Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Marti, 23 Iulie 2024
Hilti
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - ALUPROF investeste si lanseaza sticla rezistenta la foc sub brandul GLASSPROF
ALUPROF investeste si lanseaza sticla rezistenta la foc sub brandul GLASSPROF
Produse & Tehnologii Publicat de Ovidiu Stefanescu 18 Iul 2023 06:25
Standardele in continua dezvoltare ce vizeaza industria constructiilor si cerintele tot mai stricte de protectie a oamenilor impotriva efectelor distructive ale focului si fumului constituie unele dintre cele mai importante provocari pentru specialistii in arhitectura. Sistemele rezistente la foc sunt in continua modernizare, iar dezvoltarea lor se bazeaza pe imbunatatirea proprietatilor, extinderea potentialului, rationalizarea proceselor tehnologice relevante si reducerea fortei de munca implicate in fabricarea lor. Constructia peretilor despartitori si a usilor de incendiu din aluminiu se bazeaza cel mai adesea pe profile cu izolatie termica. Aceste solutii constructive au un rol vital in securitatea la incendiu a unei cladiri. Indeplinirea cerintelor legale implica frecvent utilizarea de sticla rezistenta la foc, motiv pentru care grupul polonez Aluprof a luat decizia extinderii portofoliului propriu cu sistemele Glassprof. Compania este specializata in producerea sticlei rezistente la foc si prelucrarea vitrajelor arhitecturale. Scopul sau este de a oferi solutii de sticla capabile nu numai sa imbunatateasca siguranta si confortul persoanelor si proprietatilor din cladirile publice, ci si sa ofere protectie impotriva efectelor incendiului, in cazul in care acesta se produce. Prin utilizarea unor tehnologii de productie de ultima ora, complet automatizate, compania produce geamuri termoizolante cu proprietati speciale, de termo-fonoizolare, protectie solara si rezistenta la foc. Produsele sunt executate in conformitate cu standardele europene si poarta marcajul CE. De asemenea, ele sunt supuse unui control riguros al calitatii. Laboratorul propriu de testare deruleaza parteneriate cu Institutul de Cercetare a Constructiilor din Polonia si organismul notificat Certbud. Efectuarea regulata a testelor in cadrul acestuia asigura garantia cresterii constante a calitatii. 
 
Izolatie optima si protectie ridicata in caz de incendiu
Fiind cel mai recent membru al grupului Aluprof, compania Glassprof este o expresie a strategiei pe termen lung firmei poloneze, al carei obiectiv este cresterea competitivitatii acesteia prin furnizarea de bunuri si servicii complementare, care duc la imbunatatirea sigurantei si confortului spatiilor create pentru oameni. Gama de produse promovate sub noul brand include sticla rezistenta la foc EI30 (grosime de 15 mm), EI60 (25 mm) si EI90 (35 mm), precum si o serie de tipuri de geamuri dublu si triplustratificate. Produsele indeplinesc diverse functii si pot fi utilizate pentru a echipa ferestre, usi, pereti despartitori, fatade etc. Pachetele IGU sunt realizate din sticla securizata ce reduce semnificativ riscul de deteriorare in timpul transportului si instalarii. De asemenea, foile de sticla nu trebuie protejate de radiatiile UV prin laminare. Gelul special folosit in produsele Glassprof este rezistent la radiatii si se cristalizeaza in caz de incendiu. Rezultatul este un produs care ofera izolatie impotriva incendiilor si siguranta pentru utilizatorii unei cladiri. Alte caracteristici remarcabile ale sticlei rezistente la foc Glassprof includ culoarea sa neutra si nivelul ridicat de transparenta, cu un indice Lt de pana la 88%, precum si rezistenta la radiatii, care a fost testata independent. Solutiile respective se incadreaza in clasa de siguranta 1B1, cea mai inalta conform standardului EN 12600. In plus, produsul garanteaza un nivel excelent de izolare fonica, cu o reducere a zgomotului de cel putin 93%. Informatii suplimentare, la https://glassprof.eu/en
 
SISECAM
ABONARE REVISTE
TSV
rehau
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left