standardului ISO 9001, incercand astfel sa asigure promovarea pe piata specializata a unor solutii tehnice de maxima performanta.
![]() ALUPROF: Performant solutions for the aluminum curtain walls
Since its establishment in 1997, the company Aluprof Systems, part of the Polish holding Grupa Kety, has focused primarily on providing special profiles (mullions and transoms) for the execution of curtain walls structures, promoting also aluminum systems for joinery and shutters. All the items in the portfolio are designed to achieve the goals related to the principle of energy efficiency, a lot of models being developed in such a manner as to respect the new requirements in terms of sustainability. The company offer includes joinery systems (with and without thermal bridge elements interruption), parts designed to be implemented in the classical, semi-structural and structural curtain walls, and also special products, such as the ones used for the installation of glass pillars. Aluprof also promotes Polish sunscreen technology, modern solutions for interior design or office buildings, garage doors etc. In Romania, the group offers extensive infrastructure services, including electrostatic finishing operations. In recent years, the Polish aluminum supplier managed to win a major share on the local market of profiles used in architectural applications. Thus, in 2013, the representatives of the local subsidiary have submitted a 30% increase in turnover compared to the previous financial year. This is a remarkable achievement considering the decrease of demand in the analyzed segment. In order to quickly adapt to the new conditions of the market, the Aluprof management team decided to allocate significant funding for the adjustment of the logistical capacity. Last year, the storage capacity has been increased by about a third, through opening new storehouses, which ensures better delivery services for the current and potential partners, and in the same time an important reduction of delivery times. Currently, in Romania, Aluprof System develops partnerships with over 250 companies active in the aluminum profiles processing (of which about 30 are thermal insulating joinery producers). On medium and long term, the main objective at the group level is represented by the strengthening of business relationships.
(articol aparut in Fereastra, editia Martie/Aprilie 2014 )
|